Bloomka- to przykre że poroniłaś, współczuję

Super, że teraz wszystko się dobrze zakończyło i że masz już swoją dziecinkę, i że możesz ją karmić piersią.

moim problemem było też to że nigdy dobrze nie umiałam jej przystawić, poduszka do karmienia też nie dawała rady, a położna która do nas przyjeżdżała nie pokazała mi jak powinnam to robić, tylko dała mi jakąś ulotkę na której były pozycje pokazane a których ja nie umiałam zastosować, powiedziała że muszę poćwiczyć i tyle było z nią rozmowy.
Pytanie do mam karmiących mm. Ile ml dziennie wypijają wasze dzieci?
NA opakowaniu Bebilonu jest tabela żywienia według której zaleca się aby dziecko w tym wieku piło 6 porcji po 120 ml co wychodzi 720 ml dziennie, moja przeważnie zawsze wypija mniej, średnio obliczyłam że 630 ml na dobę.
zanim rozmawiałam z tym lekarzem o zmianie mleka to pielęgniarka na recepcji mówiła, że te problemy brzuszkowe mogą wynikać z przejedzenia. No to zapytałam lekarza, a on na to, że tak bardzo możliwe. Zważył ją i stwierdził, że waży więcej niż średnia waga dzieci w tym wieku, że książkowo powinna ważyć 4200 g, (u lekarza byłam tydzień temu więc miała skończone 8 tygodni ) a ona ważyła 4620 g, to go pytam, że jeśli to z przejedzenia to ile porcji i w jakiej ilości ją karmić , powiedział, że tak około 7 porcji po 130 ml, a to wychodzi 910 ml na dobę, czyli więcej nawet niż na Bebilonie jest napisane. Bez sensu ten lekarz, dobrze że lekarz rodzinny ( bardzo fajny) wróciła już z urlopu.