reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Laktacja

ja niczym nie dopajam :) zauważyłam w te cieplejsze dni, że pokarm jest żadszy, czyli myslę, że jest do napicia się. Tak nam też mówili w SR.

reklama
Dzieczyny a co to jest ten Plantex, czy to są jakieś zioła?? Pytam, bo dermatolog prosiła odstawić herbatkę koperkową i podawać wodę przegotowaną.

Anik, Plantex niestety też zawiera koperek.

Ja na razie niczym nie dopajałam. Pediatra mówiła mi, żeby na razie tego nie robić. Teoretycznie do ukończenia 6 miesiąca życia dziecku nie jest potrzebne nic prócz mleka matki. Zauważyłam, że w ciepłe dni Jaś pije troszkę częściej. No i zmieniam mu teraz piersi przy jedym karmieniu pije z obu, w ten sposób napija się więcej rzadszego pokarmu i gasi w ten sposób pragnienie.

ja tez podaje czasem herbatki Hippa na trawienie, czasem plantex. Co do wody mineralnej, to ktorac z dziewczyn kiedys wyslala likn w ktorym bylo opisane o produktach polecanych przez Instytut Matki i Dziecka, i miedzy innymi opisali wode mineralna Zywiec Zdroj, badania wykazaly, ze (ponoc) nieprzegotowana zawiera wiecej bakterii niz kranowa, i najpierw trzeba ja przegotowac a dopiero poznije mozna podac dziecku. Jak znajde ten link to Wam wysle.

dla tak malych dzieci zawsze trezba wode mineralna przegotowac-kazda
a o zywcu czytalam czytalam-i o tych obiadkach w sloiczkach dla dzieci

izka-mummy-to-be pisze:

Coś mi tu nie pasuje.
Jeszcze na studiach uczyłam się, że nadmiar witaminy C jest z organizmu wydalany.
A kamicę nerkową powoduje nadmiar wit. D
(tak mi powiedziała lekarka, kidy podałam przez przypadek Darii zwiększoną jej ilość)
Ciekawe, który fachowiec jest sponsorowany i przez jakie firmy :mad:

reklama
Ja od wczoraj znowu poję się Karmi, bo mleczka coś znowu mniej. Na jedno karmienie Jaś domaga się obu piersi ::)

Do góry