• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Szaj, boskie !!!
:-D

ja tez trzymam kciuki Margomari! mi na ostatniej wizycie lekarz powiedział ze juz widzi główkę, wiec chyba jest juz nisko? Ale np o ktg nic nie mówił, dał tylko skierowanie do szpitala i to na datę 5 dni pi terminie i tyle:/
:szok:
widzi główkę ??? to żart ???

a po co skierowanie do szpitala ? mi nic nie mówili o skierowaniu :/

Sprzedajaca w Biedronce zapytala sie dzis mnie czy dlugo jeszcze bede chodzic z tym brzuszkiem ;-) nawet nie wiedzialam ze tak rozpoznaja i sie interesuja ludzmi
mnie nie pyta, ale dziś opieprzyła ochroniarza (kasjerka), bo kazał mi iść do następnej kasy, bo tu była zmiana kasjera i szuflady z kasą.
A ona mnie zobaczyła i krzyczy na pół Biedronki, żebym wracała bo mnie obsłuży :)
A do niego z mordą, że czy nie widzi, że pani z brzuszkiem !!!???
Ogólnie w szoku byłam :)
A ona do mnie: jeszcze się pani nastoi w kolejkach...

Wczoraj za to pan na poczcie zamienił się ze mną numerkami, też mi było miło aż się wzruszyłam :D

Karina niezła porcja! Tez bym zjadła. Ja dzis skromnie barszcz ukraiński ;-)

Moj jak wróci to dostanę po dupie bo mi sie nie chciało pakować :-D

Ide spać póki mloda kima..
ojjj rybka, mniam, zjadłabym !

Ja dziś sobie zrobiłam na parze pierś z kury + mini marchewki + kaszę gryczaną :)
Ot, taki zdrowy obiadek od święta ;)

Po prostu przeraziłam się dziś jak zobaczyłam dwie wielkie krechy przez cały brzuch, czerwone z dołeczkiem....
Przeryczałam pół dnia, bo wyglądały jak okropne rozstępy...
Wykąpałam się, nasmarowałam, jeszcze raz nasmarowałam, a potem zdrowy obiadek, co by mnie nie rozdęło, znów krem, krem.... i wiecie co ?
I nie ma ich !! Ja nie wiem, jakiś cud nad Wisłą, czy co.... były, przysięgam ! nawet zdążyłam im zdjęcie zrobić, choć nie wyszły na zdjęciu tak efektownie jak wyglądały w realu...
Jezu, jak powrócą to się pochlastam :(
ale póki co planuję się zdrowo odżywiać i nie jeść za dużo, żeby skóry na brzuchu nie rozciągać.

Ja kolejny raz czekam na usg :)

o kurczę, Ty jeszcze w dwupaku ???
:szok:

No szpital tak OLUSIA potwierdzam :D
Pewnie jutro do domu pójdę, a w domu mój ma angine i z gorączka leży w łóżku :)

oj to już chyba lepiej żebyś w szpitalu została :(

Dzidziuś pięknie waży !

Dziś byłam w szpitalu pogadać z położnymi no i jedna mi mówi, żebym za wcześnie nie przyjeżdżała tylko jak już porządne skurcze co 5 minut będą, bo tak to się będę męczyć i męczyć, a akcja może się zatrzymać.
Więc są nastawieni na szybkie porody :) bez leżenia i czekania nie wiadomo ile i nie wiadomo na co.

Do tego powiedziała, żebym uważała na tą wit. C lewoskrętną, bo ona poród może wywołać :szok:
W szoku byłam.
W każdym razie mały skacze po tej witaminie C jak oszalały (bo jest kwaśna), a położna powiedziała, że właśnie takimi mocnymi wygibasami mały może spowodować odejście wód i resztę :/
No i wiem, że Majki nie mogę wziąć na oddział, nawet na odwiedziny, bo za mała :(
Nie wpuszczają dzieci.

Ale ogólnie rozwiała się reszta moich wątpliwości, wypytałam chyba o wszystko :) położna cierpliwie i sympatycznie odpowiadała :)

Na mysl o cesarce po dwoch porodach sn wpadalam w panike... w moim przypadku nigdy bym nie chciala cesarki na zyczenie ale co kobieta to przypadek, takie rzeczy sa bardzo indywidualne...

Z corcia umowilam sie ze albo w tym tygodniu wychodzi albo po swietach bo swiat w szpitalu nie chce spedzac. Polowa tygodnia minela wiec zostaje termin po swietach ;-)

A odzywam sie ciezko bo moja tesciowa z ktora niestety mieszkamy ma ostatnio wieksze fochy niz kobieta w ciazy i ledwo z nia wytrzymuje nerwowo... ale nie ma sie co rozpisywac na ten temat
jeszcze masz tydzień od 30 marca do 3 kwietnia :)

Jak rozmawiałam dziś z tą położną w szpitalu to się pytałam cośtam o cesarkę, a ona oczy w słup i się pyta czy ja cesarkę chcę !???
Mówię, że nie, a ona "ufffff"
więc naturalnie chyba lepiej (o ile można w danym przypadku).

Margo trzymaj sie jakos

Tabasia jak postraszyc faceta to od razu sie potulniejszy robi :biggrin2:

Myla nawet nie pokazuj takich rzeczy :szok: U nas moze nie wszystko w rozu ale cos tam jest :-) no i ubranek troche tez... sila rzeczy takie dawali, jak to dla dziewczynki przewaznie :-)
Ja bym chciala chociaz do konca marca ale sie nie zanosi jakos... chyba naszym dzieciom dobrze tam w srodku, chca byc jednak z kwietnia a nie z marca :-D

Szaj dobre to :-D

Jezu to moje dziecko tak mało się dzisiaj rusza..nie wiem co mam robić:( sprawdzałam popołudniu detektorem ale nie wyświetla mi się tętno a sama naliczyłam 130/ min
Zwariuje z tej niepewności..jutro mam ktg ale nie wiem czy czekać...

U mojego kumpla tak bylo. Mial miec corke- no i po cc wychodzi lekarz i gratuluje syna. A on ale to nie moje mi ma sie urodzic corka. A lekarz no widzi pan dzis tylko jeden porod wiec raczej sie nie pomylilem;). To co wsadzac go spowrotem?

natasza zjedz cos slodkiego (kij z dieta) i poloz sie na ttroche - u mnie jak poloze sie na boku to murowane kopniaki jakby nie lubila tego
na spokojnie jeszce raz poszukaj tetna detektorem jak nic sie nie bedzie dzialo to jedz bo pewnie i tak nie zasniesz z nerwow a to nikomu dobrze nie wyjdzie

reklama
Szaj dobre hahaha:)! Ost koleżanka właśnie się żaliła że jej mąż cos takie zapędy ma :/

Tabasia- u nas mega spokój Lenny sie budzi idealnie co 2,5 godziny tylko w nocy śpi wiecej:) na razie to go traktujemy jak jakiś mały gadżecik :) nieznana technologia z którą nie wiadomo co zrobić :) ale w ogole nie dokucza, nie przeszkadza taki słodki i malutki:)
Babydust- ja nie zapomnę jak na szkole rodzenia prawie zemdlałam jak zaczęli mowić o porodzie a ja sie poryczalam i powiedziałam że nigdy tego nie zrobię...

Pat czuje sie ok, troche tylko te wstrętne hemoroidy mi dokuczaly ale jest lepiej. no i wiecie że ten brZuch nie znika od razu?
Moj K mi przywiózł na wyjście moje stare ciuchy sprzed ciazy uśmiałam sie bonteraz myślał ze jak malutki wyskoczy to dostanę stary rozmiar od razu :) a ty zostało 5kg:) ImageUploadedByForum BabyBoom1427314563.851780.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1427314563.851780.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1427314563.851780.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 80

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry