reklama

Kwietniówki u lekarza

Dagsila - jakie masz ostatnie pomiary Malej?

Karola - pisalas ze w 29,3dniu miala 1317gram
czyli
29 tc- 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)

Siatka centylowa to mniej wiecej mozna tak okreslic, ze do 10 centyla to dzieci z niska waga, do 50 dzieci z waga w normie, a do 90 dzieci duzo wieksze.

U mnie w 28 tyg dzidzia wazyla 1900 gram.

Powrotu do zdrowka i wszytskiego naj dla dziewczyn. Bedzie dobrze...

Ja na wizyte w poniedzialek pedze i dobrze, gdyz wczoraj wieczorkiem zaczal mi twardnuiec brzuszek i po raz pierwszy czulam przy tym taki kłujący ból... Ale nie nakrecam sie, mam tylko nadzieje ze szyjka zamknieta i juz bardziej sie nie skraca.

Buziaki kochane...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej dziewczyny, mąż podrzucił mi laptopa ale nie mam siły czytać, ręce mnie bolą bo leżę non stop pod kroplówką.
Jesteśmy w szpitalu od czwartku rano, z moją wątrobą jednak nie do końca wesoło, podają nam kroplówki i dożylne antybiotyki.

Humor mam jednak ok, bo moje maleństwo zdrowe - waży już 2200 :tak:
Forget - Mistrzyni pozytywnego myslenia. Sciskamy cieplo, jestescie pod dobra opieka. Trzymajcie sie!!!!!!!!!!!

Niestety Justa nadal milczy, a ja nie chce ponaglac kolejnym sms bo to moze byc nie na miejscu. W kazdym badz razie denerwowalam sie caly wieczor, ze do 2giej w nocy siedzialam na kibelku i myslalam ze do rana nie zejde :no::zawstydzona/y:
A jak poszlam spac o snily mi sie naprzemiennie porody, dzieci, ubranka i inne takie.............

Forget trzymaj się:tak:, dobrze,że malutka zdrowa i duża dziewczynka;-)

justa odezwij się kochana, bo my tu osiwiejemy z tej niewiedzy.

A ja przez te wszystkie sensacje miałam ciężką noc. Snilo mi sie ,że rodzę (pierwszy raz). Normalnie ten sen byl taki realistyczny,że odczuwałam wszystkie skorcze i bole parte:szok:. Obudzilam sie lekko zdziwiona.

Witajcie :tak:

Ja też od wczoraj myślami z Justyną...:-(oby się szybko odezwała i z dobrymi informacjami....:sorry:

Ba- dobrze, że się do nas regularnie odzywasz i wszystko jest pod kontrolą :tak:
Forget- podziwiam za spokoj i opanowanie- bądź nadal taka dzielna i napewno wszystko będzie dobrze!:tak:
Nie dajcie się dziewczyny! Już niedługo! ;-)

U mnie część przypadłości ciążowych przejął mężuś po tej mononukleozie- bo nie dość że był w tym szpitalu też na kroplówkach na leczenie wątroby bo choroba bardzo ją osłabiła (ale już wyniki w normie) to jako pamiątka i bonus po wenflonie zrobiło mu się zapalenie żył i jakieś zakrzepy więc tj nasza Waniliowa robi sobie od wczoraj zastrzyki w brzuch :confused2:

Ja się trzymam w miarę, ale bóle brzucha bardzo częste :confused2::sorry: no i Mała chyba mnie już nie kocha bo taki armageddon mi od środka robi że jestem cała obolała:eek:- łapkami wyma****e po pachwinach i je tam zawzięcie wbija jak patyczki, głową skacze po pęcherzu, że aż kłuje, a nóżkami oczywiście po żołądku i innych wnętrznościach które mamy nad macicą obecnie :confused2::eek:;-)

justa , forget- przesyłam wam pędzace stado pozytywnych myśli . łapcie od wiecznej optymistki musi być dobrze:tak:

Siatka centylowa to mniej wiecej mozna tak okreslic, ze do 10 centyla to dzieci z niska waga, do 50 dzieci z waga w normie, a do 90 dzieci duzo wieksze.

Siatka to takie statystyki , jeśli dziecie jest w 90 centylu oznacza to że średnio tylko 10% dzieci jest od niego większych w tym samym okresie rozwoju jak tu ma to miejsce czy wielku jak to sie sprawdza po urodzeniu . czyli jak mamy dzoecie w 50 centylu to takiego średniaczka .

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry