reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Ola Ewella gratulacje 4 miesiecy[emoji813][emoji173]

Ola jasne wszystko zależy od dziecka. A co do fizjo to mój też jest mega zafiksowany na punkcie tej metody i wypowiada się o bobath bardzo niepochlebnie:D może z tego vojty wszyscy tacy krejzole. Jedno co mi się podoba w filozofii tej metody że wszystkke dzieci powinny w tym samym czasie potrafić konkretne rzeczy (siadanie do 8, chodzenie do 12mca) a nie jak w bobath że każde dziecko rozwija się indywidualnie. Zobaczymy ile z tej filozofii się sprawdzi u nas skoro to takie pewne wg niego :D
Ojk super:D kurcze każde co innego:D

Emol u nas było 'agi', teraz jest bu:D

Misia pociesza mnie że nie tylko moje dziecię nie ogarnia nóżek [emoji16] ale waga! Chłop jak dąb! Wow!:-)

Kasia832 nam na szczepieniu mówili że ma opuchnięte dziąsła ale jeszcze zęby nie idą - pewnie dlatego wieczorami tak gryzie wszystkie zabawki bo ja bola. Ale nie smaruje niczym, bo czym bede smarować jak będą naprawdę bolec?:o

Ewella może się nauczą czegoś od siebie:D oo wazymy podobnie :-) super :D a ile długości masz? I co, chcesz już wprowadzać?:*
Oby dziś wszystko było dobrze po szczepieniu!

Kasia832 wiadomo śmiech najlepszy [emoji16][emoji7] ale się muszę nagimnastykowac żeby się głośno smiala, wszystko już jest nudne:D

Liluli wiesz każde dziecko inne może u Was to chwilowy kryzys kapielowy:-)

Ja zaraz uciekam na zakupy.. sama![emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ja robię z siebie takiego głupka że szkoda gadać[emoji3]zwykły uśmiech nie wystarczy,noooo czasami:) Dziś np pierdziałam ustami[emoji23]to się bardzo chichrała.Uwielbia jak się.mówi do niej tak emocjonalnie i powoli, no i lubi jak przy tym ruszam głowa energicznie-czasem to aż mi się w niej kręci hehe

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova a mogłabyś sie go zapytac o to co do kiedy dziecko powinno robic? Bo mowisz, ze przewracać sie na brzuch do 6 miesiaca. Czy to tylko wzgledem Agatki tak powiedział?
Poszukam w necie :)
Ale to dakt- to jest w vojcie super

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kasia831 pierdzenie ustami jest nudne, robię to na codzien[emoji23][emoji23] jaki człowiek staje się kreatywny przy dziecku [emoji23][emoji23]

Abed kupiłam w końcu coś sobie! Szalik i czapkę i 2 książki [emoji7][emoji7][emoji7] i nie weszłam do smyka! Głównie dlatego że nie miałam już czasu bo zapomniałam tel i się wracałam:D

OL A w on ma takie coś powieszone w gabinecie gdzie jest rozrysowany pierwszy rok i tam są poszczególne rzeczy - spytam go gdzie to można znaleźć:) teraz to np dziecko powinno się opierać na lokciach, a w 6 miesiącu na dłoniach. Tyle mowil. A wcześniej to były takie drobne rzeczy - trzymanie kciuka zacisniętego w dłoni, potem kciuk powinien być na zewnątrz, a potem że trzyma otwartą dlon. Rzeczy na które my nie zwracamy uwagi:) I mówił też że vojta opiera się na ontogenezie i że literatura na ten temat jest w języku niemieckim bo w Polsce się zlewa temat.
Myślę że śmiało można powiedzieć że jest fanatykiem:D

Ewella 10 tom sagi Camilli Lackberg - czytałaś coś od niej? Mogę Ci pożyczyć mam 9 poprzednich tomow[emoji16] i nowa Tess Gerritsen Sekret którego costam- thriller medyczny.

Ola W znalazłam w internetach [emoji16]
1510169952-64bb5db31bc6580d-aaaaaa.jpeg

reklama
Nasza też tak krzyżuje nogi i palce u stóp przykurcza. Dziś byliśmy u lekarza i musimy zrobić badanie moczu. Ciekawe czy uda nam się pobrać próbkę :)

Waga 5910 i 61cm. Ogólnie wszystko w okolicy 50 centylu i lekarska stwierdzila ze jest proporcjonalna dziewczyna.

Znowu będziemy mieć drobny maraton lekarski bo 13.11 szczepienia, 20.11 USG brzucha i 24.11 usg bioder no i mamy nadzieję że uda się zrobić 20.11 usg przezciemiaczkowe .
U nas nadal trwa skok ale ostatnio udało jej się złapać zabawkę i wsadzić ja sobie do ust aczkolwiek to pewnie bardziej przypadek niż celowe działanie ;) Nasza też się przekręca z pleców na brzuch ale tylko przez jeden bok.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry