reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Fasolek - to ja znowu wchodzę do niego do gabinetu i stanęłam na środku tak niepewnie i lekarz pyta się, czy czegoś zapomniałam. Ja mu na to, że owszem - męża. Zaczął się śmiać. A mój mąż z całych nerwów został na korytarzu i musiałam po niego wyjść hihi.
No a potem jak pytałam o płeć, bo myślę, że będzie dziewczynka to mi powiedział, że moja córeczka ma wielkiego ptaka hehe.
Fajny lekarz. Ale dobrze, że to było tylko USG - bo był trochę za młody i za przystojny (nie najpiękniejszy ale nie oblech) - żeby przed nim tyłek pokazywać :-D

reklama
Anna_79 :-D :-D
Ja bądz co bądz i tak do niego jeszcze pójdę,ale czy mu tyłek pokażę,to się jeszcze zastanowię.. :-D :laugh2:
Taki trochę typ MISIA :-D
A ja już jednego miśka mam...przynajmniej duuużo do przytulania :) ;)

Fasolek nie przejmuj się wynikami są typowe dla tego okresu krew się teraz rozrzedza a poza tym dziecko też potrzebuje troszke więcej
dziewczyny dziękuję ogólnie za wsparcie, jutro idę do gina to się jeszcze upewnie a mam świetnego ginekologa nie chwaląc sie

Kochane u mnie również dziewczynka, więc będzie Zuzia! :)

Wszystko jest w porządku a oto wymiary:
BPD 54,7 mm
OFD 63,5 mm
HC 185,9 mm
ASD 50,5 mm
ATD 53,0 mm
AC 162,6 mm
FL 36,2 mm

Waga 425 g :)

Aaaaaa jeszcze zapomniałam podobno ważna rzecz grubość fałdu karku (zupełnie co innego niż przezierność) 3,8 mm (norma do 6 mm)

Szyjka macicy 46 mm

Nie wiem, musze poszukać w necie... :)))

Na razie znalazłam tyle:

• [*]CRL
      – wymiar ciemieniowo-siedzeniowy
      [*]BPD
      – wymiar dwuciemieniowy
      [*]OFD
      – wymiar potyliczno-czołowy
      [*]HC
      – obwód główki
      [*]CER
      – wymiar poprzeczny móżdżku
      [*]FL
      – długość kości udowej
      [*]HL
      – długość kości ramiennej
      [*]APAD
      – przednio-tylny wymiar brzucha
      [*]TAD
      – wymiar poprzeczny brzucha
      [*]AC
      – obwód brzucha.
TU jest to fajnie pokazane...

Jutro poszukam, bo padam... Dobranoc!

reklama
zebrra-GRATULACJE

mila- dziękuję za troskę, odebrałam Krzysia i byl w świetnym nastroju, do lekarza nie czekałam ponieważ za dużo dzieci chorych było, teraz czuwam nad małym, dziś po południu polece, choćby po szczepionkę uodparniającą........

A tak przy okazji to BEZSENNOŚĆ W BIAŁYMSTOKU!!!!!!!GRRRRRRR
i katar kolejny silny, mąż w aptece:baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry