reklama

Lipiec 2008

witajcie, my dziś dłuzej trochę pospaliśmy, bo R jechał na komisję po kolejne odszkodowanie, więc nie musiał Flo tak wcześnie odwozić...ale i tak niewyspana się czuję:-p

Pabla, no to nie wiem, czemu mi się pokićkało, z Twoim terminem....chyba dlatego, że rodziłaś jako jedna z pierwszych lipcówek i pamiętam, jak mnie zazdrość zjadała, że masz to już za sobą:tak: Ale to w takim razie odpoczywaj i na ile się da motorek w tylnej części ciała wyłącz, żeby do tego maja dociągnąć:tak:

Madzia, spokojnie, Kic już drugą ciążę ze studiami ciągnie to i Ty dasz radę! Pewnie po pierwszych tygodniach ciąży odzyskasz wigor i będziesz jak Pabla z ogniem w oczach śmigać:-D

Izabelka te wyniki mogą, ale nie muszą, wskazywać na zaburzenia paracukrzycowe albo coś z wątrobą, więc najlepiej idź z nimi do lekarza. Może się też okazać że tak organizm reaguje na przemęczenie, więc może po prostu powinnaś dostać receptę na urlop?;-)

Kate, no to jakaś masakra, żeby tak mało płacić...zwłaszcza, że nie zajmujesz się utrzymaniem zieleni miejskiej, tylko pracę masz odpowiedzialną...a może jest szansa na podwyżkę, gdyby Ci przedłużyli zatrudnienie?

Dorka, mam nadzieję, że u Was to nic bardziej poważnego i się wyprostuje:tak: Swoją drogą skoro prawie wszystkie z nas mają większe lub mniejsze problemy z mężami, to może założymy "klub wkur***ych żon"...albo monoseksualną komunę, same baby i dzieciaki:-D

A u nas ma być dziś 17 stopni:szok: Normalnie nie ma bata, trzeba ciuchy wiosenne poprać:-p Zaraz idę wysłać w końcu pita, bo inaczej zwrot dostanę po wakacjach:sorry2:

reklama
Kic, Madzia, ja Wam to mówię, że przy drugim jest szybciej ;-)
Izabelka, ja się na morfologii nie znam :-( Ale może faktycznie lepiej, żeby lekarz zerknął na wyniki
Surv, u nas też ma byc ciepełko. A rano skrobałam szyby :-/
Kic, fajnie, że Kubuś będzie miał kumpla - no tylko żeby obydwoje sie dostali
Dorka i jak? Dostała się Misia? U nas wyniki dopiero 22-go. Strasznie długa ta rekrutacja - wolałabym tak szybciutko...
Pytałaś jak było na rowerkach - no fajnie. Oprócz początkowych trudności z dokręceniem Miśkowego 4 kołowca. Dziś też wyciągniemy sprzęty ;-)

Madzia dasz radę!ja dlatego już chciałam też to L4, bo jednak przy dziecku i pracy to już mało czasu zostaje na latanie po bibliotekach:sorry: właśnie piszę program autorski ale koleżanka z pracy mnie trochę wspomogła swoim z teczki na dyplomowanego:-pmam nadzieję że szybko mi pójdzie bo jestem śpiąca:-p a co do znieczulenia to nie wyobrażam sobie bez:-p:shocked2:
Kasia mam nadzieję i trzymam za słowo:-p myśmy też wyciągnęli rower ale Kuba nadal nie umie pedałować:wściekła/y:w przyszłym tygodniu zamawiam Puky:tak: chociaż Kuba jak go zobaczył na all to stwierdził "nie kupuj mama bo i tak nie będę jeździć":wściekła/y: no co za dzieciak:-p:-p:-p
Surv dobrze że mi przypomniałaś też muszę M pogonić z tym Pitem bo znowu dostaniemy w sierpniu:sorry2:
Izabelka e co tam dostaniesz jakąś grupę początkującą i gra:tak:
chyba muszę się zdrzemnąć:-p
aaa no u nas też ciepłoooo!!:tak::-):-)

Dzień Dobry,
już dziś jakoś mi lepiej, wstałyśmy z młodą dopiero po 08:00, więc do żłobka na 09:30 się wygrzebałyśmy, kompa włączyłam dopiero bo obiecałam sobie że obiad zrobię ( leczo - zapraszam! ) i umyję łazienkę. No i plan się udał, teraz komp włączony a ja zajadam jagodziankę z bitą śmietaną i herbatka.
Pogoda piękna, ja jakieś ciuchy wiosenne mam, kurtkę sobie kupiłam z tydzień temu tylko butów nie mam i nic ciekawego nie udało mi się wylukać do tej pory. I zaraz będzie 20 stopni a ja wciąż w kozakach:no::wściekła/y:
Dorka, Kasia - u mnie wyniki rekrutacji przedszkolnej 13 kwietnia, więc jeszcze 2 tyg czekania, oby się udało!
Surv - bo z moim terminem było pokopsane strasznie, ja czułam że ciąża jest późniejsza i termin powinien być około 15-17 lipca i tak podawałam na forum, aczkolwiek z OM był na 29 czerwca. Teraz rozbieżności dużej nie ma, bo OM mam na 22 maja a wg wszystkich usg na 26 maja, ja mam przeczucie że urodzę w okolicach 28-29 maja.
Izabelka - mam nadzieję że z pracą się ułoży, ale generalnie jak czytam o Twoich zarobkach czy Kic czy Kate- faktycznie strasznie wykorzystują ludzi, bardzo mało płacą:shocked2::no:
Kate - ja na Twoim miejscu odbierałabym Antosia po obiadku, na pewno szybko się chłopak przyzwyczai a w towarzystwie milej jeść.:-)
Dorka - mam nadzieję że z G wszystko się wyjaśni na plus! O mnie też ostatnio chłodniejsze dni w związku, niby jest ok ale iskierka gdzieś przygasła, mam nadzieję że chwilowo.
Kurcze, czekam aż pensja na konto wpłynie i zbieram się gdzieś te buty popatrzeć bo szlag mnie trafi.

Kurcze, czekam aż pensja na konto wpłynie i zbieram się gdzieś te buty popatrzeć bo szlag mnie trafi.

Apropos, w CCC jest spory wybór tanich butów na codzień: baletki, lekkie półbuty i coś ala bardziej wypasione tenisówki - widziałam jak byłam z Flo kupować jej buty i sama też czekam jakiegoś przelewu, żeby pójść...no chyba, że w Dreźnie trafię na jakąś wyprzedaż, bo jedziemy z Flo w niedzielę jednak.

A u nas rekrutacja to się dopiero za 3 tygodnie zaczyna....wyniki na koniec maja, jajko przyjdzie znieść do tej pory z niecierpliwości :/

No i dzień miał być taki lightowy, a tu przyszły doróbki do projektu, który miałam nadzieję, że się definitywnie skończył, a R dzwonił, że nie wróci na czas z wyjazdu i jeszcze po mlodą kopnąć się trzeba...

Ja swojego zwrotu na koncie już nie mam:no:
A K się nadal nie rozliczył:no:.Jak zwykle na ostatnią chwilę czeka.

Kicrym myśmy w niedzielę wyjęli nasz biegowy i Maciek jeszcze nie czai o co chodzi,tzn trzyma kierownicę i chodzi,a jak posadzi dupke to już nogi w górę daje.
Ja nie moge iść na L4 przez najbliżesze 3 m-ce:szok: chodzi o to ze musi mi się większa podstawa naliczyć.Jedyne co to urlop mogę wykorzystywać,ale też chyba wolałabym sobie na później zostawić.
Bo powiedzcie jak to jest z tym macierzyńskim ,jak sobie je wydłużyć ile tylko możliwe?
Pabla miałaś odpoczywać a ty juz łazienkę zdąrzyłaś obskoczyć:sorry:
Kate wydaje mi się ,że powinnaś jak najdłużej Antosia zostawiac w przedszkolu.
Survivor skoro już o CCC to właśnie kolega był wczoraj we Wrocku i właśnie w CCC natrafiła na taką wyprzedaż,ze kupił 3 pary za taką cenę ,za jaką normalnie jedna by była.Tylko nie wiem w którym CCC:sorry2:ale się dopytam.

Ostatnia edycja:
Hej:)
Napisałam posta "ala Tosika" i mi się net ściął:wściekła/y::wściekła/y:
więc teraz w skrócie:-p
Madzia z tego co wiem to chyba do 154dni przynajmniej ostatnio w ZUSie babka przedłużała o 14 dni nie wiem czy to jest maks. Ja mam nadzieję że uda mi się przedłużyć i te 5 miesięcy jakoś się da uciągnąć, potem urlop (za 2011 i 2012 rok ) czyli jakieś 65dni (bo jako n-ciel mam 35dni urlopu) no i potem będę musiała wziąć wychowawczy, zgłosiłam w przedszkolu że wracam we wrześniu 2012 do pracy i mam nadzieję że dostaniemy się do żłobka bo jesteśmy gdzieś na 80miejscu:sorry2::sorry2:
Kasia chętnie,ale sama się nie wybiorę a M cały czas w pracy:-(
Pabla no takie nasze realia:wściekła/y: u nas gdyby nie M pracował całymi dniami to było by baaardzo kiepsko:-(
Surv u nas też tak późno wyniki rekrutacji:dry:
ja dziś chodziłam za jakimś płaszczykiem/kurtką ale nic nie znalazłam, kupiłam tylko w H&M spodnie i małemu sweterek, wisiał też piękny, różowy, welurowy dresik w rozmiarze 50,ale nie kupiłam choć bardzo kusił:-p:-D kurcze jak ja bym chciała już wiedzieć co tam siedzi:-p:-p
Kuba z moją mamą i siostrą w "kulkach" a ja mam wolne i się lenię, nic mi się nie chce:-p

Madzia - z tego co wiem to chyba macierzyńskiego mamy 20 tyg plus 2 tyg dodatkowe:
"W 2011 r. urlop macierzyński przysługujący po urodzeniu jednego dziecka to 20 tygodni. Po urodzeniu bliźniąt matce przysługuje 31 tygodni; w przypadku każdego kolejnego dziecka, wymiar urlopu powiększa się o 2 tygodnie (do 37 tygodni po urodzeniu pięciorga lub więcej dzieci)
Od stycznia 2010 obowiązują nowe przepisy o dodatkowym urlopie macierzyńskim i dodatkowym tacierzyńskim (ojcowskim). W 2011 roku ta część urlopu wynosić będzie 2 tygodniedla matki i 1 tydzień dla ojca: jest to prawo każdego pracownika, z którego jednak nie trzeba korzystać; natomiast pracodawca ma obowiązek go udzielić na wniosek matki lub ojca. Można też wykorzystać tylko część tego urlopu w wysokości tygodnia lub jego wielokrotności."

reklama
Dzieki kochane za info.dopytam jeszcze naszą kadrówkę-ona tez jest dobrze obcykana,bo u nas mnóstwo dziewczyn ostatnio było na macierzyńskim.
Kicrym wy już do żłobka? u nas zapisują dopiero po narodzinach dziecka.
Pabla a te 2 tyg dodatkowe to wnisokujesz z tego zapisu o kolejnym dziecku? mi się wydaje,ze chodzi o trojaczki i więcej,ale pewna nie jestem.

Młody kończy kolację więc ide mu szykowac kąpiel.Och nareszcie chwila spokoju będzie jak się już połozy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry