reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Nie. ;) przeciwciała toxo igg mam obecne od co najmniej ponad 7 lat (po raz pierwszy badane w 1 ciąży) i w kazdej kolejnej też miałam. Jedyny raz kiedy miałam zleconą awidność to kiedy przy wysokim igg też igm wyszło delikatnie podniesione. Lekarz zakaźny stwierdził, że przebyty wtedy covid namieszal w wynikach, bo chwilowo aktywował te przeciwciała🤷‍♀️ awidność wyszła wysoka.
A u Ciebie jakie wyszło igm? Może z tego względu masz zrobić awidność?🤔 bo samo igg przy negatywnym igm świadczy o dawnym, nieaktywnym zakażeniu.
No właśnie igm mam niereaktywne. Ale oczywiście zrobię to badanie :)

Załączniki

• Screenshot_20251211_223505_Drive.jpg
    Screenshot_20251211_223505_Drive.jpg
    141,3 KB · Wyświetleń: 15
reklama
Dziewczyny, niby wynik osadu moczu w normach jeśli chodzi o bakterie, ale sama nie wiem czy nie powtórzę badania... Może próbka się zanieczyściła czy coś... zwłaszcza, że są te pasma śluzu, chociaż lekarz zawsze mówił, że w ciąży mogą te wyniki odrobinę być inne... powtarzałybyście?🤔
Poza tym glukoza super 79, tsh 1,1. Toxo przechodziłam i mam wysokie igg. Jeszcze tylko najbardziej stresująca cytomegalia...😬 No i hemoglobina, czerwone krwinki i hematokryt równo na dolnej granicy, więc muszę jakoś przypilnować żelaza w diecie...
Zaprawiona w bojach z częstymi infekcjami pęcherza w 1 ciąży aż do dnia porodu, te pasma śluzu to nic takiego.
Dla swojego spokoju możesz powtórzyć badanie.
Takiej antybiotykoterapii co wtedy nie miałam nigdy w życiu… co 2 tygodnie antybiotyk, co kolejny to nowy, milion badań i nic. Nie polecam zapaleń pęcherza, pijcie dużo wody!! 😊

Ja już przebieram nogami z niepokoju na samą myśl o tych zastrzykach clexane co dają po cc 🫣 Mąż mi robił, a ja musiałam leżeć z zamkniętymi oczami, bo mi słabo na samą myśl 😮‍💨

Do góry