reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Nie dość, że drożej to jeszcze dłużej na wyniki się czeka 😂 ale mam, prog piękny dzięki luteinie, a beta chyba też ok na 5+0 ☺️
Dzisiaj diagnostyka ma jakąś obsuwę 🙉 ostatnio dużo się badałam i zawsze po 14 już miałam wyniki, w dzisiaj tak ważne i zniecierpliwiona do 19 musiałam czekać 🫣

reklama
Ładne te Wasze bety :) chce już wizyte bo ja ze swoimi betami nie mogę się nawet do Was równać, więc już chciałabym zobaczyć na ekranie...
@hakunam jak wizyta?

Ja mam cały szereg objawów, w pierwszej ciąży tylko byłam zmęczona. A w tej zaczęło się kilka dni przed testem ciążowym- ból brzucha jak na okres i delikatne mdłości. I tak się ciągnie do dziś, mdłości raz lepsze raz gorsze, ale brzuch boli coraz rzadziej. I najgorsze- wzdęcia i zaparcia 🤦🏻‍♀️ I co pare dni jakaś rewolucja i biegunka, dzisiaj mnie dopadło na przykład 💁🏻‍♀️ Cały dzień nie mogłam się załatwić, a na wieczór mnie przegoniło 🤦🏻‍♀️ Ogólnie z jedzeniem też cyrk, bo wiele rzeczy mnie odrzuca, albo mi po nich bardzo niedobrze. Ale ja zjem coś syfiastego na co miałam ochotę to potem też mam zgagę i źle się czuję 🫠 Kawy już nie piję od 2 tygodni, bo po niej mdłości były tragiczne. Po słodkim też mi źle jakoś, po czarnej herbacie też. No i piersi mnie bolą, czego w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam. Bardzo mnie męczy ten trymestr, mam nadzieję że wszystko przejdzie w drugim 🙈

Widzę, że mamy rozmowy z serii dolegliwości-do mnie przyszły jakbym sama je wezwała zaraz po zrobieniu testu ciążowego tj. 3 listopada dwa dni po spóźniającej się miesiączce. Nie wiem czy to głowa przyciągnęła te objawy czy tak po prostu ma być hehe :) na dzień dobry lekkie bóle w podbrzuszu jak przed okresem(książkowo), kolejno mrowienie w piersiach, śmieje się że w końcu czuje że one tam są😅 no i oczywiście zmęczenie… Tak jak kondycyjnie jestem dość niezła(biegam i chodzę po górach) to w zeszły weekend jak pojechaliśmy sobie pospacerować delikatnie po Beskidach męczyłam się niemiłosiernie…🙃 Oby kolejne tygodnie mi kawy nie odebrały! A Jak u Was z objawami? Czy one już są?:)

U mnie to mam wrażenie idzie falami, jednego dnia są jednego nie 🤷‍♀️ i wygląda na to że odrzut do kawy był do teraz, kończy się 6ty tydzień i kawa wraca do łask 😂 a oprócz tego nudności i ciągłe zmęczenie, mogłabym spać po 12 godzin na dobę.
I mam wrażenie że widać mi już trochę brzuszek 😍🤰

U mnie to mam wrażenie idzie falami, jednego dnia są jednego nie 🤷‍♀️ i wygląda na to że odrzut do kawy był do teraz, kończy się 6ty tydzień i kawa wraca do łask 😂 a oprócz tego nudności i ciągłe zmęczenie, mogłabym spać po 12 godzin na dobę.
I mam wrażenie że widać mi już trochę brzuszek 😍🤰
ja tez juz czuje, ze spodnie ciasniejsze sie zrobily! Chociaz nie wiem czy to baby bump, slodycze, ktorych jadlam zdecydowanie za duzo przez dlugi czas (🤮), czy mam po prostu wzdecia xD

Ale rosnie beta prawda ? Nie martw się, ja robiłam bo daleko mi do wizyty 😕
rośnie, przyrosty są w normie, tylko no ja mam wrażenie na tym etapie co Wy mam dużo niższe wartości.
Słuchaj, Ty na 5+0 masz 12k, ja miałam 1330 😅 no tylko ja też jestem po IVF, więc nie wiem czy to jest porównywalne. No nic, przyrosty są prawidłowe, więc nie chcę się nakręcać.

reklama
rośnie, przyrosty są w normie, tylko no ja mam wrażenie na tym etapie co Wy mam dużo niższe wartości.
Słuchaj, Ty na 5+0 masz 12k, ja miałam 1330 😅 no tylko ja też jestem po IVF, więc nie wiem czy to jest porównywalne. No nic, przyrosty są prawidłowe, więc nie chcę się nakręcać.
Jeden wynik bety nic nie mówi, najważniejsze że przyrosty są prawidłowe 😘

Do góry