studjujacamama
Fanka BB :)
Mnie też lekarz bada ginekologicznie za każdym razem, ale nigdy nie mierzył mi brzucha. Dziś sie dowiedziałam,z e maluch waży 3,600 i jest gotowy do startu. Oby już za wiele nie urósł. Od 6 lutego przybyło mu 1600 gram...
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A cisnienie to mi oni w szpitalu przeciez mierza. No powiem Wam, ze w zyciu nie spotkalam sie z takim podejsciem. O skierowaniu na te kontrole nawet slyszec nie chciala i kazala przyjsc na kontrole za 3 tyg
wszystko swietnie, tylko ze teraz jestem w 38tyg, wiec za 3 tyg bedzie to juz 41!!
No ale ze ja juz wiem mniej wiecej jak dziala ten szpital, wiec poszlam na recepcje i umowilam sie na te kontrole o ktorej polozna mowila i na kolejna wizyte za tydzien. i wez tu czlowieku nie kombinuj w zyciu...a powiedz mi taka rzecz, jak moge dostac lek 4 godz przed porodem, skoro nie wiem, kiedy urodze... moze ja jakas ciemna jestem, ale nie rozumiem tej czesciDostaniesz antybiotyk 4 godziny przed porodem i co 4 do końca porodu. Tylko się im może przypomnij że masz tego dziada tak jak ja :-/
Poza tym czytalam, ze trzeba dostac to cudo zanim dojdzie do przerwania blon polodowych, czy jak to sie tam nazywa. Co wiec, jesli odejda mi wody w domu? to juz jest za pozno na podanie? bo paciorek juz moze przelesc do dziecka :-( cos pokrecilam pewnie...Ta moja lekarka jest jakas dziwna,na kazdej wizycie mierzy mi pielegniarka cisnienie,wazy mnie,lekarka mierzy centymetrem krawieckim brzuch,i czepia sie mej diety.W poniedzialek ja poprosze zeby mnie zbadala dowcipnie
dziewczyny, u mnie, w Irlandii, jest dokladnie tak samo, tzn badana ginekologicznie nie badal mnie tu nikt (tylko jak prywatnie poszlam do pl ginekologa), na wizytach sprawdzaja cisnienie, wage, tetno dziecka, wielkosc brzucha (wlasnie centymetrem) i mocz. Nic wiecej. Takie najwyrazniej sa standardy "na zachodzie"iza wyobraz sobie ze ja tez bylam badana tylko na poczatku bodajze w trzecim miesiacu.Jesli w ogole mozna to nazwac badaniem,bo z tego co pamietam to mialam robiona wtedy cytologie.No i juz pozniej nie bylam u ginki.Na usg tylko jezdzilam bylam w 20 tyg. i w 28 ale to juz w szpitalu.No i w 35 tyg.bylam u ginekologa ale tez zrobila mi tylko usg co bardzo mnie zdziwilo bo myslalam ze zagladnie tam i zobaczy co sie dzieje,ale nie.A co miesiac chodzilam do pielegniarki tylko na cisnienie i wazenie i to by bylo na tyle.Ale tutaj chyba tak jest,a jak to wygladalo u Ciebie???

Trzymam kciuki za udaną wizytę:-).Ja mam badanie ginekologiczne na każdej wizycie
Trzymajcie kciuki bo za dwie godziny będę świecić golizną na fotelu !!

Moje drogie ja rowniez juz po wizycie, u nas wszystko w normie, ciąża wg pomiarow to 35 tydzien, wiec sie zgadza. Moja kobietka wazy 3 kg... Ja czuje sie raz lepiej raz gorzej... Zmnijeszam ilosc fenoterolu i za poltora tyg odstawiam... Doktor powiedzial ze tak kolo 6 kwietnia moge juz rodzic, fajnie by bylo.... Nie mowie juz o starchu ktory mnie ogarnia, ale szyjka zamknieta a ja zniecierpliwiona jak fix... Nie chcialabym przenosic, tak jak w pierwszej ciąży... Wowczas bylabym majowka:-)
Pozdrawiam i czekam na nowe maluszki!!!
Buziaki
),ale to druga moja ciaza,wiec mam nadzieje ze tym razem samo sie zacznie i pojdzie szybciej:-)