reklama

Kwietniowki 2015

Magda, to straszne, ale dobrze, że ją zwolnili... to było przedszkole czy jakiś punkt/klub malucha? podlega pod kuratorium?

Lei, ale pyszności masz...

Milia to przedszkole publiczne. Normalnie podlega pod kuratorium. Tyle, że tak jak wcześniej pisałam każdy z każdym się tu zna i tylko takie szmery chodzą a nikt nic konkretnego nie działa w tej sprawie...:banghead:

reklama
Kurczę no faktycznie nie ciekawa sytuacja. Na szczęście i nie - moja to taka papla, że zaraz wyopowiada co w domy się działo, co w przedszkolu, co u babci, potrafi do babci zadzwo ić tylko po to żeby jej poopowiadać, że na polu była, że zjadła ładnie obiadek, itp. ;-)

Asia zazdroszczę, że córcia taka wygadana. ;) ja bym chciała, żeby mój taki był, choć w połowie. A on zamiast we mnie wdał się w mojego męża i o wszystko trzeba za język ciągnąć i zadawać milion pytań pomocniczych:p;)

Nie patrzcie tak na ta wagę z USG a tymbardziej na terminy.
Mój Cypi miał pomoc 3700 a urodził się 4200. Teraz waga powyżej 4 jest u nas wskazaniem do CC ale jal widać nie koniecznie dziala to ważenie.
Babka ze szpitala leżała z zaleceniem CC bo dziecko powyżej 4500kg!!!! Co USG to wychodziło 4500-4600 nawet i to dziewczynka! W środę miala CC i mała.miała 4050takzr wcale nie gigant.

Zgadzam się z Mylą, póki dziecko nagle nie spada z wagi albo nie rośnie zbytnio to trzeba wyluzować. Błąd usg jest do 0.5 kg później.. Wystarczy inaczej chwycić pomiar kosci udowej i wagą wychodzi inna...

Nie patrzcie tak na ta wagę z USG a tymbardziej na terminy.
Mój Cypi miał pomoc 3700 a urodził się 4200. Teraz waga powyżej 4 jest u nas wskazaniem do CC ale jal widać nie koniecznie dziala to ważenie.
Babka ze szpitala leżała z zaleceniem CC bo dziecko powyżej 4500kg!!!! Co USG to wychodziło 4500-4600 nawet i to dziewczynka! W środę miala CC i mała.miała 4050takzr wcale nie gigant.

Myla ja się wystraszyłam jak mi lekarka powiedziała, że młody jest większy niż powinien. Pierwszy synek miał przy urodzeniu 3170g i 54cm długi. Boje się, że teraz drugi będzie dużo większy... no chyba, że faktycznie co inny aparat usg to zawyża lub zaniża wagę. ;)

Moja ponoć jest malutka bo na USG polwkowym 2 razy ,d ien po dniu (u mojej ginki i na genetyczny) wyszlo 372 i 375 gramy -prawie 24 tydz. Potem w prawie 29 987g a w 30 1300g ale i tak myślę ze jak donose do terminu to może mieć nawet i to 4 kg bo to ze teraz rośnie na drobna istotke to nie znaczy ze nagle nie ndrobi 2 kg w ciągu miesiąca :)

Tak sie zastanawiał czy te sterydy na wagę cos mogą wplync? Czy typowo na plucka

Myla mój też jest mały do Waszych :/ i lekarz mówi że to średnie dziecko, ale teraz zaczynają mi obrastac w tłuszczyk więc to się zmieni :)

Myla ja jestem z takich sterydow;) ale matka mnie ur chyba po terminie bo wyznaczali jej 3 terminy na mnie.... a ja z maja i 3.8 kg :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry