• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
No właśnie jeździć to będziemy sporo. Mieszkamy 15 minut od miasta wiec codzienny lub prawie codziennie będę jeździć. Czytałam ze foteliki nadają się do użytkowania tylko przez 5 lat od daty produkcji. Później ten plastik jest juz taki "zlezany " od słońca i wogule. A sadze ze ten będzie miał kolo 5.

No cena za ten fotelik srednia :( ale patrzac na nowe maxi cosi to nie duża różnica :) poza tym ma dobre opinie i ilość gwiazdek a tam jak Doli mówi nawet jak ktoś mało będzie jeździł to można ruszyć się na 5 minut i może się coś stać więc wolę na tym nie oszczędzać
Ja po wizycie ale małego lekarz nie oglądał :( szyjka długa ale mięka i rozwiera się powoli powiedział ze mam nadal brać luteine ( jej wkładanie powoli zaczyna mi sprawiać problem ) i dużo leżeć i odpoczywać i powinnam dotrwać do rozsądnego terminu porodu co kolwiek to znaczy bo to że nie dotrwam do planowanego terminu to pan doktor nie ma złudzeń.. zapis ktg na szczęście bardzo dobry..
W piątek idę do L4 to może sprawdzi wagę małego i później za 1.5tyg znow wizyta..już powoli zaczynają mnie męczyć te wizyty ale rozumiem że lekarz chce mieć wszystko albo chociaż większość pod kontrolą :):)

Doli mam nadzieję że mały nic poważnego nie złapał i zycze szybkiego powrotu do zdrowka :)
Lei no sporo tych szuflad mam.. A tak wyglada cała ściana..

Załączniki

• 1424092881863.jpg
    1424092881863.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 75
Babydust, też mnie nosi, jak widzę matki spacerujące z niemowlakami wciśniętymi w te foteliki na stelażu...Uznaję coś takiego tylko na krótki wypad do sklepu (mam 15 min w jedną stronę, sklep wąski, więc z gondolą miałabym problem) czy do lekarza. Słyszałam, że niektóre mamy używają fotelika jako bujaczek w domu i biedne dziecko siedzi w tym ustrojstwie pół dnia! Masakra...
a no widzisz jak masz taki z rozkladanym oparciem to juz masz jedno ustrojstwo mniej bo faktycznie mozna uzywac w domu go jako lezaczka :)
ja mimo ze zawsze mialam foteliki rozkladane to nie mialam mozliwosci montazu na stelazu bo nie chcialam :) zeby wlasnie nie przeginac mimo wszystko z trzymaniem dziecka w foteliku
nam to rozkladane oparcie ratowalo "zycie" jak dziecko zasnelo w aucie bo po kazdej probie wyjecia dziecka z fotelika od razu sie budzilo i byl placz a tak rozkladalam oparcie i pozwlalam spac do woli i wszyscy szczesliwi :)

Ostatnia edycja:
Natasza, to dobrze, że wszystko sobie porobiłaś, teraz naprawdę sumiennie odpoczywaj, żeby Adaś był jak najsilniejszy :)Gdzieś mi chyba umknęły poprzednie zdjęcia szuflad, jestem pod wrażeniem, ale rozumiem, ze taki chomiczek jak Ty musi mieć duuużo miejsca do przechowywania :) a szuflady/wysuwane kosze rzeczywiście najwygodniejsze :)

Mój mały ma kaszel i katar od smogu... Wtf.. Gdzie na mieszkam.. Co za syf:( także roczny wyjazd mnie już cieszy, szkoda tylko że będę musiała się pozbyć fotelika i bazy tak szybko.. Jakby która refkektowala na bazę isofix maxi cosi do fotelikow też 9-18 to dawać znać, będę się pozbywać ok października, może wcześniej...

Natasza moja tez miękka ale nic nie dostałam :/ bo to co miałam niewiele pomogło więc w opinii lekarza nie ma sensu.. Hmmmmm

Ja do tej pory miękiej nie miałam ale się skracała a teraz na odwrót :/ ehh ja chyba już do końca zostanę z tą luteiną :( ale przeżyje :)
No chomik jestem i dużo tego.. Tylko że tam nie ma ani jednej rzeczy Adasia :)
No teraz już sumiennie będe leżeć chociaż te 3 tygodnie abyśmy jeszcze w dwupaku wytrzymali..

Doli widzisz kolejny plus wyjazdu...zmiana klimatu

reklama
Doli, właśnie z tego powodu m.in. nie znoszę tu mieszkać, bo w Sączu to samo :( a ludzie nierefomowalni palą byle czym i znajdują zrozuzmienie wśród społeczeństwa i władz, bo przecież ich nie stać.. A innych to stać żeby się ciągle leczyć albo wręcz bliscy umierają na raka płuc... Jakoś przyzwolenia na wylewanie szamba do kanału nie ma, a na trucie innych przez palenie byle czym w piecach tak :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry