Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Anja ja mam podobne podejście :-)
i fajnie mieć tu kogoś zza oceanu, u Was to chyba największy problem jest z macierzyńskim, którego praktycznie nie ma, dobrze kojarzę?
Z tym brzuszkiem to różnie bywa. Każda ciąża jest inna.U mojego lekarza nie tak łatwo ze zwolnieniem, nie daje zwolnienia bez wyraźnego powodu. W poprzedniej ciąży, żeby dostać l4 końcem 6/początkiem 7 miesiąca musiałam trochę koloryzować. Nie musiałam wprawdzie pracować na nocne zmiany, ale pracowałam po 12 godzin, czasami dzień po dniu, a to było strasznie męczące.
U mnie w pracy jeszcze 2 dziewczyny są w ciąży, w tym 1 z mojego działu. Jak tylko szef się dowiedział, to kazał im pójść na zwolnienie. Dziewczyny maja takich lekarzy, ze bez problemu wypisują, u mnie gorzej.
Na razie więc nie planuje informować Szefa o ciąży, dopiero tak końcem sierpnia, po urlopie.
No chyba jeszcze brzuszek nie będzie widoczny, jak myślicie?
No i tu jest problem. Kasa zawsze się przyda, ale z drugiej str. jak ma być coś nie tak z dzidzią to lepiej posiedzieć w domuMotylku ja pracuje za granica i u nas sprawa ze zwolnieniem wyglada innaczej. Tutaj( Angli) twierdza ze ciaza to stan fizjologiczny i na zwolnienie cie nie wysla chyba ze cos sie dzieje zlego. W polsce taki urlop jest platny 100% a tutaj wyszlaby mi niecala tygodniowka wiec to tez ma znaczenie.
Niestety trzeba sie zmobilizowac. Ja na szczescie mam luzna prace i czesto sobie odpoczywam :-)
A co do informowania to moj szef zareagowal dziwnie , niby mowil ze sie cieszy ale cos z buzki nie bardzo ta radosc bylo widac![]()

witamWłaśnie wróciłam z pierwszego USG. Narazie wszystko jest w porządku, a termin ma na 18 luty :-) Niestety na serduszko jeszcze za wcześnie...