• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

Też słyszałam o podobnej normie ale od 10% do 30% właśnie w zależności od wagi wyjsciowej, im wyżsa waga tym mniej. Tzn przy nadwadze to właśnie ok tych 10% a przy niedowadze te 30%. Przy takiej normalnej wadze to od 10 do 13 kg jest niby w normie, Dlatego ja w pierszej ciąży nawet z 17kg nie rozpaczałam, ale teraz to 17kg byłoby nieco za dużo 15 ok, no ale cóż zobaczymy.

reklama
Walczę domowymi sposobami, czystek vit c i miód
Mama mi się cale popołudnie mloda zajęła. Bo T. Z wawy wracal. Boli mnie wszystko nawet włosy. Generalnie dzień do bani mam

Kobietki kochane nie jestem w stanie Was nadrobić... mój synek ma ferie i muszę mu zapewnić wszelkie rozrywki :tak:nie jestem w stanie nawet na 5 minut usiąść i Was podczytać, także nie wiem co się tutaj dzieje.:-(

Renatka pamiętam, że miałam Ci już ostatnio napisać o tych ćwiczeniach, które mają pomóc maluszkowi się obrócić Przyszła mama: zdrowie: Obróć się, kochanie - W oczekiwaniu na dziecko- Rodzice.pl albo Gdy nie chce się obrócić -Ciąża - Rodzina - Polki.pl . Przepraszam, że dopiero teraz...

Zaneta witaj :)

Kuklaki gratuluje udanej wizyty :)

Ja 12,4 na plusie ..., ale woda zaczyna mi sie zbierać :( nogi i stopy spuchnięte i palce u rąk tez zaczynaja puchniec :(
I brzuch tez wielki sie zrobił ... Bedzie pożądny chłop z Kuby :)

Biedna moze soli mniej dawaj i odpoczywaj jak najwiecej moze jak mniej na stojaco to nie beda nogi puchly:oo2:

Ja przytyłam tylko 4 kg ale startowalam z "porządna " waga. Mieszcze się spokojnie we wszystkie spodnie sprzed ciąży. A Tylek to nawet mi zmalał bo majtki mi wiszą jak spadochron :D

Ulepilam dzisiaj ze 150 pierogow i leżę teraz bo mnie wszystko boli.

Pierogi mmmmmmm. Majtki wisza dobre :-D

Kuklaki, super że wszystko ok z dzidzią i że komodę w końcu masz. My czekaliśmy na farbę, bo nam nie starczyło, a potem nie można było dostać i w końcu dziś udało się kupić i M skończy malowanie pokoju i też będę mogła korzystać z komody.

Umowa dotycząca obowiązków domowych, jaką Kurt Vonnegut zawarł ze swą ciężarną żoną | Booklips.pl

Dobrze ze udalo sie dokupic farbe bo jak nie dokonczone to tylko bajzel w domu.

Kuklaki, pokaż komodę :)

ta moja koleżanka po CC z 13 lutego jak wróciła do domu po 3 dniach to była już lżejsza o 10 kg , więc pięknie jej schodzi waga...
Oby nam też tak dobrze szło :)

Pytałam gina, ile się powinno przytyć, powiedział, że do 10% swojej dotychczasowej masy, więc jeśli ważyłam 55 kg to mogę przytyć 5,5 kg.
Paranoja jak dla mnie.
Ale potem dodał, że 12 kg to max ile kobieta przytyć powinna.
Dziwny jakiś...
(państwowy gin).

Komode trzeba poskladac bo narazie w kartonie i chyba tam bedzie dopoki nie pomalujemy sypialni:baffled:

Dziewczyny rozłożyło mnie choróbsko. Goraczka kaszel i ledwo laze

Aylin zdrowka zycze.

Bede rodzic w szpitalu tu nie daleko, pojechalismy tam przed 17 i wyszlismy o 21.30:no: Porazka jakas ile trzeba czekac, moj az zatesknil za moim ginem do ktorego prywatnie chodzimy bo tam to najwyzej 20 min albo 30 a tam tyle godzin, jak bym tak co miesiac miala czekac na wizyte tyle to bym do glowy dostala. Byla laska z mama co mialy wizyte na 15.30 a weszly do lekarza okolo 20.30:szok:

Karina mysle ze powinnas jeszcze bardziej przystopowac, nogi do gory... :tak:odpoczywaj....

Anulla tyle pierogow... mniam mniam.... :tak:a jakie pierogi zrobilas? moze dasz mi troszke?;-)

reklama
kuklaki matko tyle czekania
dostalabym kur****icy ja strasznie nie nawidze czekac na kogokolwiek :(
a co do wizyt to ja zawsze mialam co 4 tyg - teraz wyjatkowo mam 3 tyg :) z synem wizyte mialam 30tc, 34tc i 38tc potem juz ktg w szpitalu i po terminie prawie codziennie usg hehe bo mi koloska przeciez przepowiadali :) takze spoko

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry