reklama
Myla Novak
Fanka BB :)
Kurcze Doli może i owoce??? Będę ich skarżyć 
Brzuch mnie boli od rana. IDE na spacer
Brzuch mnie boli od rana. IDE na spacer
sharmota
Zaangażowana w BB
hmm zastanawiam się. Jak mówiłam wczoraj Gin przepisał mi ten antybiotyk i Macmiror. I powiedział, aby pić kefiry, jogurty naturalne itp.
Nie wspominał o żadnych osłonkach, tabletkach ani nic.
Natomiast Szanowna Pani Aptekarka wspomniała i zaproponowała.
Tak więc wzięłam, a co tam. Niech mnie ta osłonka osłania od tego antybiotyku.
A teraz siedzę i czytam : Osłonka Normal-Synbiotyk. zawiera jakieś tamżywe bakterie i jelita wspomaga itd.Ale już sama nie wiem czy jeśli jestem w ciąży to tak samopas sobie zdecydowałam się na tę osłonkę, choć gin nic nie mówił.
Jedną dziś już połknęłam. I co teraz??
Powiedzcie coś, proszę. Czekam. Pan Bóg Wam w dzieciach wynagrodzi !!!

Nie wspominał o żadnych osłonkach, tabletkach ani nic.
Natomiast Szanowna Pani Aptekarka wspomniała i zaproponowała.
Tak więc wzięłam, a co tam. Niech mnie ta osłonka osłania od tego antybiotyku.
A teraz siedzę i czytam : Osłonka Normal-Synbiotyk. zawiera jakieś tamżywe bakterie i jelita wspomaga itd.Ale już sama nie wiem czy jeśli jestem w ciąży to tak samopas sobie zdecydowałam się na tę osłonkę, choć gin nic nie mówił.
Jedną dziś już połknęłam. I co teraz??
Powiedzcie coś, proszę. Czekam. Pan Bóg Wam w dzieciach wynagrodzi !!!
marela
Podwójna marcóweczka ;)
Kina - jezu ja tez myslalam ze nie ma tego paskydztwa w tych czasacy;/No mi przedwczoraj kolezanka powiedziala ze mam brzuch miedzy kolanami;/
Co do ciazy z dzieckiem i bez to zgadzam sie w 100% z Lei. Gdyby nie M nieraz to chyba byl z mlodym w wariatkowie wyladowala. Nie bylo by kiedy odpoczac;/. A 2gi-3ci msc to sama soba nie bylam w stanie sie zajac a co mowic dzieckiem.
Doli -zdrowka. Oby bylo coraz lepiej.
Nie bralam antybiotyku w ciazy wiec nie pomoge. Ale bylo tu kilka co braly wiec czekaj na odpowiedz
Co do ciazy z dzieckiem i bez to zgadzam sie w 100% z Lei. Gdyby nie M nieraz to chyba byl z mlodym w wariatkowie wyladowala. Nie bylo by kiedy odpoczac;/. A 2gi-3ci msc to sama soba nie bylam w stanie sie zajac a co mowic dzieckiem.
Doli -zdrowka. Oby bylo coraz lepiej.
Nie bralam antybiotyku w ciazy wiec nie pomoge. Ale bylo tu kilka co braly wiec czekaj na odpowiedz
Ostatnia edycja:
Lei z tego co pamiętam to mowilas że chcesz niedługo starać się o 3 dziecko wiec chyba nie jest tak źle ?
A tak na poważnie, to mi ciągle chodzi o dolegliwości ciążowe które są takie same z dzieckiem czy bez dziecka ale dolowanie się nimi nie sprawi że one znikną tylko będziemy się czuć gorzejja mimo że bez dziecka to od ponad tygodnia spie w nocy może 3h i chodze jak zombie
![]()
Masz rację, wiadomo, że dolegliwości
nie zależnie od warunków są męczące i nie ma na nie rady.
Co do ciąży mając dziecko też różnie bywa, wszystko zależy od tego czy ma kto pomóc i wyręczyć. Ja bym w sumie nie narzekała, bo moja do przedszkola chodzi, ale przez te jej choroby to więcej czasu spędziłyśmy razem w domu niż ona w przedszkolu no i niestety przez to ja też częściej chorowałam, bo od niej sie zarażałam. Ale faktycznie mniej skupiałam się na sobie, bardziej na niej, ale dzięki temu też nie mogę narzekać, że czas się dłużo, bo zapiernicza jak szalony.
Nie zgadniecie co moja szczesciolatka przyniosla ze szkoly... WSZY!!!
Ja myslalam ze tego paskudztwa juz nie ma...
Wczoraj wieczorem strasznie sie drapala po glowie i miala cos w stylu łupiezu a dzis jak ja czesala to znalazlam roblala... fuuuj... kupilam od razu szampon w aptece, mam nadzieje ze nie zdazymy sie wszyscy zarazic!
Współczuje, to nie do uwierzenia, ale niestety dalej takie paskudztwa są. Ostatnio u mojej mamy byli goście z dziećmi też taki wiek i przywieźli wszy, oczywiście od razu zadziałali szampony, pranie, wietrzenie-mrożenie pokojów, miałam obawy czy moja mała nie załapie bo wiadomo ze nie zabroni sie dzieciom bawić, ale nie złapała, czytałam wtedy, że mimo wszystko nie jest tak łatwo załapać, trzeba stykać się głowami, używać tych samych szczotek, spinek, czapek, itp. Bo na szczęście wszy ponoć, ani latać, ani skakać nie potrafią.Teraz jest dużo skutecznych środków, które w łatwy sposób pozwalają sie pozbyć.
Niestety Karinko ponoć dużo gorsze w wytępieniu są właśnie pchły, bo te łatwo się przemieszczają i chowają w zakamarkach, żeby skakać na swoją ofiarę. U mamy pieski załapały jakiś rok temu, systematyczne kąpiele, wyczesywanie, i dezynfekcja domu pomogły pozbyć się problemu, ale trwało to z dwa, trzy tygodnie jak nic.

sataga
Fanka BB :)
wrrrrrrrrrrrrrrr ale mi M działa na nerwy jakoś! Jak tak dalej pójdzie to w weekend urodzę... Swoją drogą jakoś mnie wszystko drażni i już mam dość! jestem ciągle zmęczona. Siku wstaje z 5 razy w nocy, chodzę jak kaczka, tak mnie czasem zakuje w środku, że aż mnie zgina, skurcze już od 4 wieczorów męczą i nic! Jak tak mają jeszcze 3 tygodnie wyglądać to ja dziękuje... z młodym mi po prostu wody chlusnęły na wc i tyle. Żadnych skurczy, żadnych bóli. ech...
reklama