reklama

Kwietniowki 2015

U mnie słodkie też nie działa...mój mały najbardziej kopie po kwaśnym i słonym, na słodkie nic.

Ja przed wizyta w sumie wielkiego stress nie mam. Na początku było gorzej bo jednak początki są ciężkie...ale teraz bardziej stresuje się lekarzem bo się naczytam opinii a później się boje do niego iść...i co do tych opinii to powiem Wam że chyba niektóre kobiety w ciąży idąc są strasznie przewrazliwione na lekarzy...u każdego u kogo robiłam USG zawsze były jakieś negatywne opinie że gbur, że nic nie mówi, że partnera nie wpuści, że ekranu nie pokaże...i zawsze szlam przerażona a w gabinecie normalny kompetentny lekarz...fakt że nie gada ciągle ale oni muszą się skupić a jak trzeba to i pogada i się posmieje...ja idę do lekarza żeby mnie zbadał i był kompetentny ale nie żeby znaleźć przyjaciela...:D no to się wygadalam na temat który od dawna mnie wkurza :p

Z witamin ja mam pregna+

reklama
Dziewczyny a jakie witaminy polecacie? Bo brałam falvit mama a teraz biorę femibion i po nim nie czuję się jakoś super.

do tej pory brałam centrum materna ale od 20 tyg kazała mi prenatal DHA , chodzi głównie o te kwasy DHA zeby brac w 2 trymestrze.

Ja tez nie stresuje sie przed wizytami , gorzej jak nie kopie i nic nie czuje od razu mam stresa.

Teraz masz inny glod i maz go zaspokaja:laugh2::laugh2: a tak na powaznie to musisz miec dobra przemiane materii i nie masz tendencji do tycia skoro po tylu slodyczach nie tylas:tak:

Ta zalamka przez to ze drozyzna czy ze nie kupilas wszystkiego?

Grzej sie grzej zeby szybko wyzdrowiec, a smaki to rzeczywiscie masz dziwne, taki mix dobrze ze cie nie pogonilo.

Kuklaki, hahaha, zgadza się chyba z tym głodem :-D dobrą przemianę miałam, ale niestety jakiś czas temu mocno spowolniła, być może przyczynia się do tego niedoczynność tarczycy :-( od wczoraj mam zwiększoną dawkę euthyroxu, bo okazało się, że tarczyca przestała się słuchać tabletek...

Kulkami no ze tyle kasy wydalam a praktycznie kupilqm tylko produkty na tort!!!!

Kurde cos mnie bierze,gardło mnie boli i trzese się cala brrr

znamy ten ból chyba wszystkie :-( kuruj się szybciutko, bo mamy nie biorą zwolnień... (mnie rozwala reklama Vicks :-D)

Olusia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i udanej imprezki! :-) co szykujesz dobrego? :-)

Karina, bardzo mi przykro :-( dobrze, że Emily jest pod dobrą opieką, mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje no i cała Wasza rodzina :*

Natasza, super, że brat pomyślał o siostrzeńcu :-)

Doli, nie zamartwiaj się, wszystko jest ok! a bratowa nietaktowna...

Ja z ruchami też tak mam, przeważnie smyranie lekkie czuję, kopniaka tylko raz na kilka dni... Ale jak czytam o Waszych bolesnych kopach w pęcherz, to smyranie mi wystarcza :-D

Dziewczyny a jakie witaminy polecacie? Bo brałam falvit mama a teraz biorę femibion i po nim nie czuję się jakoś super.

nie biore. Skoro mam dobre wyniki nbadań to nie suplementuje sie niepotrzebnie.
Jak mi zacznie spadac to moze bede braął.
W poprzedniej ciązy gin tez nie kazał brać - mówi ze zdecydowanie wiksze dzieci sie rodzą u matek biorących witaminy. Komuś trzeba wierzyć wiec go trzymam za słowo :)

Aylin a to nie na przeczyszczenie? ;D bo ja tak słyszałam jak ma się zaparcia hihihi :-D nie wiedziałam o tej rutinacea , że nie działa ;/ czyli co zwykła wit C ??

poczytaj tu
Witamina C lewoskrętna kwas L-askorbinowy tanio i działa! | Akademia Witalności
a co do miodu to pierwsze słysze ze na przeczyszczenie :) wiem ze z gryczanym działa na obnizenie cisnienia. I mnie nigdy opo tym nie pogoniło. Mojej młodej też nie :)

W poprzedniej ciązy gin tez nie kazał brać - mówi ze zdecydowanie wiksze dzieci sie rodzą u matek biorących witaminy. Komuś trzeba wierzyć wiec go trzymam za słowo :)
JA w poprzedniej bralam caly czas i urodzil sie 3290 - takze klocek z niego nie byl. Do dzis jest chyba najchudszy w przedszkolu. A moj M urodzil sie 4950 wiec myslalam e bedzie podobnie . Na szczesie synus nie wdal sie w tatusia , obu i teraz tak bylo.

klaudia ja biorę witaminer prenatal dha, w 1 ciąży brałam femibion ale ten trzepie po kieszeni strasznie, jem to samo za połowe ceny

milia już jestem spokojna bo tak mały kopnął, że szok a potem chyba dupke wypiąl bo miałam z jednej stron wieeeeelką góre :D tylko strasznie nisko mi siedzi

Aylin tak właśnie na zatwardzenia przegotowana woda z miodem na czczo ;D dzięki za art. poczytam zaraz

Hej hej
jaki mam zapierdziel dzis w pracy masakra

Co do witamin to ja biore femibion 2 a lekarz polecał tez symnatal ale jakos na razie nie próbowałam.

Dzidziol nadal sie nie odzywa nie rudza i dupa stresa mam coraz wiekszego

reklama
Milia mam nadzieje, ze mi sie dawka nie zwiększy juz i tak biorę 125 :wściekła/y:

W tej omedze tez sa dha tylko, ze z alg, ja jakaś antyrybna jestem ;-);-)

Lei, mi endokrynolog powiedziała wczoraj, że dawka dla mnie to 100-150, ale na razie mam 75 (wcześniej 50), bo mówi, że teraz ważne, żeby stymulować tarczycę, a nie wspomagać ją całkowicie i że dawkę trzeba zwiększać stopniowo, więc za miesiąc wyniki i ewentualnie skorygujemy.
Aha, i kazała mi jeszcze zażywać od teraz 2000j wit. D3 (brałam 1000), bo to ciąża zimowa.

Doli, no widzisz :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry