reklama

Kwietniowki 2015

Ja wiem że dziecko moje może być większe. Siostra moja ma dwójkę dzieci córcia 4200 i 63cm, synek 4100 i 61cm. Ja jestem kawał "baby" jak moja siostra i mój też do małych nie należy. Lekarz mi dzisiaj powiedział żeby nie szykować ciuszków w rozmiarze 56.

reklama
Myla to Twoja córcia wcale nie taka malutka. Z drugiej strony to dziewczynka wiec drobnej, choć kolezanka ur córkę w 39tc i młoda miała 4670g. wiec całkiem spora ;-) a Twoja córeczka wagowo prawie identyczna z moim pierwszym synkiem, bo właśnie mam jego kartę ciąży przed sobą i patrzę. Drugi mój smyk od 29tc o dobre 200g większy od pierwszego. ;):D

Anulka mi tez mowil żeby 56 nie szykować. Mloda wychodzila mu 3500 co najmniej na 2 tyg przed porodem. A co? W szpitalu usg na,starym sprzęcie wyszlo 2800 i 2800 i 51 cm sie urodziła. Z jednym miał rację mój. Ciuszków na 56 nie potrzebowałam do 3 msc. Na gwaltu rety dziewczyny mi kombinowaly razem z mama 50. Bo 56 mogłam w supelki za,stópkami wiazc.

Podobno kolejne dzieci są odrobine większe od pierwszych. Zobaczymy. Mi się marzy aby drobna byla bo egoistycznie podchodzac boje sie porodu... A z Tysia szybko poszło wpadnie dlatego ze malenka

Aylin no to miałaś niespodziankę porównując jedno i drugie usg :D ja też trochę egoistycznie podchodzę, bo jestem drobnej budowy a noszenie na rękach małego kolosa to potem nie lada wyzwanie ;-) :-D o poród się nie martwię bo mam cc:D

Magda moja przyjaciółka tez drobna. 164 cm i 44 kg. Obydwoje dzieci powyżej 3500. Ja,z tych dużych. 172 i waga z Tys przed porodem 85 i mloda 2800. Wiec ja,sie nastawialam raczej na,dziecko 3500.
Ale w sumie lepiej byc zaskoczonym w ta,stronę.
Ze mną,w pokoju leżała dziewczyna której na usg przed porodem wychodzilo ze chłopczyk 3500 a wylazl z niej sn 4650. Jak położyliśmy nasze szkraby obok siebie to wygladaly jak noworodek i 3 msc niemowle

Moj tez wiekszy niz pierwszy :/ mial 3290 i mialam juz dosc mimo ze szybko. Boje sie porozrywania. Juz kiedys pisalam ze M byl drugi i mial 5 kg i tego sie obawiam:/
Magdalena nawet jak sie drobne urodzi to i tak potem przytyje wiec dzwiganie Cie nie minie;)

Aylin no to musiało fajnie wyglądać :-D różnica w wadze dobre 1,5kg więcej to jest dużo u takiego bąbelka. Ja tez wolę być mile zaskoczona w tą stronę, niż lekarz mi powie, że będzie maleństwo a tam mały pulpecik :D

A gdzie dziś się nasza Natasza podziewa? :what:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry