reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Laktacja, karmienie itp

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
karmienie piersia to takie naturalne! fakt nie trzeba z cycem latac i go pokazywac ale jak sie karmi to tak naprawde cyca prawie nie widac;):)
moj dziadek mowi ze nie ma piekniejszego widoku jak matka karmiaca swoje malenstwo!!

reklama
Dziewczyny ja raz karmiłam Dominisie w Tesco.I nie czułam sie niezręcznie że ja karmie bo koło mnie kolerzanka siedziała i karmiła swoja córeczke.A też jednego dnia widziałam kobiete karmiącą dziecko na ławeczce w tesco i jak by sie nie uśmiechła do mnie to bym nawet nie powiedziła że karmi.

Na razie udało mi się nie iść jeszcze z Natalką do centrum handlowego ( wysyłam na zakupki tatausia:) więc tam nie karmiłam, ale w parku bardzo często mi się zdarzało, siadałam sobie na ławeczce i już ;) I póki co spacerujący ludzie sie tylko do mnie uśmiechali, więc chyba nie mieli nic przeciw :) Teraz jak jest chłodniej to starm się wychodzi z nią tak by nie było takiej ewentualności i nie była głodna, jak je to się często tak napoci, że nie chciałabym by ją przewiało.

Sorki, że się wcinam ;)
Jeśłi chodzi o te pokoje w hipermarketach dla matek karmiących , o których pisała Iza1 to ona są razem z kibelkiem... :o :o fuj..fuj... jak można tam nakarmić dziecko... przewinąć owszem, ale ja bym tam kanapki nie zjadła ;)
Ja kiedy nie byłam jeszcze mamą, byłam skrępowana widząc kobietę karmiącą swoje dziecko piersią, ale teraz to doskonale rozumiem, przecież ja jem kiedy mam na to ochotę to czemu dziecko zabronić. TAk więc karmię (oczywiście dyskretnie i nie w tłumie ;)) ale wiem też, że kogoś to może zniesmaczać... A mamy, które krępują się karmić i nie karmią w miejscach publicznych, dobrze robią bo grunt to zadowolona a nie zmuszająca się do czegokolwiek mama, zawsze jest jakieś rozwiązanie, żeby i mama i dziecko byli szczęśliwi ;)

No wlaśnie jestem ciekawa jak to jest w naszej Manufakturze. Popytam dziewczyny co już były, ale obił mi się o uszy, że to nie jest przy WC tylko zupełnie oddzielne pomieszczenie. Nam zdarzało się karmienie na powietrzu. Nawet to lubiłam a zawsze miałam koszulę rozpinaną a na pierś od góry kładłam pieluchę i nic nie było widać.
Mam przy okazji pytanie do dziewczyn które jeszcze karmią: czy i jakich używacie wkładek laktacyjnych. Czy dobre są te gerbera ultracienkie? Ja mam Johnsona - dość grube ale dobre na noc. Ale w ciągu dnia to mi w nich trochę gorąco i nie wiem czy kupować te Grebera. W sumie to tak dużo mi nie leci, ale zawsze coś a te grube to widać też pod cienką bluzką. :(

Ja raz skorzystałam z takiego pokoiku dla matki i9 dziecka w Ikei i tam nie bylo kibelka tylko przewijak, fotel i umywalka. Mankamentem było to, że jest tam w śodku zamontowany głośnik z muzyką która leci w sklepie i strasznie to małą rozpraszalo, bo bylo dość głośno.

Czy ktoras z Was przeszla juz na mleko 2? My mialysmy zaczac po 4-tym m-cu, ale troche zglupialam, bo rozmawialam w weekend z expertem ds. zywienia dzieci (w instytucie pampers) i ona twierdzila, ze na mleku1 dzieci moga byc do roku, bo te nastepne maja wiecej bialka i tlyko dzieciakom obciazaja nerki.
Ja na razie dalam malej tylko 200ml mleka2 i efekt byl taki ze nastepnego dnia byly 2 kupki - jeszcze nam sie to nie zdarzylo. Nie wiem czy to po mleku czy po prostu zbieg okolicznosci. Ale na razie zaprzestalam dawania mleka2 i jedziemy na 1.
A jak Wy karmicie?

Priscilla my jeszcze jesteśmy na bebilon pepti 1 ale już za tydzień przechodzimy na 2 takie mamy zalecenie pediatry i do tego się zawtosujemy

Priscilla ja nie karmie na razie sztucznym więc nie pomogę.
Irlandia niestety Tobie też nie pomogę, karmie piersią ale wkładek używać nie muszę, jakoś mam takie dziwne piersi że leci z nich mleko dopiero jak dzidzia pociągnie :laugh:. Jeśli np. mam wtedy gołe obie piersi to z tej drugiej leci mleczko i muszę podłożyć pieluszkę, ale jeśli jest na niej biustonosz to jakoś też nic nie leci. Wkładek używałam tylko na początku z Belli ale potem się zorientowałam że nie są potrzebne.

reklama
Bodajże w Galerii Kazimierz w Krakowie pokoik dla matki z dzieckiem jest z WC, w innych nie byłam :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry