• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

hej..mam chwile
pogoda do dupy jakis halny wieje czy coś :angry::angry:

młody zaraz z mężem do lekarza jedzie :/
ja dalej na etapie schiz jestem z szyjką. bosh...za 2.5 tyg wizyta..muszę wytrwać........

ubranka na rozm 62 mam poprasowane już, mąż prasował 2 godz ;p ja nie dałam rady na siedząco bo mi tak brzuch na krocze ciążył :eek:

przygotowałam już 3 pelne komplety do szpitala dla malucha, teraz tylko zapakować to w siatki :-D

co do cc ja nie wiem jak jest na Ujastku tam gdzie chce rodzić, ale chyba po 8 godz każą wstawać..

Tabasia jak to koło mnie? :-D:-) nie stresuj się ułożeniem dziecka ... może sie obróci, wiem, że na kolanach chodzenie pomaga z unoszeniem dupki w górę bardziej niż rąk/przedramion, jakieś koliste ruchy itp. np. mycie głowy an klęcząco

milia szpital OK i tak ejstem zdecydowana na niego w 100%, popatrzyłam tylko na sale przed w trakcie i po, wszystko wygląda jak nie szpital, przytulne itp.

Pat syn jest boski i wcale nie mały :-) taki sam grubcio jak mama ;-)

Myla nie ględż babino :P

aga hej

Lei napisze jeszce raz, masz piękny pokój i chyba domcały taki? :-) śliczny, u nas suszarka to już tak bedzie do jesieni chyba w domu i balkon zawalony również..eh uwielbiam to :cool:

Olusia ja też mam głupie sny, o cc albo że gdzies uciekam, no ogólnie zbyt realistyczne :confused2:

moj syn jak wiecie to cały klon ojca :angry::angry:

wrzuce na:ninja2: zdjęcie jak sa tak samo ubrani i mały miał z 8 mc.klony!!!!!!!

reklama
Dobry :)

Tabasia przykro mi z powodu Mamy :( [emoji175][emoji175][emoji175]

Dla mnie najgorsze po cc było jak sie nogi zaczynało czuć .., bo chciałam sie poprawić i ból był duży i dziwny ..., pierwsze wstanie , chodzenie tez nie rewelka ale da sie przeżyć ... Oby było tak samo tym razem ...

Aylin fajnie z ta stopką mialas :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Olusia ja wstałam tez po niecałych 24 h , 3 dni bylam w szpitalu, ale to zależy od przypadku ... Bedzie dobrze :)

Pat gratuluje udanej wizyty :)
Super ze buźkę zobaczyłaś :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Aga24073 witaj :) u nas nie jest nudno :p

Miłego dnia :)

co do cc to faktycznie duzo sie zmienilo
kiedys 24h sie lezalo teraz po 8 h juz kaza wstawac , w sumie lezalo sie kiedys tydzien w szpitalu po cc (do 10 dni) a teraz po 3 dniach kolezanka juz wyszla do domu :) co uwazam za zdecydowany plus
wszedzie dobrze ale w domu najlepiej hehe ja po urodzeniu syna po 1 dobie wyszlam na wlasne zyczenie :-D ciekawe ile tym razem w szpitalu wytrzymam ;)
zaczelam pakowac torbe do szpitala i wsadzilam koszule nocne i wszystkie posiadane przeze mnie higieniczne rzeczy i utknelam bo nie wiem co dalej zapakowac HEHE a wyszlo mi na razie 1/3 torby
no ubranka dla dzidziola to musze jeszcze poprac i porasowac zeby dorzucic ale i tak jakos dziwnie malo mi tego wyszlo :D

Świetny ten fotelik ale cena rzeczywiście wysoka. Ja dostałam fotelik od siostry Coneco. Ale on jest taki zwykły. Jak widzę te wasze bajeranckie to aż zastanawiam się czy ten mój będzie bezpieczny.

Anulka wszystko zalezy od tego jak duzo zamierzasz jezdzic jezeli tylko niedaleko to zwykly tez bedzie dobry :)
ja mam w planie jechac i w gory i za granice wiec dobry fotelik rozkladany na plasko po prostu wydaje mi sie bardziej komfortowy na dluzsze podroze a ze za uzywke zaplacilam naprawde niewiele wiec jestem spokojna :)

a ja uważam, że tylko foteliki z atestem i po testach z odpowiednią ilością gwiazdek
bo coś może się zdarzyć rownie dobrze 5 minut od domu na krótkim przejeździe...

DOli oczywiscie mowie o atestowanych fotelikach z dobra iloscia gwiazdek :) a nie jakis "no name" :) ale COneco jest znana firma od lat i zakladam ze atesty posiada :)
czasami tylko jak patrze na takie nawet atestowane foteliki to mimo ze bezpieczne to nie wydaja mi sie komfortowe dla dziecka na dluzsza jazde a tym bardziej jak widze jak czesto dzieci sa w tych fotelikach na stelazach wozkowych jeszcze na spacery "wyprowadzane" :(

Według mnie ilość gwiazdek można sobie w buty wsadzić, jeśli fotelik jest niedopasowany do pojazdu. Widziałam, jak Maxi Cosi Pebble, który uchodzi za dość bezpieczny fotelik fruwa mi po samochodzie mimo poprawnego zapięcia...Decydujemy się na Maxi Cosi Cabriofix (mimo gorszych ocen i mniejszej ilości gwiazdek), najstabilniej siedzi mi na tylnym fotelu ze wszystkich mierzonych fotelików :).

Babydust, też mnie nosi, jak widzę matki spacerujące z niemowlakami wciśniętymi w te foteliki na stelażu...Uznaję coś takiego tylko na krótki wypad do sklepu (mam 15 min w jedną stronę, sklep wąski, więc z gondolą miałabym problem) czy do lekarza. Słyszałam, że niektóre mamy używają fotelika jako bujaczek w domu i biedne dziecko siedzi w tym ustrojstwie pół dnia! Masakra...

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry