reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Tak, poproszę. Dzięki z góry. Postaram się udzielać bardziej na priv. Mam taką refleksją, że jak jestem z końcówki miesiąca, to zawsze jestem trochę z tyłu, wszystko jest z opóźnieniem, nie jestem w stanie się za bardzo udzielać w temacie ciąży, bo nic mnie nie dotyczy aktualnie, a jak ja już jestem na jakimś etapie to już wszystko jest przegadane :)
Jak byłam w poprzedniej ciąży to również termin mialam na koniec miesiąca :)
Btw. u nas z prywatnego wątku byly usuwane osoby, które nie odzywały się minimum przez miesiąc. Motywowało to na pewno do tego, aby jednak uczestniczyć w wątku :)
W mojej grupie tak samo, usuwało się takie osoby po miesiącu.
Jeśli chodzi o różnice w zdaniach to szanujemy się do dnia dzisiejszego, ktoś ma odmienne zdanie to nie ma żadnej afery i tyle. Nawet jeśli chodzi o rozszerzanie diety, także mam nadzieję, że tu także będzie dobrze 😁

Witam z bezsennych godzin… już tak 35 min. Czuje brzuch jak leżę na brzuchu (tak śpię niestety stety), pobolewa mnie podbrzusze, córka mnie skopała w twarz przed obudzeniem, a teraz się zastanawiam czy to będzie ciężki dzień jeśli nie uda mi się zasnąć 😂

reklama
Mam w ogóle pytanie do Was. Głównie do dziewczyn około 10 tc. i wyżej, ale jeśli wcześniej się utożsamiacie, to oznacza, że pytanie też jest i do Was. Czy Wy też się czujecie takie ociężałe? A jeśli tak to czy jesteście z tych szczuplejszych czy plus size? Ja to jestem zaskoczona, że na tym etapie ciąży czuję się taka, no właśnie nomen omen, ociężała. 😅 Nie przytyło mi się w zasadzie (na początku nic nie przybierałam praktycznie, później miałam 1 kg na plusie, a odkąd mam silniejsze mdłości to mam jakieś 300 g więcej niż przed ciążą, bo mi spadło, więc trudno mówić o jakimkolwiek przytyciu), brzuszek o dziwo jednak zaczyna się odznaczać bardziej, być widoczny (w weekend teściowa i siostra męża się napatrzeć na pierwsze zaokrąglanie brzuszka nie mogły). I właśnie spania bez poduszki ciążowej tej w kształcie litery C nie ma (choć tutaj mała wskazówka przed zakupem, że te C, które w połowie mają takie poszerzenie, może być lepsza, bo będzie Wam wchodzić pod brzuszek; ja mam tą prostą i trzeba się naustawiać), choć i ona mnie powoli wkurza i o ile do stabilizacji ciała jest super, tak pod głową coś mnie uwiera ostatnio (najpewniej za wąska tam jest).
Też słuchajcie z kolei jak jedziemy gdzieś autem to muszę fotel odsuwać do tyłu, bo nogi pod kątem 90 stopni powodują dyskomfort. Nic mnie nie boli, po prostu mam wrażenie, że te więzadła wtedy sygnalizują, że to nie jest dobre ułożenie. Wierce się ciągle...

Się normalnie zaczynam czuć jak jakaś wariatka, że ja w połowie 3 miesiąca ciąży tak mam. A co dopiero będzie w 8. czy 9. miesiącu? 😅 Któraś z Was też tak ma? To jest kwestia wagi, czy może tempa wzrastania macicy (o dziwo moja rośnie tak jakbym ta pierwszą ciążę jednak donosiła 😅więc może dziewczyny, które mają już dzieci coś też mi podpowiedzą), czy zwyczajnie to normalne, bo tempo wzrostu macicy jest na tym etapie dość wysokie, dzidziuś rośnie szybko i to dlatego?
U mnie druga ciąża. I ten brzuch tak szybko wywaliło, że szok. Mięśnie pewnie słabe fest. No i też mam mało ruchu. Ostatnio się już zsapałam jak mówiłam. Jestem z tym drobnych no bo mam 1,5 m i ważę 43 kg w tej chwili ale ciało jakby trochę ulane.

Hej dziewczyny, ja od dzisiaj do piątku jestem sama z dziećmi- przeraża mnie to- bo rano ciężko mi wstać z łóżka, bo w nocy się budzę co chwilę.
No i dodatkowo jak obudzić córkę 😂 to jest dopiero wyzwanie żeby ona wstała. No ale trudno trzeba jakoś to ogarnąć i ich porozwozić i jechać do pracy.

Ja jak wczoraj pospalam długo, dziś po niecałych 6h już oczy jak 5zl. No ale dziś wizyta, to wiaodmo 😅 jejku, byłam na USG 1,5 tyg temu, a czuję się jakby to było już tak dawno....

trzymam kciuki :) Czekam na swoją środową jak na zbawienie , dodatkowo godzine po niej mam prenatalne😌
Ojej ale Wy już daleko a ja gdzieś na końcu listy 😂😂😂 później będziemy zazdrościć tym co urodziły, końcówka będzie pewnie dla mnie najgorsza z takim brzuchem w lipcu łazić.
Nie poszłam na betę ale tak mnie dzisiaj ciągnie na wymioty, że sobie sama potwierdzam, że wszystko jest ok, ledwo żyję i przeklinam wczorajszy dzień, że narzekałam bo nic mi nie było.
Nie wiem jak wytrwam w pracy- ja generalnie dużo jeżdżę autem i obawiam się tego, bo jak będą mdłości coraz większe to ja nie dam rady, już teraz co chwilę się zatrzymuje bo mnie bierze na wymioty, ale no na autostradzie raczej sobie tak nie zrobię.

reklama
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞 będzie wszystko dobrze.
Ja dziś okropna noc, położyłam się o 22:30 wstawałam siku co godzinę, koło 1 mąż zaczął tak chrapać, że przez godzinę 4 razy docniego wstawałam bo nie szło zasnąć. Po 2 przyszedł synek spać, przed 5 się obudził na siku i później zatkał mu się nos więc ciągle się kręcił i stękał. Myślałam się drzemnąc jak jest w przedszkolu, ale nie mąż musiał mi zadania z autem wymyślić i muszę jeździć 😂😢

Do góry