reklama

Kwietniowki 2015

Dzień dobry,

Dziewczyny nie było mnie 2 dni co tu się dzieje??

Milia dobrze że już w domku.
Olusia trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby Cię w końcu wypuścili ze szpitala.

Myla dobrze dziewczyny piszą. Domagaj się informacji. Co jak co ale do tego masz prawo. Jeśli masz nakaz leżenia i sama nie możesz ścigać lekarzy o informacje - podeślij Arka, niech chociaż jemu coś więcej powiedzą. Bez informacji na czym się stoi trudno się nie stresować. I nie rozumiem dlaczego sterydów nie chcą Ci jeszcze podać. Skoro szyjka się skraca. Leż i postaraj się nie stresować. Na pocieszenie powiem że w pierwszej ciąży leżałam w szpitalu z dziewczyną w podobnej sytuacji i na podobnym etapie ciąży co Ty teraz. Cały czas straszyli ją przedwczesnym porodem. Dziewczyna urodziła w 37 tyg ciąży zdrowe dzieciątko. Także bądź dobrej myśli.

Sataga nie jesteś panikara tylko martwisz się o ciąże/ Lepiej coś 2 razy za dużo sprawdzić niż jeden raz za późno.

Tabasia i wszystko w porządku? Co lekarze powiedzieli (nie wiem czy nie pisałaś wcześniej, po takiej nieobecności trudno mi nadrobić)

Asia, Aylin - dobrze że u Was nic się nie dziej. U mnie jak na razie też wszystko ok. Tylko psychicznie czuję się gorzej, Nie wychodzę z domu bo strasznie ślisko jest i nie chce fikołka wywinąć. Jestem sama bo M w delegacji. No i sytuacja teściowej mnie dołuje (ale o tym już pisałam i nie będę was tu zanudzać i dołować).

Doli a co u Ciebie? Znowu brzuch się stawia? Może to mały się tak wypina i wszystko jest ok?

reklama
Nie nadrabiał za bardzo bo jakoś nie mam SIL chwilowo także przeprasAm ze tylko o sobie.
Ja naprawdę ufam tym lekarzom.tu SA dziewczyny z całego województwa, dziewczyny leża po pare tyg bez wód itd dzieciaczki się rodzą po 800g nawet i jest ok...

Trochę spokojniejsza jestem bo Arek ogarnia i mówi ze nie mam się przejmować ze on sobie poradzi itd i ze mam leżeć i nie mysec

Dobrze Myla ze im ufasz i ze duzo przypadkow tam i wszystko w pozadku z dzidziami. Arek sobie rade daje wiec sie nie stresuj i lez.

Margo dobrze robisz ze nie wychodzisz jak slisko bo jeszcze orla wywiniesz i tyle, zapasy masz to siedz. I nie smuc sie, staraj sie myslec pozytywnie.

melduje się prawie wieczornie już :-D

sataga- zawsze lepiej sprawdzić jak coś niepokoi niż później pluć sobie w brode jakby jednak było coś poważnego :tak:

myla - &&&& żeby sytuacja się w końcu uspokoiła i szyjka przestała skracać :tak:

tabasia - oby to nic poważnego :tak:

olusia - mam nadzieje ,że już w domku :-) &&&

doli - nie fajnie masz z tym stawianie się brzucha :tak: a może jak pisze margo to maluch się wypina :confused:

margo - nie smutaj :tak: &&&& żeby teściowej się poprawiło :tak:

ja dziś po wizycie :-) maluch ma się dobrze , wymiarowo zgodny z tc :tak: ja mam leżeć i brać nospe 3x bo uwaga !!!! szyjka mi się zaczeła skracać i mam niewielkie rozwarcie zewnętrzne :szok: niestety nie powiedział mi dokładnych wartości , kazał odpoczywać i oszczędzać się :tak: ehhh, no to dziewczyny zbiorowy leżing :-D

Jestem. Zart i cyrk na kolkach. Ponad 5h ZMARNOWANE!! Lekarz pomacal brzuch,skonsultowal sie czy maja mi zrobic ktg i wio do domu. Z jednej str sie ciesze ale zaczyna mnie przerazac tutejsza sluzba zdrowia. Mam sie zglosic do poloznych za 2tyg i tyle rewelacji. Zero usg,badania podwozia,NIC.

Tabasia szok!! No ale może jest faktycznie ok?? Tylko dziwne, że nie zadali dołu.... :/

Aylin Szaj tylko spokojnie tam 8-)

Kifsi no to też masz ciekawie!! Ale widzę, że lekarz ma lajtowe podejście może to czasem lepiej... ???

Myla skoro tak jest to bądź spokojna, Arek da sobie radę

Margo Ty się relaksuj...książki, film... Co do mnie to wypinanie to inne uczucie to ewidentnie jest to stawianie...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tam juz nie wierze ze zatrzyma się to skręcanie ale mam nadzieje ze padnie decyzja pessaru albo ze w ogóle utzymamy chociaż do 35 tyg.
Najpierw do 32 bo wtedy bardzo duze się zmienia na lepsze. Potem do 35. Tu jak cos się dzieje to w 35 juz śmiało wyjmuja dzieciaczki.
No i teraz ważne żeby mój niunia ładnie przybierała bo ona na mój tydzen jest tu n oddziale najmniejsza :( dzieci w 29/30 maja 1200-1500 a moja ledwie 1000.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry