reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka rok jako przedstawiciel nauczył mnie głównie jazdy samochodem i wielu przekleństw, za kierownicą bluzgam strasznie, ale tylko jak jestem sama :) jak pracowałam w labie to jeździłam tylko trasa praca-dom, reszta miasta mnie stresowałam, a teraz pikuś, doswiadczenie ;P

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lilth mam nadzieje ze zaraz będziesz miała wyniki i odetchniesz z ulga. Córa super muffinka zrobila, fajnie ze ktaetywna z niej dusza. Powodzenia!!!

Ewela garuluje dobrej wizyty, zaufaj lekarzowi jak mówi żeby sie nie martwic. Wie więcej niż my :D

Ika niestety prawda... z ulicy trudno sie dostac. Ja mam prowadzona ciaze w przychodni przyszpitalnej. A na IP byłam na Karowej (w ogóle pierwszy raz w życiu byłam na IP :p )

O ja mam za to energii za trzech i super samopoczucie szkoda ze nie mogę tego wykorzystywać :D

Ania na niskie ciśnienie polecam ruch!

Agness ja miałam cyto, toxo, różyczkę itd . Powodzenia

Maziajka to kwestia przyzwyczajenia. Ja mam wrazenie, ze po Warszawie nie jezdzi sie trudno. Ulice są zwykle szerokie, dużo pasów a torowiska nie są na ulicy jak np we Wrocławiu. Do tego mało skrzyżowań zostało żeby trzeba było zwracać uwagę na tramwaje i im ustępować pierwszeństwa .

Ruchu w pracy mam pod dostatkiem, ale chyba na słaba kawę się skuszę.
Mieszkam w Holandii i tu całkiem inaczej prowadzą ciążę.
Trzymam kciuki za wizyty :)

Morela [emoji8]

Wszystko w porządku. Moje czekanie nie trwało długo. A i skorzystałam na tym, bo akurat kobieta z rejestracji wróciła z przerwy i mnie do wypełnienia papierów wzięła jako pierwszą, a tamte Babeczki co były przede mną musiały czekać [emoji6]

Badania póki co w porządku. NT 1,7. Serduszko pyka 155 ud/min.
Mieliśmy fuksa z badaniem bo dziec ma 8,3 cm. Usg robione miałam 2 razy z przerwą na labo, bo Dzidziol spokojnie sobie leżał główka w dół, grzbietem przyklejony do biodra.
Pani dr REWELACJA - dawno wszyscy się tak nie usmialismy w gabinecie (w trakcie mojego 1 usg, wparowala babka z rejestracji z menu obiadowym, i pytaniem czy pani dr będzie chciała kurczaka z różna, smażonego czy może w pomidorach [emoji23], dr- ka była z deka zniesmaczona.. Ale że wszyscy wybuchnelismy śmiechem i zaczęliśmy analizować kto co lubi, to i ja puścilo).
Stwierdziła, że nie ma co - robimy przerwę w usg na labo, po labo mam zjeść coś mega słodkiego, co by pobudzić Dzidziola (na szczęście obok była cukiernia) i ponownie przyjść do niej. Każde usg dość długo robiła i wszystko dokładnie komentowala.
Aaa nie napisałam kolejnego ważnego faktu - moja J nam towarzyszyła (zwolniłam ja dzisiaj ze szkoły), więc w ogóle cała przygoda w gabinecie była MEGA.
Jeżeli chodzi o płeć to dr na dzień dzisiejszy podejrzewa Laskę, ale jeszcze nie przyzwyczajamy się do tej diagnozy (co innego J, bo przecież ona chciała Siostrę, hahaha, więc jest przeszczesliwa) [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Aga super ze wizyta tak sie dobrze udała :D
Lilith moje wyniki mialy byc w nie caly tydzien a tu prosze[emoji14]jutro mija 2 tyg[emoji14]ale pani z recepcji mówila zeby dzisiaj dzwonic takze zrobie to pozniej[emoji14]pewnie to przez tą przerwe swiąteczną i nie ma sie co stresowac ![emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam wyników.
Czekam na tel od położnej, ma dzwonić do godziny co się dzieje.. Mam megaaa piętra.. I nawet wewnętrzny spokój juz mi się nie udziela..
Dzis jeszcze 4.. Dzień urodziny małej.. Ostatnio w podobnym okresie ciąży się dowiedziałam.. Tez pierw Płeć poznałam a zaraz się zbieram na 12 na wizytę.. ( u mnie po 13).

Kciuki za resztę!!!
Trzymam kciuki , Bedzie dobrze !

Morela [emoji8]

Wszystko w porządku. Moje czekanie nie trwało długo. A i skorzystałam na tym, bo akurat kobieta z rejestracji wróciła z przerwy i mnie do wypełnienia papierów wzięła jako pierwszą, a tamte Babeczki co były przede mną musiały czekać [emoji6]

Badania póki co w porządku. NT 1,7. Serduszko pyka 155 ud/min.
Mieliśmy fuksa z badaniem bo dziec ma 8,3 cm. Usg robione miałam 2 razy z przerwą na labo, bo Dzidziol spokojnie sobie leżał główka w dół, grzbietem przyklejony do biodra.
Pani dr REWELACJA - dawno wszyscy się tak nie usmialismy w gabinecie (w trakcie mojego 1 usg, wparowala babka z rejestracji z menu obiadowym, i pytaniem czy pani dr będzie chciała kurczaka z różna, smażonego czy może w pomidorach [emoji23], dr- ka była z deka zniesmaczona.. Ale że wszyscy wybuchnelismy śmiechem i zaczęliśmy analizować kto co lubi, to i ja puścilo).
Stwierdziła, że nie ma co - robimy przerwę w usg na labo, po labo mam zjeść coś mega słodkiego, co by pobudzić Dzidziola (na szczęście obok była cukiernia) i ponownie przyjść do niej. Każde usg dość długo robiła i wszystko dokładnie komentowala.
Aaa nie napisałam kolejnego ważnego faktu - moja J nam towarzyszyła (zwolniłam ja dzisiaj ze szkoły), więc w ogóle cała przygoda w gabinecie była MEGA.
Jeżeli chodzi o płeć to dr na dzień dzisiejszy podejrzewa Laskę, ale jeszcze nie przyzwyczajamy się do tej diagnozy (co innego J, bo przecież ona chciała Siostrę, hahaha, więc jest przeszczesliwa) [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Super wiadmomośći :) ni inie ma to jak żartobliwe rozładowanie atmosfery :)

reklama
Aga super wiadomosci!! Gratuluje czekam na fotki na zdjeciowy:-)

010igov3fkey3mez.png

Do góry