Dzisiaj byłam na IP zrobiono mi KTG i USG. Powiedziano mi, że indukcja dopiero jeżeli już to w poniedziałek także na moją prośbę zostałam wypisana i jutro na kolejne KTG i dopiero w poniedziałek do przyjęcia i założenia cewnika - chyba, że samo się w międzyczasie rozkręci także dalej grzecznie czekam

Na KTG niby są skurcze, ale nieregularne.
Emol - z opisu przypomina mi to jedną osobę z bliskiego mojego otoczenia, uważaj na takie bo potrafią być toksyczne... przynajmniej tak sie zdarzyło w moim przypadku.
Odnośnie naszych chłopaków w brzuchach to się nie przejmuj bo nie jesteś sama

Ja też będę miała najprawdopodobniej indukowany w poniedziałek.
Tea80 - Teraz przeczytałam o Twojej cesarce, z jednej strony szkoda ale z drugiej wiadomo zdrowie Twoje i dziecka najważniejsze.
Tea80, misia12 - mogłybyście napisać o tym baloniku w sensie czy zakładanie bardzo boli i jak długo go miałyście/macie?? Może ktoś jeszcze miał to zakładane ??
martac88 - lepiej jedź się upewnić czy to nie wody płodowe bo zbyt długie czekanie może być niebezpieczne dla dziecka. Jakby się znowu takie coś zadziało to znowu jedź na IP.
Kasia_831 - mój mąż już dobrze wie co oznacza tip top. Dokłądne wytyczne dostał także liczę, że da radę
Ola W. - pod kołdrę ręce + obrót w przeciwną stronę i trudno, lepiej takie wywoływanie niż oksytocyna w kroplówce.
Aga_k_m - trzymamy kciuki !!
Judith - gratuluję !! Ale żeś wypruła z tym terminem porodu
Megan - gratuluję synka !! Dobrze, że już masz to za sobą
aga_k_m - serdeczne gratulacje !! Super szybki poród w 2 h super sprawa !!
Joanna84 - oby wszystko było dobrze z małą. Trzymajcie się !!