reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie i kciuki! :-)

Bombek; co do acardu to sie nie przejmuj bo jest tysiace wersji na jego temat...niektorzy odstawiaja jak heparyne przed samym porodem. Jaka masz dawke clexane?
Clexane mam 40 i faktycznie liczę na to, że z Acardem to troche pocwałowali w opowiadaniu o skutkach późnego odstawienia ;-). Co lekarz to inne podejscie do sprawy.
Bombek trzymam kciuki...i tak jak bakteria napisała, musimy mieć zdrowe podejście do patologicznej służby zdrowia.
Święte słowa :D.

Jestem dziś po pierwszym zapisie KTG i skurcze są już całkiem ładne i regularne, szyjka prawie zanikła (a jeszcze tydzień temu miałam ponad 5cm), rozwarcie delikatne jest, główka na szczęście jeszcze wysoko. Lekarz powiedział, że wystarczyłoby trochę oksytocyny i urodziłabym...za to to ja podziękuję, raz mi taki poród na chemii wystarczy...brrrr na samo wspomnienie :baffled:.
W każdym razie mam ten magnez łykać zdrowo do ukończenia 37 tygodnia, niech się mały donosi. Najlepiej jakbym leżała i pachniała i żadnego wysiłku, ale to się nie da :-D. Będę się oszczędzać, żeby nie wywołać porodu na już, ale ani myślę leżeć :-).

Oliwka potrzymasz jeszcze trochę i będzie dobrze. A co to jest 1,5 jak już tyle za Tobą:-)

Bombek oszczędzaj się. Jeszcze te 2 tygodnie

Gratuluje udanych wizyt:-)
Bombek nie wyglupiaj sie i trzymaj nozki do 17-ego;-) razem. Tyle dalas rade to te pare dni i potem rok wolnego;-)
Ella no to trzymam kciuki za te 12 dni&&&&&&&&&&&&&

jak ja Wam zazdroszczę że już wiecie jak i kiedy, jeszcze bedzie tak ze w maju urodze, ale nastawiam się psychicznie na skończony 37 i rodzę, i dzieć ma mamusi słuchać:tak:

reklama
Ella, Oliwka to już tuż, tuż ;-)fajnie ;-)
Bishopka też chyba miesiąc temu miałam jakieś bakterie czy coś w osadzie, to mi gin kazała jeszcze więcej pić, więc piłam i następnym razem już nie miałam niczego ;-)

ja też po wizycie i odebrałam wszelkie badania już do porodu. tak więc szyjka wysoko i zamknięta, podobno jeszcze nic się nie szykuje ;-)paciorkowca nie wyhodowałam i reszta badań też ok, w poniedziałek idę sobie kontrolnie na ktg, a następna wizyta za 2 tygodnie, ciekawe kiedy u mnie coś się zacznie dziać ;-)

Do góry