• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Aylin dużo zdrówka! Ja dołączam do Ciebie. Po prawie całym dniu spędzonym na dworze z synkiem czuję, że mnie coś rozkłada. Wypiłam juz efferalgan z Wit. C, a teraz mam już uszykowane mleko z masłem i miodem. Zaraz wypije i pod kołdrę :D;)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i coraz większych i zdrowych maluszków :thumbup::D

Witam również nowe kwietniowe mamusie :);)

Kuklaki wiesz lekarze mają różne praktyki..ale 4 tygodnie na końcu ciąży to trochę długo bo możesz już nie zdążyć :)

Jak co to mu wysle smsa tak jak kazala ktorejs lekarka:-D

Pytal mi sie czy czyms brzuch smarmuje i kazal smarowac tez piersi i sutki ciagnac bo wklesle zeby je przygotowac do karmienia

Magda ty to cos duzo na tym dwoze, powinnas uwazac zeby pod koniec sie tu nie przeziebic.

Babydust ja tez nienawidze to takie meczace chocbym w polu conajmniej caly dzien charowala:no: Dobrze ze moj ze mna byl.

Dziewczynki nie mdm czadu doczytać bo przyjaciółka moja przyjechała z Pl na kilka dni. Takze pewnie mnie nie bedzie za duzo w najbliższym czasie. Od rana miałam kurs, pózniej gości, zaczęłam robic obiad i przyjechała moja Ola, skończyłyśmy ba zakupy, pózniej jakies zmywanie, ogarnianie mieszkania jak to przy maluchu i koniec końców i 21 usiadłam na dupie a właściwie to prysznic wzięłam i teraz juz zasypiam.

Ja pewnie z 7kg juz na plusie, z córcia skończylo sie na planowanych 15 ale po ciazy 4 kg zostało (no ale przerwa 8mcy i znowu w ciazy byłam haha) takze teraz sobie dałam limit na 11 kg. Mysle, ze sie uda!

Dobranoc!

Z wagą jest dokładnie tak jak Pat piszę. Im mniejszy wskaźnik bmi przed ciążą tym więcej można przytyć. Ja póki co mam 9kg na plusie ale teraz prawie nie tyje. Przez ostatnie 1.5 mca tylko 1kg mi przybył.

Doli mój też tak nisko.z Laurą miałam to samo. Ostatni miesiąc ledwo co chodziłam tak mnie wszystko napierdzielalo. Całe spojnie i uda. T mnie musiał z łóżka podnosić w nocy na siku.

A z tymi wirusami dziewczyny to faktycznie jest nieciekawie bo mogą narobić dużo szkody. U mnie na styczniowkach u jednej dziewczyny wykryli jakoś po 25 tc że córeczka miała zwapnienia w sercu i w naczyniach krwionośnych. No i niestety nie dało się małej uratować, zmarła w 30tc.straszna historia :( zrobili malutkiej sekcje zwłok bo myśleli że to jakaś wada genetyczna i chcieli wiedzieć dokładnie o co chodzi i okazało się że to wszystko spowodował jakiś wirus (nie pamiętam nazwy) którego przechodziła ona z dzieciakami kilka miesięcy wcześniej I w sumie zupełnie niegrozny :(

Kuklaki my dziś porządki robiliśmy na ogrodzie. Musiałam wygrabić wszystkie wyschnięte kwiaty i po obcinać wszystko co suche. Trochę tego było, że aż się upocilam;) ale dam radę. Efferalgan już pomógł, a teraz mleko, miód i masło do kończą robotę :p
A na dworze dziś mieliśmy 10 stopni, piękne słoneczko i super powietrze.;)

Kuklaki mówisz sutki ciągnąć...hmm...też bym musiała bo mam płaskie/ wklęsłe ale powiedział Ci jak masz to robić i jak często?? Nie wiem mi lekarz ani razu piersi nie badał...

Lei to życzę miło spędzonego czasu :)

Mila strasznie przykra historia...ale z drugiej strony to zostały wykryte w serduszku jakieś nieprawidłowości a w tym wirusie niby nie ma żadnych objawów..że on atakuje znienacka..

reklama
Ok dzięki Kuklaki :) jutro popróbuje :)
Magda ty nie przesadzaj z tymi porządkami w ogrodzie... Mam nadzieje że leki i domowe sposoby pomogą do końca i jutro nie będzie śladu po osłabieniu :)

Idę spać dziewczynki :) spokojnej nocy i spokojnych snów :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry