• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
Ja się nie czuję jeżeli chodzi o tetrę, ale nie mówię,że nie spróbuję. Ja Maję bardzo szybko od pieluch oduczyłam. W wieku dwóch lat już i na dzień i na noc bez. Z młodym też spróbuję.

Morgaine-ale sie rozpisalas, ale popieram Cie.Ja mam czas, corka juz duza wiec sie bede bawic. A jak pisalas bedzie juz cieplo wiec nabalkonie mi raz dwa wyschna.
a co myslicie o platkach mydlanych do prania?? cos mi mama mowila ze sa najlepsze. tylko nie wiem jak sie w nich pierze :(

Mnie sie nie chce bawić z praniem pieluch, lenistwo straszne :-D
Co do płatków mydlanych to podobno są zdrowsze ale jak dla mnie strasznie śmierdzą, no i bałabym sie, że mi pralkę zapchają:no:

A ja znowu mam pytanko :szok: Tym razem odnośnie smoczków. Wszędzie na listach wyprawkowych jest podane, aby kupić 1 uspokajający i 1 zwykły. Tak też chciałam zrobić. Aenye kiedyś polecała mi smoczki z Nuka silikonowe. Jeden już mam- ispokajający właśnie. Przeglądałam dokładnie w sklepie smoczki tej i innych lepszych firm i one wszystkie mają w nazwie "uspokajające", także zgłupiałam. Czy możecie mi jeszcze raz doradzić jaki mam kupić ten drugi smoczek oprócz uspokajającego z NUKa?

morgaine, w pl sie to imie nie przyjmie, takze nie wymyslaj ;-) ja jednakowoz chce dawac imiona, ktore beda sie dobrze sprawdzac i w pl, i za granica. uniwersalne. takie, ktore sie da latwo wymowic w kazdym kraju.
a dlaczego mialoby sie nie przyjac? Co to jakis zakaz nadawania zagranicznych imion. :sorry:Jak ktos tak ma na imie to tak sie do niego mowi, nie rozumiem co ma sie przyjmowac a co nie? :eek:
Maddox powiedzialabym jest jeszcze w miare latwe bo pisze sie tak jak sie czyta, gorzej z Joshua... Ale to juz nie moj problem jak ktos ma problemy z wymowa...:nerd:
chyba ze chodzi Ci o rejestracje w urzedzie? To co innego;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Laurka sama buszowalam po sklepach i nie ma roznicy w smoczkach oprocz tworzywa i ksztaltu... Ale wszystkie uspokajają, taka jest ich rola... MOze wlasnie wzgledem ksztaltu... MOj np kochal ksztal Aventa a nie lubil profilowanych... Nie wiem...

reklama
o dziwo ktoś to czyta, bo takie długaśne to pewnie odstraszają hahahahah\

ja czytam ;] z uwaga wielka. Malo wiem i chlone wszelkie wiadomosci, bo potem wszystko moze sie przydac ;)

A o torbie tez juz zaczelam myslec. Powoli kompletuje rzeczy, ale jeszcze nie pakuje. Moze pod koniec lutego to zrobie :) Za to ubranka dla Malej poprane juz, prasuja sie powoli... Mam pytanko apropo prania: kocyki, spiworki do spania, kombinezony, kolderki i te inne tez pierzecie? Nowe i te podarowane tez?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry