reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Myla Ty się waga małej nie stresuj bo po pierwsze dzieciaczki od pewnego momentu rosną w swoim tempie i nie ma co porównywać a po drugie pomiary (zwłaszcza te w szpitalach na gorszym sprzęcie) nie są do końca miarodajne. Poza tym zawsze jest margines błędu więc nie ma co do tego przywiązywać aż takiej uwagi. Do 32 tyg już niewiele zostało a później to już z górki więc głowa do góry nogi zaciśnięte i do przodu :)

Aylin ja bym z wami koło dziewczyn polatała ale mam zakaz lotów hehe :-D

Doli no relaksuje się ale już mnie nudy biorą. Coś bym porobiła a tu wielkie gó.. Nawet jakbym ubranka chciała poprać i poskładać to nie mogę bo pralka w piwnicy (strome schody) no i mój M by mnie chyba zakrzyczał jakby się dowiedział ze sama tam schodziłam (od kiedy jestem w ciąży to on pranie robi) a przez ten lód na zewnątrz nawet na spacer wyjść nie mogę i już mi normalnie świeżego powietrza brakuje...

Tabasia to u mnie podobnie. Podwozie miałam badane ostatnio w 12 tygodniu ciąży. Lekarz stwierdził że jak wszystko w porządku to nie ma co tam niepotrzebnie zaglądać.

Ostatnia edycja:
doli - to spokojne podejście gina mnie trochę martwi , no ale z drugiej strony to facet starszy już więc chyba wie co robi :tak: szyjką się tak nie stresuje bo w poprzedniej ciąży mi się skracała, a suma sumarum poród miałam wywoływany po terminie :tak: na usg połówkowym szyjka miała 5 cm więc było się z czego się skrócić :tak: za tydzień wybieram się na to ostatnie dokładne USG , więc poproszę o porządne pomiary na znacznie lepszym sprzęcie :tak: bardziej martwi mnie to rozwarcie :-(

tabasia - :szok:

myla - wielkością malutkiej się nie stresuj , pewnie taka jej uroda :tak:

aylin - spoko koło mnie nie musicie , teściowa się zaoferowała :-D

kifsi ja mialam rozwarcie zewnetrzne w 2 ciazy od 30tc i naprawde nic sie z tym nie dzialo i nie mialam nawet zalecenia zeby duzo odpoczywac a urodzilam 5 dni po terminie :)

Myla ciesze sie ze czujesz ze masz dobra opieke to naprawde wazne :)

tabasia kurcze tez by mnie wkurzalo takie podejscie :(

Myla kiedy matki mają leżący czy bardzo oszczędny tryb życia to dzieci szybciej przybierają na wadze także spokojnie pewnie jeszcze się zdziwisz jaka duża się urodzi :)
Tabasia trochę olewające podejście... ale Ty masz chyba w przyszłym tyg prywatną wizytę tak ??
Kifsi to dołączasz do nas i się oszczędzasz a wszystko będzie dobrze :)

Myla, Arek dobrze mówi, pewnie, że ogarnia, chłopaki dadzą sobie radę, a Ty leż spokojnie. Nie doceniałaś go :-)

Kifsi, Ty też?? odpoczywaj...

Tabasia, masakra... zwolnij troszkę tempo, oszczędzaj się.

Margo, nie ma co ryzykować ze spacerami, wietrz często mieszkanie i czekaj grzecznie na M. albo aż lód odpuści ;-)

Tabasia - co kraj to obyczaj. Z jednej strony masz luz bluz , ale ja to bym sie chyba troche stresowala . Z tego co pamietam to 1 czy dwa USG , podwozia nie . No ale jak jest ok to moze i tak lepiej ;). Mi grzebie co miesiac ;/ ZAwsze ph sprawdza i na czuja czy wszystko pozamykane itp.

Ja dziewczyny moge z Wami troche polatac, zakazu nie mam , tylko ze po 5 min padne ze zmeczenia i beda nastepna ktora bedziecie musiały obsługiwać ;)

Ale jestem zła. Wstawila kobitka wozek taki jak chcialam w rewelacyjnej cenie a ja sie zastanawialam , i nie zarezerwowalam, nie sadzilam ze tak szybko pojdzie ;/ Wczesniej ja o wszystko wypytalam . Normalnie przegapilam mega okazje ;/

reklama
Hej
dziewczyny szpitalne trzymajcie si będzie dobrze.
Ja w poniedziałek miałam maraton wywiadówkowy na 15 w muzycznej i 16 z normalnej szkole niech żyje teleportacja :dry: cały wtorek byłam nie do życia po tym.
A wywiadówka w podstawówce prawie awantura się zrobiła coś czułam że melisa się przyda :/ już rano.

ja dziś zaczęła m torba pakować do szpitala tak jakoś wena mnie na to naszła.
Margo przykro mi z powodu teściowej. Mój teściu nie doczekał drógiego wnuka zmarł w październiku - przerzuty raka płuc do mózgu. Mam wrażenie że się poddał a jak Twoja czeka na wnuczkę to może się uda będę trzymać kciuki.
A teściowa może chodzić, jak tak może zabierzcie ją na usg choć sama nie wiem może się poczuć że już nie wierzycie że dożyje rozwiązania. Ja w sumie żałuję że teścia nie wziełam na to 1 usg, chciałam na połówkowe bo fajnie widać, taką miaĺam obawę że nie dożyje a z drugiej strony miałam nadzieję że drugi wnuk doda mu siły do walki z chorobą.
Najważniejsze że nie cierpiał i nie leżał długo.
Sory za smucenie dz8ewczyny :).

Dziś gofry jadłam :p :). Lecę jeszcze coś poczytać

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry