• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

Ja przytyłam tylko 4 kg ale startowalam z "porządna " waga. Mieszcze się spokojnie we wszystkie spodnie sprzed ciąży. A Tylek to nawet mi zmalał bo majtki mi wiszą jak spadochron :D

Ulepilam dzisiaj ze 150 pierogow i leżę teraz bo mnie wszystko boli.

reklama
milia włożyłam te spodnie ale zapiąć nie idzie w ogole nic a nic, nawet blisko guzik z dziurką nie jest :-D

Anulka jak to możliwe? :szok:jesteś w stanie się zapiąć? ja mam chyba nisko brzuch bardzo..bo nie ma takiej opcji

Ja mam na plusie 10 a i tak startowałam z nadmiarem :( teraz zaczęłam tyć jak szalona w ostatnim miesiącu 3,5 kilo. Trzeba będzie całkiem słodycze odstawić...
W spodnie sprzed ciąży się mieszczę tylko o tyle, że na tyłek jakoś wchodzą. O zapięciu mowy być nie może :D

Kuklaki, super że wszystko ok z dzidzią i że komodę w końcu masz. My czekaliśmy na farbę, bo nam nie starczyło, a potem nie można było dostać i w końcu dziś udało się kupić i M skończy malowanie pokoju i też będę mogła korzystać z komody.

Ja jestem już z 11 na plusie. Chciałabym się zamknąć w 15. Niestety idzie mi w uda i dupkę, bo musiałam większe gacie kupić :D

Karina, współczuje z tym puchnięciem ;/

Żanetka witaj!!

Ja dziś mnóstwo kasy wydałam, ale myślę, że już wszystko mam. Kupilam łożeczko, materac, materac do kołyski, prześcieradła, pokrowce na przewijak, termometr i stanik do karmienia. uffff
Jak przyjdzie następna wypłata to jeszcze laptopa muszę kupić :(

Wklejam Wam dziewczyny super list do żony ciężarnej o obowiązkach domowych napisany bardzo dowcipnie przed jednego z moich ulubionych pisarzy - Kurta Vonneguta. Uśmiejecie sie :)

Umowa dotycząca obowiązków domowych, jaką Kurt Vonnegut zawarł ze swą ciężarną żoną | Booklips.pl

W spodnie sprzed ciąży się mieszczę tylko o tyle, że na tyłek jakoś wchodzą. O zapięciu mowy być nie może :D
u mnie to samo, ale widzę, że biodra też mi się rozeszły na boki :/

Teraz niecale 9 kg na plusie, dzidzia wazy ok 2100 wg piatkowego usg :tak:

Hej Żaneta, witamy !!!
Ładnie dzidzia już waży !!! :)
A Ty mało przybrałaś, tak trzymaj :)

Ja tym razem w ciazy jestem bardzo z wagi zadowolona nie na darmo mam 8 miesiecy na diecie :) nie cale 6 kilo przytylam
no ale jesli wezmie sie pod uwage ze wage startowa mialam o 13 kilo wieksza niz w ciazy z corka i o 9 kilo od ciazy z synem to suma sumarum i tak nie wychodzi malo :(
no ale przynajmniej wierze ze tym razem szybko wroce do formy - po synku gdy przytylam 18 kilo nigdy nie wrocilam juz do rozmiarow sprzed ciazy :( :( :(

mi po córce zostało 5 kg,
teraz mam + 8 kg.
Z córką przytyłam 15,5 kg czy 16. Już nie pamiętam...
Więc waga startowa o 5 kg wyższa. Jeśli na koniec nie zatrzyma mi się woda to źle być nie powinno.

Mam nadzieję ;)

Waga u mamy stara więc wiem, że dobrze nie waży no i rozumiem, że różnica 1 kg mogła by być, szkoda bo z niej waga mi pasowała:-P . Ja od początku przytyłam w sumie 11kg, a od najniższej wagi w ciąży 12,5kg, miałam nadzieję, że w 13-14kg się zamknę, ale z takim przyrostem to pewno 18kg jak nic będzie.w poprzedniej 17było.:-(
ja u gina ważę w ciuchach 2 kg mniej niż w domu :) na golasa :)
i weź tu bądź mądrym :/

Ale te nasze maluchy lubią straszyć...
Wiecie co się dzisiaj dowiedzialam ?:o moja przyjaciolka była u mojej ginki prowadzącej i ta jej powiedziała że panuje wirus który powoduje nagłe zaprzestanie bicia serca dziecka miedzy 26 a chyba 34/36 tygodniem i że u niej w szpitalu w ostatnim czasie kilka takich przypadków było.....juz niech ten mały się rodzi i spokój będzie bo mam czasem dość :o
nie strasz.... to straszne co piszesz....
:/

Odnosnie druku l4 to ja mam na 100% dostaje wyplate i dodatkowa kase ze szpitala.
a ze szpitala to za co jeśli mogę zapytać ? :blink:

Renatka moze nie wliczaja ci jakiejs premii do sredniej ? albo przed zwolnieniem mialas duzo nizsza pensje bo L4 liczy sie jakos srednia z 12 ostatnich pelnych przepracowanych miesiecy sprzed zwolnieniem . czyli jak przez pierwszemiesiace z tych 12 mialas niska pensje potem podwyzka to srednia bedzie nizsza niz ostatnia pensja stad moze i nizsze chorobowe ?

nieeee, od kilku lat mam tą samą pensję (zatrudnienie u taty co by ubezpieczenie mieć, nigdy tych pieniędzy na oczy nie widziałam :P )
dziś mi przelali !!!!!
no ale dalej trochę mniej niż powinnam dostać, bo jak to się liczy, pensja netto powinna być wypłacana przez ZUS w 100% ?
czy brutto czy jak ? Ja tępak jestem w tym temacie...

Aylin, uffff, ale strachu narobiła !!

Kuklaki, pokaż komodę :)

Kochane nie dajmy sie zwariowac, gdyby tak myslec to bymy nie wyszly z domu ani nic nie zrobily bo cos sie przydarzy... bo noge skrecimy a tu zlapiemy jakiegos wirusa.. trzeba wierzyc ze bedzie dobrze wszystko i wszystkie doczekamy naszych maluszkow!:tak:

polać jej ! ;)

:-D

Na ostatniej wizycie miałam 10,5 kg na plusie. Liczę, ze się zamknę w 15 kg. Ludze się także, że dużo poleci po porodzie - dziecko ok 3,5 kg, wody to z kg lub więcej, dodatkowy litr krwi, woda zmagazynowana w organizmie, łożysko z pół kilo, to już prawie połowa tego, co przytyłam ;-). Później się zaczną spacerki, sprzątanie mieszkania z wywieszonym jezorem i zegarkiem w ręku, spacery z wózkiem - będzie dobrze, schudniemy! :-)

ta moja koleżanka po CC z 13 lutego jak wróciła do domu po 3 dniach to była już lżejsza o 10 kg , więc pięknie jej schodzi waga...
Oby nam też tak dobrze szło :)

Pytałam gina, ile się powinno przytyć, powiedział, że do 10% swojej dotychczasowej masy, więc jeśli ważyłam 55 kg to mogę przytyć 5,5 kg.
Paranoja jak dla mnie.
Ale potem dodał, że 12 kg to max ile kobieta przytyć powinna.
Dziwny jakiś...
(państwowy gin).

Renatka nie słuchaj tego gina... Jakieś głupoty gada...bo to by znaczyło że im więcej kobieta wazy tym więcej może przytyc a to jest na odwrót im mniej kobieta ważyła przed ciąża tzn im bliżej niedowagi tym więcej tyle bo organizm tak reaguje ;)
Według myślenia tego gina przytylam juz dwa razy więcej niż powinnam :D

Czy wy też macie te dzieci tak nisko? U mnie dziś tragedia, mam wrażenie że zaraz wyjdzie a rączki to napewno.. :/ kluje mnie dziś cały czas i ogólnie boli mnie lewa strona, oczywiście tryb schizy włączony :( bo twardy brzuch dziś mam prawie cały dzień mimo że leże :( kurde no...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry