reklama

Lipcowe mamy 2017

Hmm oprócz plamien to żadnych innych niepożądanych objawów nie mam ale we wkladkach też nie lubię chodzić więc myślę że to chwilowe... U mnie mąż poszedł na trening a Iga ma atak histeri..

reklama
Ola W- moja siostra cioteczna wypróbowała chyba wszystkie mleka dla swojej córki, na pewno było ich co najmniej 10 ale w końcu trafiła na takie które było dla niej odpowiednie. Może i nie jest dobra ciągła zmiana ale mleko które nie służy dziecku moim zdaniem jeszcze gorsze.

Bab- my szczepimy też pneumokoki ale też tą darmową.

Pumelova- zawsze oglądałam na bieżąco, a raczej odcinek z wyprzedzeniem, ale niestety nie mogłam znaleźć tego co dziś będzie więc jutro włączę, ale niestety ten 111 ciągle mi się zacinał.:baffled:

Ewella90 u mnie właśnie na atak histerii zawsze spacer pomaga, praktycznie usypia od razu jak tylko na dwór wyjdziemy, a jak jej zakładam czapeczkę i mówię, że zaraz spacer to widzę maleńki uśmieszek na buzi. :) Oby szybko się uspokoiła Twoja malutka. ;)

Biorąc pod uwagę że przed ciążą miałam okres regularnie 22-29 dni cykl, to "powinnam" mieć jutro- też nalezę do grona tych co dostały po połogu. :( Swoją drogą to myślałam, że to nadal połóg i że nigdy mi się nie skończy :baffled:

pumelova ja jestem z Rzeszowa a Gabrysia to moje pierwsze urodzone dziecię, niestety pierwsze poroniłam 2 lata temu.

bab ja szczepiłam na pneumokoki ale mialam refundowane przez to, ze córcia ma (miała) VSD więc nie wiem ile kosztuje.

Napolka ja również oglądam przyjaciółki ;) ale mam do nadrobienia jeszcze ostatni sezon gry o tron tylko jakoś nie mogę znaleźć na to czasu :D
a co do kapturków, ja też musiałam ich używać, w szpitalu zaraz po cesarce kiedy podali mi Gabrysie do piersi, mała nie chciała jej chwycić, później przez cały pobyt w szpitalu wszystkie panie laktacyjne siłowały się z nią i cyckiem ale Gabrysia była bardzo uparta i nie chciała zassać chociaż butlę ssała jak szalona. zaproponowano mi wtedy kapturki i niby coś tam pociągnęła przez nie ale szału nie było i prawie już pogodziłam się z myślą że będzie tylko butla a tu w nocy w piątej bodajże dobie kiedy ściągałam pokarm laktatorem pomyślałam - spróbuje ją przystawić a tu masz, zaczęła ssać cyca jakby to robiła od dawna! byłam tak przeokropnie szczęśliwa! nigdy nie zapomnę tego momentu :) moja ginekolog na kontroli po połogu powiedziała ze w szpitalu bardzo często dzieciaczki nie chcą piersi, tak jakby wyczuwają presje piesi i stres matki i że dopiero w domu na spokojnie się udaje.

Bloomka- to przykre że poroniłaś, współczuję :( Super, że teraz wszystko się dobrze zakończyło i że masz już swoją dziecinkę, i że możesz ją karmić piersią.:biggrin2: moim problemem było też to że nigdy dobrze nie umiałam jej przystawić, poduszka do karmienia też nie dawała rady, a położna która do nas przyjeżdżała nie pokazała mi jak powinnam to robić, tylko dała mi jakąś ulotkę na której były pozycje pokazane a których ja nie umiałam zastosować, powiedziała że muszę poćwiczyć i tyle było z nią rozmowy.

Pytanie do mam karmiących mm. Ile ml dziennie wypijają wasze dzieci?

NA opakowaniu Bebilonu jest tabela żywienia według której zaleca się aby dziecko w tym wieku piło 6 porcji po 120 ml co wychodzi 720 ml dziennie, moja przeważnie zawsze wypija mniej, średnio obliczyłam że 630 ml na dobę.
zanim rozmawiałam z tym lekarzem o zmianie mleka to pielęgniarka na recepcji mówiła, że te problemy brzuszkowe mogą wynikać z przejedzenia. No to zapytałam lekarza, a on na to, że tak bardzo możliwe. Zważył ją i stwierdził, że waży więcej niż średnia waga dzieci w tym wieku, że książkowo powinna ważyć 4200 g, (u lekarza byłam tydzień temu więc miała skończone 8 tygodni ) a ona ważyła 4620 g, to go pytam, że jeśli to z przejedzenia to ile porcji i w jakiej ilości ją karmić , powiedział, że tak około 7 porcji po 130 ml, a to wychodzi 910 ml na dobę, czyli więcej nawet niż na Bebilonie jest napisane. Bez sensu ten lekarz, dobrze że lekarz rodzinny ( bardzo fajny) wróciła już z urlopu.

Ja się tylko kilka razy udzielilam, ale czytam Was na biezaco
Teraz się jednak wtrace odnośnie pytania bab - moja siostra ma córkę (3lata) i ja też (4lata) i ich wargi sromowe były jak dwa różne swiaty- moja po lekkim rozchyleniu miala wszystko widoczne, a u siostry była taka jakby zamknięta buleczka... przy okazji wizyt u roznych lekarzy pytała czy tak jest ok i nigdy nie padła konkretna odpowiedź, aż niedawno trafiła do chirurga dziecięcego w Wawie i dowiedziała się ze Mala ma te wargi na tyle zrosniete ze trzeba je po prostu rozerwać, bo na leczenie masciami jest już za pozno. Chwila bolu i już wszystko jest jak trzeba na szczęście. Teraz musi tylko pilnować żeby jej nie zaroslo znowu, bo jest taka możliwość. Tak więc możesz swoje obserwacje skonsultować z lekarzem dla pewności

Bab ja też pneumokoki refundowane.

Napolka ja obejrzalam![emoji173] fajny!

Ewella mam nadzieję że Iga się szybko uspokoi.. :* mój poszedł na kolację służbową, ale wrócił na kąpiel. A ja jakoś przetrwalam marudny wieczór:-)

Bloomka też mam 2 aniołki, a Agatka jest moja pierwsza gwiazdeczka:*
Teraz pneumokoki są refundowane w ogóle od 2017. Można zapłacić za szczepionke ale ma tylko 2 szczepy więcej.
Co to jest vsd?
Oj gra o tron[emoji173] oglądamy z przyjaciółmi, jesteśmy na 5 odcinku ostatniego sezonu.
Cudownie że się udało kp!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella - u nas to samo.... krzyki, wrzaski. No kur... pd urodzenia to dziecko jest wiecznie nieszczęśliwe..

Napolka prawda. Pytanie tylko czy to wina mleka czy mega kolek. Bebilon pepti na pewno zawinił. A czy hipp to nie wiem... ciezko ocenic.
Zazdroszczę, ze spacer ją uspokaja! I ze kuma o czapeczce.

Moj syn wypija 120-150ml 5 razy na dobę.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witam nowe nieśmiałe mamusie [emoji4]

Odnosnie szczepien to placilam za 6w1 i pneumokoki 200 a rota 450 .

U mnie Miki tez na spacerze śpi rewelacyjnie, dziś byliśmy aż dwa razy.

Pumelova od tabletek anty ? Ja mam przepisane cerrazette ale jeszcze nie wykupilam. Byłam w sobotę na oględzinach [emoji6]i Ginka mnie nastraszyla, że muszę je brać co do minuty bo działanie jest ich słabsze i jak tylko będzie miesiączka to natychmiast trzeba zmienić. Trochę nie chce brać tych tabletek, boje się, że przyspieszają nadejście okresu aaa i ginka pytała kiedy trzecie. ... hummm narazie mówię nigdy [emoji6] ale nigdy nie mów nigdy hihi

Pumelova ja odciagam gluty tez Frida,codziennie albo u nawet dwa razy dziennie, bo mega furczy. ....może trochę przeziebiony [emoji21]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry