reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
@Ola W. A rzeczywiście jak wy wyglądacie? U mnie np dziecko ma o tydzień dłuższe nogi-i to się potwierdza patrząc na męża, teściowa mówiła że od urodzenia był długi więc nasz młody rośnie jak on. Może któreś z was też ma głowę większą niż przeciętnie się ma? Jeżeli naczynia w mózgu i przepływy są ok to tak jak lekarz mówi nie ma czym się przejmować. Nie wszystkie dzieci są kropka w kropkę identyczne ;) nasze przy tych nogach natomiast na mniejszą głowę niż resztę jak powinno i to też jest ok. Tydzień różnicy w wymiarach to nie dużo, pokazuje jedynie jakąś tendencję jak dziecko rośnie ale nie że jakiś spory odchył. Jeżeli na USG obraz był prawidłowy to znaczy że taka uroda waszego młodego, że ma większą głowę niż przeciętny człowiek. Mój teść tak ma ;) i tyle problem bo każda czapka jest za mała na niego, nawet z zimową niby co się rozciąga też mu trudno dobrą znaleźć :p więc skoro lekarz mówi ze wszystko ok to znaczy że jest ok ;)

Aniek42 fajnie że jeszcze zdecydowałaś się na dziecko :))) nie martw się, ogarniesz nas szybko tutaj:D ja większość czasu się obijam więc nic nie wiem o tej energii o którą pytasz[emoji16]

Misia w Piotrze i Pawle jest wino bezalkoholowe

Alex też zauważyłam ostatnio że Ewcia się nie odzywa, lilith pewnie zrobiła sobie przerwę na forum :D
Ja piszę na tel i mi zmienia wyrazy uparcie nawet jak się cofne i poprawie to tak ze 3razy zmieni cholerstwo

Truskawka cieszę się że po wizycie w porządku:))

Ja na szczęście nie mam skurczy,
Robiłam niedawno badania i magnez i mam w normie:p ale jem od 12 tyg może dopiero mnie dopadna :)

Aaggaa haha dobrego masz męża[emoji16]

Ola niestety nie wiem nawet czy moje wymiary są w porzo bo tylko na prenatalnych mi wszystko mierzyli a mój gin tylko wszystko ogląda nie mierzy. Napisałaś że miałaś plamienie- wszystko w porządku? Takie brązowe/ czerwone?

Maniek ja gram w sudoku na telefonie[emoji16]

Ja wczoraj padlam szybko ale wstaje o 6 codziennie bo lubimy tak z mężem a w tyg zawsze coś kimam w ciągu dnia a wczoraj nic :D zimno było ale poszliśmy na spacery 2 razy bo jest event w pokemonach a my zbieramy[emoji16][emoji16][emoji16] potem wpadł dziadek sprawdzić czy bujaczek jak się złoży to działa, w załączeniu wrzucę Wam fote jaki fajny[emoji16] potem byliśmy na food truckach ale było tyle ludzi że wróciliśmy do domu i zrobiliśmy sobie domowe hambki.

Dziś zmieniamy czas, już 7:30 :o

1490506555-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobryyyyy!

Niby powinna byc 7...a jest 8...fuck[emoji39]

Najpierw wiec euthyrox, potem ciepla woda z cytryna i kawusia [emoji4]

Pumelova - na obiad beda domowe hambki dzis u mnie [emoji7] tylko o bulkach zapomnialam [emoji38]
Super ten bujaczek[emoji7]

Dzis chyba pojade na zwirownie z mezem na ryby...[emoji4] zobaczymy.

Milego dnia Brzuchy[emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry wszystkim[emoji4] ja jeszcze leżę i wszystko mnie boli po wczorajszych porządkach [emoji30] Chybra mi pomaga tantum verde do ssania i prenal,en do ssania. Również gardło płuczę woda z sodą, albo solą. Niektórzy tez woda z wodą utlenioną, ale ja przy tym mam odruch wymiotny

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aaggaa my kupiliśmy zwykle bułki żeby było mniej jak fast food :D

Tymuniek zawsze tak jest;) mój mąż to taki chomik że wszystko trzyma, więc nam to pewnie nie grozi.

Madziazt miłego odpoczywania, zdrówka dla Ciebie i Chybry!

Aaggaa my kupiliśmy zwykle bułki żeby było mniej jak fast food :D

Tymuniek zawsze tak jest;) mój mąż to taki chomik że wszystko trzyma, więc nam to pewnie nie grozi.

Madziazt miłego odpoczywania, zdrówka dla Ciebie i Chybry!

Aj noł, aj noł...ale musze sie na niedzieli wybrac do sklepu[emoji4] w tym problem[emoji38] a wczoraj bylam po zarlo[emoji38]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Aim - ciezko pow :) ja jestem mała, głowę tez mam mała. Urodziłam sie 3,5kg. Maz natomiast urodził sie 2,900 :D on jest wysoki i jest postawny. Swego czasu był gruby, ale jest z tego typu, ktory nawet jak schudnie to bedzie duży, bo nie jest gruby tak wiesz... ze tłuszcz dookoła itp. Tylko no duży :D ale co do głowy to sama nie wiem. Do reszty ciała jest proporcjonalna.
Tam jeden wymiar z tej głowy wyprzedza o 2 tyg :(
Staram sie myslec, ze taka jego uroda i ze wszystko i tak sie wyrówna, ale no troche sie boje... jak nie torbiele, to rozmiar głowy... juz nie mam siły. Wolałabym 3 pierwsze miesiace spędzić nad kiblem i byc non stop zmęczona niz cały drugi trymestr w oczekiwaniu i stresie :/ bo jednak ciezko jest o tym nie nyslec lub myslec tylko pozytywnie :/

Pumelova jest ok. Szyjka długa, zamknięta.
Na IP lekarz powiedział, zebym do czasu wizyty u swojego brała na wszelki luteinę i odpuściła sobie rowerek stacjonarny.
Ale z łożyskiem itd jest ok. Przodujące, bez odklejanie sie itp.
Ja mam nadzerke, ale nie wiem w sumie czy on ją widział. To mogło byc z niej w sumie. Fakt, ze wczoraj byłam bez mocy, wiec niepotrzebnie na sile wsiadłam na ten rowerek. Ale
To nie była żywo czerwona krew tylko sporo śluzu zabarwionego na różowo. I to było przy wypróżnianiu. Jakos bardziej sie napisałam. Potem juz nic nie byloC. No na wzierniku tylko jak badał to jeszcze troche i juz bardziej takie brązowawe.
7.04 mam wizytę u mojej, wiec moze nie kaze mi dalej brać luteiny. Zobaczymy. Pierwszy taz miałam taka syt i tak naprawde czuje sie ok, nie mnie nie bolało, wiec mam nadzieje, ze to jednorazowr i juz :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry