• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

Oltoma to musiało być straszne przeżycie !! Ale najważniejsze że się uda£o i wszystko ok co do szyjki to się nie martw nas tu wiele z takim problemem..ja się męcze ze skracającą i muęką szyjką id 26tc i dotrwałam do 37tc więc to nic nie jest pewne i przesadzone :)

Ehh idę spać bo nie wiem ile " spokojnych " nocy jeszcze przede mną ;)

reklama
Oltoma to naprawde chwile grozy. A to maly akurat sie wcale nie ruszal czy co? Kazali lezec na skracajaca szyjke?
Nie denerwuj sie ty tez jeszcze 2 tygodnie i donoszona, zleci szybciutko.

Ja mam wczas rano USG wiec tez pewnie nie bede spac z przejecia.

Natasz a ty co juz spisz?

O leżeniu nic nie mówili, a ja byłam już po tym szukaniu tętna jak w jakimś amoku i o nic nie pytałam a teraz jestem na siebie wsciekla... Kazali tylko na cito zrobic usg. Cale szczescie to jutro! Dobrze, ze znam to forum i Wasze historie z szyjkami bo tak to chyba bym sie wykonczyla...
Mały podczas badania w ogóle nie chciał sie ruszać! Od poczatku ma charakterek... Strach się bać co będzie potem!

Oltoma znam to !! Moje dziecko rusza się i wierci kiedy ma na to ochotę i nic nie jest w stanie go przekonać ale na szczęście w różnych syt pomagał mi detektor którego moje dziecko nie lubi i id razu zaczynał się ruszać..

Kuklaki kciukasy za wizytę !!&&

O matko, Oltoma, współczuję :( Co Ty biedna musiałaś czuć :( brrrr...... ale dobrze, ze już jest OK.
Trzymam kciuki za USG !!!

Kuklaki, tylko to właśnie nie jest twardnienie, bo np. teraz mam miękki, ale skóra na nim jest zdrętwiała. W necie nic nie znalazłam, tylko, ze jak to w podbrzuszu, to oznaka przedwczesnego porodu, ale mi drętwieje cały, od samej góry.
hmmmm, pierwsze słyszę, nie pomogę :(

kuklaki tak mialam dopoki sobie lasera nie zafundowalam ;) ciaze nie pozwolila mi dokonczyc calego cyklu zabiegow ale 4 czy 5 razy i jest mega roznica. Zazdroszcze kobitkom co maja delikatny zarost ja niestety jak facet nie dosc ze ciemne, do tego sztywne i geste jak u małpy. Ogolnie golenie co 2 dzien kiedys to juz rarytas. Na szczescie technika idzie do przodu i mozna sie ratowac ;)
ja mam takiego "pecha", że co zacznę serię to się okazuje, że w ciąży znów jestem :)

Ale next time zakładam spiralę i idę kosić trawnik na maxa :)

Kuklaki, byłoby super, jakbyś miała taki poród jak mama :-) moja niestety ze starszą siostrą męczyła się 20 godzin, a ze mną 12, mam nadzieję, że nie zawsze się to powtarza...
Kciuki za jutrzejszą wizytę :-)
ja jak wariat liczę, że drugi poród szybszy i łatwiejszy :)
choć Majka się urodziła 5,5 h po dojechaniu do szpitala, więc i tak nie źle. ;)

Myla a myslisz ze ci bedzie zagladac?

Ja sie przedwczoraj golilam a nogi to depilatorem zeby za szybko nie odroslo. Nie lubie sie golic na dole bo zawsze na drugi albo trzeci dzien to mnie wszystko swedzi a teraz nie moge nawet sie masciom smarowac, tez tak macie czy tylko ja?
ja też tak mam, gryzie, swędzi, a drapię do krwi :/
czasem trochę mi pomaga Kamagel, podobno w ciąży można,
niestety czasem i tak się drapię :(

Renatka,
ja również mam termin na 21go :)

aga,
u mnie z imieniem nadal lipa. Zdecydujemy, jak zobaczymy córę. W końcu imię musi do niej pasować :D Poza tym, przy porodzie może okazać się, że nosiłam w sobie chłopca. Nigdy nie wiadomo :D

witaj w klubie :)

No ja bym chyba nie chciała, żeby się okazało, że u mnie jednak dziewczynka.... co nie znaczy, że nie mam po Majce jeszcze kilku kartonów ubrań ;) hehe, znalazłoby się coś :)

Renatka mogą mi zrobić na życzenie. Bierzesz 1500 zł maszerujesz do ordynatora i masz :)
hmmm, raczej miałam na myśli "za czekoladę" czy "za whisky" :/
:szok:

Karinka, ale śliczna wesoła Emily !!!

Majka kaszle jak stary gruźlik, albo jak diesel, co odpalić nie chce :/
Do tego świszczy jej w nosie, a nie umie smarkać :(
Do tego ma taką chrypę, że prawie nic nie mówi...
Budzi się co chwilę i płacze i jęczy.... idę spać póki i ona śpi...
dobrej nocy dziewczynki !
Trzymajcie się !!!

:-)

Mam jeszcze pytanie do tych z problemami szyjkowymi. Czy badanie usg szyjki miałyście przez brzuch czy ginekologicznie?
U mnie dodatkowo zgaga, że aż haftować chyba zaraz zacznę....

Dobrej nocki wszystkim życzę!!!

Nie, lasera nie odpuszczę, w ogóle biorę się za siebie na maxa. Takie mam postanowienie. Muszę się wylaszczyć ;)

A co daje 100 % zabezpieczenia ? NON SEX ? W sumie to i tak nie mam z kim, no ale jak się ktoś trafi to co zrobić ? Gumka to dla mnie za mało...
Pigułki są bleeee, szkoda zdrowia...

reklama
Ja tez ide spac moze mi sie uda zasnac bo musze o 7 wstac a to dla mnie srodek nocy.

Renatka zdrowka dla Majeczki.

Oltoma idz juz spac i sie nie stresuj tak ta szyjka bo tu u nas duzo ze skroconymi i sie trzymia. Bedzie dobrze.

Dobranoc

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry