reklama

Kwietniówki 2010!!!

monia - to się Dziubek spisał, najlepszego na kolejne lata!

gosienko - będziemy szukać gaci ze świnką:-)

Filonka - szybko dojechaliście

Katik - udanej majówki ze staruszkami;-) Poli się nie dziwię, że angielski łapie, zdolna dziewczynka!

U nas kosmos, mama z siostrunią przyjechały, siostra już odpowiednio "nastawiona" przez mamę, bo nawet się z nami nie przywitała - weszły do domu i do Lenki pokoju od razu. Lenka po chwili do nich poszła, a ja z M. się wzięłam za pranie dywanu i porządki. No to siostra przyszła i pyta, czy mogą iść z Lenką na spacer? Odpowiedziałam, że tak, ale po obiedzie, a obiad trzeba dopiero zrobić, ziemniaki i piersi z kurczaka już leżą na blacie w kuchni, bo my dopiero przyszliśmy z zakupów. No i zaczęło się, że one jeść nie będą, a ja że jak nie chcą to nie muszą ale Lenka musi. Mała trochę zupki zjadła i położyła się w łóżeczku, więc im mówię, że ona chce spać, jest już jej pora i żeby wyszły z pokoju bo przy nich się wierci i nie zaśnie. W drugim pokoju M. już dywan prał, więc te na mnie, że nie będę ich przestawiać na meble:szok: i że co one mają robić?:szok: No to im mówię, że skoro pomagać przy sprzątaniu nie chcą, jeść nie chcą, gotować nie chcą to niech idą na spacer. Na to mamuśka wyskoczyła, że na spacer za gorąco:szok: A przecież 20min. wcześniej chciały małą na spacer brać:cool2: Bez komentarza poszłam do kuchni sprzątać i gotować, a te na mnie, że my sobie z M. nie radzimy, matka wyjechała z tekstem, że jak ona mnie już miała a szła Ankę rodzić to się mną tato zajmował i nikogo o pomoc nie prosili - nie ważne, że porodów rodzinnych wtedy nie było i nie ważne, że bez pomocy Babci to pewnie byśmy z Anką w domu dziecka wylądowały przy "zaradności" mamusi..:no: Na to wszystko wyszedł M. i mówi "Dziewczyny zamiast się kłócić to byście się wzięły do roboty tak jak ja, już by dawno wszystko zrobione było i nie byłoby powodu do kłótni". To mu moja siostra odpowiedziała, że już za dużo powiedział:-D Usłyszałam jeszcze, że one za służące nie będą robić, że jutro jeść nic nie zamierzają to mam dla nich nie szykować i że tort to mogłam w cukierni zamówić, bo przecież mnie stać:szok: Powiedziałam, że żadnej pomocy od nich nie oczekuję, więc matka złapała za portfel, sprawdziła o której mają bus i wyjechały do domu:szok: Cycki mi opadły.. M. się śmieje, że mnie chyba na porodówce podmienili, bo nie jest możliwe, aby one moją rodziną były, bo to jakiś inny świat zupełnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Elvie a mówiłam Ci kiedyś zebyś jakąś panią z klubu sobie załatwiła do lenki . Byś miała teraz spokój i nie musiałabyś rodzinki gościć . brak słów normalnie .

Moje dzieciaki sandałki już mają tak samo jak rok temu z adidasa
HIT !! SANDAŁY ADIDAS AKWAH 7 l V21630 r. 27 !! (2291970360) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kocham te buty bo czyści się je szczotką i za chwilkę są jak nowe :-D:-D
Tylko teraz maja oboje niebieskie . Zielona także polecam jakbyś je tam gdzieś trafiłą u siebie

My dziś byliśmy na jakimś pseudo zlocie aut elektrycznych . nic fajnego się nie działo , ale lody chociaż były :-D potem dalej na spacerku i tak wróciliśmy do domu . Oczywiście sezon kąpielowy już otwarty dziś było pierwsze taplanie się w baseniku na tarasie . Jutro mam plan się opalać , co by jak człowiek wyglądać , a nie jak córka młynarza .

Elvie, no to kicha. Z drugiej strony to moze i lepiej, ze pojechaly. Wiem, ze chcecie Macka razem z M witac, ale czasem sie nie da. Dobrze, ze macie ciotke na podoredziu, jakby co, to zdazy. Jesli nie zdazy, bedziecie musieli sie podzielic. Nie odbierz tego zle, czasem jednak nie wszystko uklada sie taj, jak sobie tego zyczymy, nie jest to jednak koniec swiata. Wazne zeby Maciek urodzil sie zdrowy, Tobie nic podczas porodu sie nie stalo, a Lena byla w tym czasie bezpieczna.

Aniam tez sie przymierzam do wlasnie takich sandalkow, ale nie umiem sie zdecydowac na rozmiar, bo 23 wydaje sie na styk, a 24 znow za duze. Ile twoim zdaniem taki bucik powinien byc wiekszy od stopki, aby malej nozce bylo wygodnie?

Aniam tez sie przymierzam do wlasnie takich sandalkow, ale nie umiem sie zdecydowac na rozmiar, bo 23 wydaje sie na styk, a 24 znow za duze. Ile twoim zdaniem taki bucik powinien byc wiekszy od stopki, aby malej nozce bylo wygodnie?

Przepisowo ok 7mm ale w tych butkach i tak noga idzie dośc mocno do przodu więc można jeszcze ciut większe kupić . jak weźmiesz te co wydają się za duże to będą pewno dobre .

Moja Alicja też nogę do środka daję, mamy zalecenie nie kupowania butów z wkładką i podobno jest już lepiej.
Proszę napisz coś więcej, będę trochę spokojniejsza zanim odwiedzę ortopedę.

Pouzalam sie jeszcze troche.Mialam robic urodzinki Amelci ale nic z tego bo nie bardzo mam dla kogo.Kontakty pourywalismy ze wszystkimi.Takie dziki sie zrobilismy ostatnio.Tylko w domu siedzimy.
Torcika mialam robic aniezowego ale stwierdzilam ze kto go bedzie jadl.Pewnie jutro pojade i kupie jej jakiegos gotowego zapalimy swieczke i takie beda jej urodziny.Kurcze zmule mam bo w Polsce bym jej imprezke zrobila z dziecmi i w ogole a tutaj nie mamy nikogo.

Gosiek26 jak to dla kogo? Dla Was i przede wszystkim dla Amelki zrób urodziny

Zielona doskonale Cię rozumiem, byłam ostatnio na zakupach z Alicją i latała po sklepie jak opętana. Dobrze, że to sklep z odzieżą, a nie spożywczy, przynajmniej matki na koszta nie naciągnie, bo nic nie potłucze.

To mój pierwszy wolny weekend od świat więc korzystamy byliśmy dzisiaj całą rodzinka na kwietniowce majowce. Jutro też jedziemy ale w inne miejsce. Pogoda cudna ja od wczoraj mam inny kolor włosów miedziany brąz. A i juz zdążyłam się opalic
Korzystaj, korzystaj i pochwal się nowym kolorem

Monia Zdrówka dla Hani. I udanej rocznicy

Elvie może faktycznie Cię podmienili w szpitalu. Może i to dobrze, że wyjechały, najważniejszy teraz dla Was święty spokój na te ostatnie dni przed porodem

Też relaksowałam się do południa na balkonie i stwierdziłam, że czas na malowanie. Do tego chciałabym wymienić wykładzinę na taką zieloną trawkę. I jak co roku obiecuję sobie sprawić jakiegoś kwiatka. Przed blokiem będzie niedługo kwitnął rzepak, więc za jakiś tydzień to dopiero dostanę żółcią po oczach, dobrze, że zapach mi nie przeszkadza. Mówię Alicji, że to rośnie rzepak, a ona się kłóci ze mną, że to duża trawa :-D
Byłyśmy na placu zabaw, ale wkurzona jestem bo w piaskownicy stary, brudny piasek, aż strach dziecko wpuścić do środka.

Hejka

Wykąpałam się i teraz mam czas dla siebie :-)

Monia to wy w kwietniu tak samo jak my świętujecie ;-) Ja małżonowi sprezentowałam bilet na koncert "Kultu"
Ty nie strasz tylko pakujcie się jutro do auta i przyjeżdżajcie na kawkę :tak:
Zdrówka dla Hanki.
To moja synowa będzie miała duże stopy ;-) Emil na razie nosi 37 :tak:

Elvie OMG :szok::szok::szok: to się rodzinka popisała, M ma rację ciebie w szpitalu podmienili ;-) Szkoda że tak daleko mieszkam z miłą chęcią Lenką bym się zajęła :tak: Coś czuję że Maciejka grzecznie wyjdzie w dzień i twoja ciocia ze spokojem dojedzie do Lenki, będzie dobrze.

Katik brawo dla Polinki :-) To jutro będziesz miała wesoło w domku jak rodzinka się zjawi ;-)

Aniam opalaj się opalaj bo jak nad morze pojedziesz za tydzień to nie możesz straszyć bladziochu:-pSandałki super też o nich ostatnio myślałam:tak:

Filonka dobrze że szczęśliwie dojechaliście , teraz odpoczywajcie i cieszcie się rodzinką.

Spokojnej nocki kobietki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry