reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

@Mumusia_Muminka dzięki, czyli jednak lekarka mówiła prawdę. Nie zmienia to faktu że częściej jem szpinak niż wołowinę, dlatego też wtedy nie udalo mi sie nadrobić niedoborów dietą ;-)

Dzięki za info :-). Przyda się innym razem. Mamy rezerwację + wpłacona zaliczkę już od grudnia. Do tego dojeżdżają do Nas znajomi (wynajęlam 2 apartamenty) [emoji6], także może w lecie albo jesienią pomyślimy (a może same z dzieciakami sie wybierzemy?)

Żonagraja - Kochana, wiem, że teraz milion myśli, i pewnie też szkoła Młodej troszkę Was może blokować w pełnej decyzji odnośnie Krakowa. Ale..najczęściej te pierwsze decyzje są najlepsze, więc, jakbyście nie zdecydowali będzie idealnie - i w końcu razem, bez żadnych "wrzodow" po bokach. Będzie dobrze! [emoji8][emoji8][emoji8].

Pumelova - ja też chyba zrobię placki naleśnikowe na wyjazd (dla Młodej będę miała gotowe śniadanie lub kolacje, bo często gęsto jedzenie lokalowe totalnie jej nie idzie). Chcę spróbować przepis na naleśniki budyniowe [emoji5]

Jakbyś miała sprawdzony przepis to wrzuć :p ja mam jeden przepis na naleśniki którego sie trzymam bo wczesniej zawsze polowa mi sie przypalala i juz nie ekperymentuje z podstawowymi skladnikami - taka ze mnie kucharka :p ale dzis mam do naleśników pyszne nadzienie - banany i mrożone truskawki <3

Ja robie koktajl ze szpinakiem.kiwi i limonka pychaaa:-) albo krem brokulowo- szpinakowy.

010igov35ye70zfx.png

A jak robisz te koktajle? Ja codziennie robię koktajl jogurt + banan + kiwi/gruszka/pomarancza bo mój mąż nie jada śniadań. Sprobowalabym czegos ze szpinakiem. Dajesz tam tylko szpinak kiwi i limonke, nic więcej? Tzn wode pewnie? Znasz jeszcze jakies ze szpinakiem? Ale tak żeby go nie bylo czuć żeby mąż nie wyczul:D

reklama
Aha83 herbatka jak herbatka ale tych widoków to Ci można pozazdrościć:wink:

Zonagraja współczuję Ci sytuacji, ale teraz macie większą motywację na wyprowadzke. Najważniejsze że mąż jest po Twojej stronie a razem dacie sobie radę ze wszystkim! :tak: Jesli ta oferta jest faktycznie ok to nie czekala bym dłużej-a im dalej od zatruwajacych Wam życie ludzi tym lepiej-będziesz spokojniejsza a to lepiej i dla Ciebie i dla dzidziusia.

Aim sesje ciążowe i później niemowlęce są super-sama się nad nimi zaczęłam zastanawiac.

Kasia_831 Mam taki zamiar aby karmić piersią a że już troszkę jestem doświadczona to już wiem że nikogo w domu w tej sprawie nie będę słuchała-inaczej było z córką-w domu mieli na mnie ogromny wpływ i źle na tym wyszlam:(

Bulkaasia trzymam kciuki za Twoja wizytę jak i innych dziewczyn które je mają! Myślcie pozytywnie-to dużo daje :blink:

A u mnie znów pojawiło się słonko:) Idę na spacer, pójdę do przychodni i umówię na nastepną wizytę z położną, która przypada gdzieś za miesiąc. Mogłabym zadzwonić ale skoro słońce jest...;) Pora zimowa tutaj okropna, nie lubię :( non stop pochmurno, słońce raz na dwa tyg wyjdzie. No ale może już wiosna się zbliża bo i wczoraj też świeciło:)

Pumelowa wrzucam do mikera wlasnie szpinak, kiwi, limonke no.i wode lub lod...Mozna tez dodac soku jablkowego bedzie slodsze i maz sie nie zorientuje albo chili jesli.lubi na ostro.Innych ze szpinakiem nie robie taki mi przypadl:-)
Fajny tez jest limonkowy z mieta i lodem taki na cieple dni:-)
Albo z lodem arbuzem i mieta pycha!!

Aga k_m tez bym cos slodkiego zjadla ale.poki co mnie.mdli stracilam juz nadzieje ze kiedys definitywnie te mdlosci.mina.Pochwal sie potem co kupiliscie!

Kasia u nas tez slonko! Chce wiosneeeee

010igov35ye70zfx.png

Pumelova - te będę robiła Link do: Budyniowe naleśniki

Byłam też na stronie Link do: Nastoletnie Wypiekanie: Naleśniki budyniowe (bo z tej strony pojawiła się inspiracją powyżej), nie mniej - i ja mam sprawdzony przepis na ciasto naleśnikowe i bazuje w nim na mleku i wodzie gazowanej, więc zaufalam 1 przepisowi. Dam Ci wieczorem znać jak wyszły [emoji6]
daj znać czy wyszły :p

Pumelowa wrzucam do mikera wlasnie szpinak, kiwi, limonke no.i wode lub lod...Mozna tez dodac soku jablkowego bedzie slodsze i maz sie nie zorientuje albo chili jesli.lubi na ostro.Innych ze szpinakiem nie robie taki mi przypadl:-)
Fajny tez jest limonkowy z mieta i lodem taki na cieple dni:-)
Albo z lodem arbuzem i mieta pycha!!

Aga k_m tez bym cos slodkiego zjadla ale.poki co mnie.mdli stracilam juz nadzieje ze kiedys definitywnie te mdlosci.mina.Pochwal sie potem co kupiliscie!

Kasia u nas tez slonko! Chce wiosneeeee

010igov35ye70zfx.png

dzięki, wypróbuję :) a dajesz zawsze świeży szpinak czy mrożony też? pytam bo akurat mrożony mam zawsze ;)

No mi niestety apetyt na słodycze wraca chociaż tak jak kiedyś pisałam nie kupuję tylko dostaję:) między 2/ 3 miesiącem miałam mdłości 24gdz na dobę, prawie nic nie jadłam a na widok słodyczy jeszcze bardziej robiło mi się źle:/ teraz widzę, że apetyt mi wraca i potrafię już zjeść 2 parówki hehe

Napisane na GT-P5110 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny wyszła mi na ustach chrostka,jak myslicie to moze byc opryszczka?moze pojsc do ginekologa?

Do góry