reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Ja mam ostatnie dni tak tragiczne pod względem jedzenia… mdli mnie od samego stania na nogach 😭
Kawa już całkowicie odpadła, wczoraj walczyłam o przetrwanie, zupkę chińską dałam radę zjeść i pomarańcze. Dzisiaj płatki, trochę sałatki, a jak jadłam obiad to szybciej z niego zrezygnowałam niż przełknęłam pierwszy kęs… teraz leżę i czekam aż coś minie… 😭

reklama
Coooooooo? Że nie skonsultowałaś tego z szefem? W sensie zachodzenia w ciążę? 😂😂😂 A ja myślałam, że takie rzeczy konsultuje się co najwyżej ze swoim facetem, jak ciąża planowana. A jak nie to nawet z nim nie. 😂😂😂😂

Może źle zrozumiałam, ale mnie to rozbawiło. Zrobiło mi to dzień (a do tego momentu dziś miałam beznadziejny). 😂
Dobrze zrozumiałaś 😂:yes:
Happy Season 5 GIF by The Office

i w ogóle nie wiem jakim cudem, ale popołudniami mnie już cisną spodnie- pewnie jakieś wzdęcia. Dziewczyny w 3 czy kolejnej ciąży kiedy Wam wyskoczył brzuszek?
W pierwszej ciąży to 3-4 miesiąc lekko ale przy drugim i trzecim dziecku to bardzo szybko. Teraz w czwartej ciąży jestem obecnie 8+3 i naprawdę mam ładnie zaokrąglony brzuszek. Ogólnie jestem szczupła i brzuch zawsze płaski więc wiem że to od ciąży. I ja na swojej już 4 ciąży mogę potwierdzić że u pierworódek na brzuch dłużej się czeka tak jak i na pierwsze ruchy dziecka,a kolejne ciążę to już i brzuch i ruchy szybciej.

Ale jeszcze dopytam, czy macie ciągle takie uczucie ssania w zoladku?? Bo mnie to dobija. A smak mam na cos ale jakby tylko raz,daje inspiracje: byla pizza, kfc, frytki,zapiekanka domowa, barszcz z uszkami. Ale zjem raz i koniec. I tak mi po tym dolega glod. Poza tym mam taki3 uczucie jakby mi ciężarek jakis ktos na brzuchu polozyl, przez to jak wstaje to ciągle mi niedobrze.... sklepy ble, maz kupuje. I podziwiam ze wyjadacie resztki bo ja musze miec wszystko na świeżo. Dlatego kupię 4 plasterki wędliny czy sera 😂
To ja podobnie xd właśnie też miałam pytać na forum, że prawie cały dzień jakbym była co chwilę głodna i to ssanie. No ale też tak mdli trochę i wydaje się że nic nie zjem, a jak coś ugryzę to się zajadam i mdłości przechodzą i tak wkoło... no i drzemki regeneracyjne 😉

A jest ktoś tutaj kto nie ma jeszcze dzieci na pokładzie i tak jak u mnie to będzie pierwsze?
Bo nie dam rady już odkopać wszystkich postów, a teraz widzę, że dużo z Was pisze, że juz macie dzieciorki ☺️ i ogólnie szacuneczek bo więcej dzieci to chyba już jest hardcorowa logistyka życia codziennego... ;)

Nie no coś z tym glukometrem serio nie tak, teraz godzinę po jedzeniu mam 80 a kurde rano 98, moje palce już nie dają radę znosić tego kłucia, nie przeżyję jak to cukrzyca

A jest ktoś tutaj kto nie ma jeszcze dzieci na pokładzie i tak jak u mnie to będzie pierwsze?
Bo nie dam rady już odkopać wszystkich postów, a teraz widzę, że dużo z Was pisze, że juz macie dzieciorki ☺️ i ogólnie szacuneczek bo więcej dzieci to chyba już jest hardcorowa logistyka życia codziennego... ;)
Ja oczekuje na pierwsze 🥰

reklama
Do góry