• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Nati_k - to nieźle, no ale czasami tak bywa. Ja ciągle wierze ze urodze w terminie, choć juz sie naczytałam że przy cukrzycy często sie przed czasem poród wywołuje, ale czytałam też wiele pozytywnych przypadków (ze w terminie i dzieci w normalnej wadze). Ale wiesz często własnie nastolatki tak szybciej rodzą, coś kiedyś oglądałam w tv, może dlatego.......
teraz już jesteś dojrzała kobietka to będzie wysztko OK

Mitiganko - ja to planuje 2 sesje wyjazdowe do pobliskiego "centrum wyprawkowego" i tyle, dlatego tak nic narazie nie kupuje. Po allegro troche buszuje ale bardziej sie rozglądam. W sumie na upartego wszystko tam można kupić...

reklama
ja to co kupilam to wlasciwie tylko allegro, nie liczac jakis drobiazgow, kilka ubranek z tesco i biedronki. Wiec mysle ze na allegro mozna spokojnie wszystko kupowac

masz watek;
nasze fasolki i ich domki
i tam sa nasze zdjecia :)
brzuszek ladny i figurka nsuper
chociarz ja tez marzekac nie moge, troche jestem wieksza ale zadnych rozstepow, celulitu itp

dranissimo dziecko na początku ma bardzo malutki pęcherz, dlatego siusia co dosłownie, czasem 15 minut. posikuje w zasadzie. dziecko 4ro miesięczne ma już większej pojemności pęcherz, wytrzymujący nawet do 4 godzin, ale jeśli cały czas ma pampersa to po co ma się uczyć przetrzymywać. jak przez 3 mce ma mokro po zsikaniu się, to sobie to potrzyma trochę:) ja wiem że tak małego dziecka nie posądza się o logikę, to nie jest działanie logiczne i świadome, myślę że bardziej na zasadzie działania instynktu (a te dzieci znowu takie głupiutkie nie są jak nam się wydaje, ale to inny temat:) )
ja zauważyłam u mojego Starszaka (mam porównanie do córki kuzynki, w tym samym czasie też na tetrze i to samo) że w wieku 4 mcy na tetrze dzieci śpią w dzień przez godzinkę, dwie, trzy, zależy od dziecka, budzą się już z suchą pieluchą i dopiero wtedy siusiają. ja czasem naprawdę byłam w szoku jak przez 4 godz byla sucha pielucha nawet jak leżał i się bawił!
dlatego Starszak pierwsze oduczył się pampera w nocy, bo zawsze budził się z pustym pampersem po nocy więc w wieku ok.2,5 albo i wcześniej już spał bez pampersa całą noc. podejrzewam że z Młodym będzie gorzej, bo pampersowe dzieciaki siusiają bo mokrego nie czują.
ja jestem generalnie za tetrą jeśli ktoś czuje się na siłach (np pierwsze dziecko) i ma ochote sie w to bawic. inna sytuacja np. urodzic dziecko w zimie, gdzie pieluchy nie maja gdzie schnąć w małym mieszkaniu itd. wszystko należy wziąć pod uwagę. ja urodziłam w czerwcu, wyprałam, 2 godz suche, nie prasowałąm tylko zmieniałam. zaden problem. jak przyszla jesien i zima to juz dziecko mialo pol roku i nie sikalo tak czesto a kupa raz czy dwa razy dziennie. w grudniu dostalam od 'kochanej' tesciowej pampersy no i chcialam je zuzyc bo rozmiar ledwo ledwo i sie tak rozleniwiłam jak poznalam smak pampersa ze nie bylo powrotu. zreszta w lutym poszlam do pracy, a nie moglam nikogo zmuszac do tetrowania. także uwazam tez, ze pomysl na zmiane pampera i tetry niestety sie nie powiedzie, jak juz czlowiek pozna smak wygody:)
chociaz pamietam! w jesieni i zimie nie chcialam miec na weekend pieluch i prania i przez weekend zakladalam pampery a pon-pt tetra. wiec da sie:)
powodzenia:)

antonina o torbie do szpitala pomyslę w marcu, na początku może w połowie;) bez paniki, ja tez dopiero mam tylko ciuszki, ale za to ile:D:D

Morgaine-ale sie rozpisalas, ale popieram Cie.Ja mam czas, corka juz duza wiec sie bede bawic. A jak pisalas bedzie juz cieplo wiec nabalkonie mi raz dwa wyschna.
a co myslicie o platkach mydlanych do prania?? cos mi mama mowila ze sa najlepsze. tylko nie wiem jak sie w nich pierze :(

Ostatnia edycja:
reklama
Morgaine-ale sie rozpisalas, ale popieram Cie.Ja mam czas, corka juz duza wiec sie bede bawic. A jak pisalas bedzie juz cieplo wiec nabalkonie mi raz dwa wyschna

no kurde co ja poradzę, że ja tak mam. zawsze najdłuższe posty! o dziwo ktoś to czyta, bo takie długaśne to pewnie odstraszają hahahahah\
ale wiesz wyżyć się mogę na klaiwaturze!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry