reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

u mnie nocka średnio spokojna, ale czasy kiedy sypial po 5 godz minely chyba bezpowrotnie:dry::-(
za to od 12 spi praktycznie caly czas, z przerwami na jedzenie.
Andzia gratuluje Aniołka:-)
łącze się w bólu z wszystkimi mamami dzieci z problemami brzusznymi:-p
Heksa czekamy na fotki z chrztu
ja dzis pomyłam okna, wyprałam i zmieniłam firanki :D wreszcie juhu

reklama
u mnie nocki powoli się normują, mała śpi po 4 godziny, z przerwą 1,5 godzinną na karmienie ok. 3 w nocy. :-)Dzisiaj przez cały dzień tylko jadła i ucinała sobie 15 minutowe drzemki, (tatuś już ma dzisiaj dosyć :-D a to można powiedzieć dopiero pierwszy raz) przed chwilą zasnęła i chyba teraz będzie troszkę dłuższy sen, więc mama ma troszkę czasu dla siebie :happy:

surv no właśnie co do tych pasów też wydają się być ciut za grube jak na lato a majtki podtrzymujące to super sprawa
tylko czy to mogą być zwykłe majtki ściągające czy są jakieś specjalne dla kobiet po cc
oj jak ja bym chciała pozbyć się tego brzuszka - nie wiem czy to przez to cięcie tak czy taka moja uroda ale mam juz go dość:tak: taki ewidetnie poporodowy flaczus a ćwiczyc jeszcze nie powinnam bo szwy:confused:

Renia Ja po sn a też mam takiego flaka:baffled::baffled::baffled::baffled:. Już się nie mogę doczekać kiedy zniknie i nie mam złudzeń że będę mu musiała w tym pomóc:szok:

U nas dzisiaj sielanka jak narazie. Mloda grzecznie śpi, dzień pochmurny to może na nia działa.

Wczoraj wg łatwego planu usypianie godzinne:szok::szok::szok::szok: Jak ona sobie zakodowała to zasypianie przy cycu, ja sobie chyba kupię stopery do uszu bo nie moge słuchać jak ona tak płacze. Wiem że to fochy a i tak serce mi ściska.

Z nowośći, to po wczorajszym odpadnięciu kikuta, wczoraj nastała pierwsza kąpiel. Młoda była w lekkim szoku ale bardzo jej się podobało:-D:-D:-D
SKoczył nam sie płyn mustella do kąpieli (reklamówka) i myjemy mydełkiem nivea teraz. Brakuje mi tej fajnej skóry i zapachu. :) moze jednak kupię mustelle albo balneum, ale najpierw skończymy mydełko:-)

pozdrawiam
:-):-):-)

Renia: Pani z apteki mówiła, że mogą być najzwyklejsze, najlepiej o numer mniejsze, żeby dobrze ściskały - należy nosić je jak pas, na zwykłą bieliznę kilka godzin dziennie; pani figurę miała fantastyczną, więc jak sądzę jej pomogło:-D Ja mam nawet nie oponkę, ale oponę wielką jak od TIRa:/ Nigdy płaskiego brzucha nie miałam, ale to to już lekka przesada...
A u nas nocki na razie odpukać nadal ok;gdybyż jeszcze wieczory nie były tak uciążliwe:baffled: Na razie zapędy wychowawcze z samodzielnym spaniem powstrzymuję, bo nie da rady Flory przekonać do grzecznego samodzielnego spania, jak ją tak brzuszek boli:-(

A Zuza w nocy śpi jak aniołek! Karmie ją o 23 i potem koło 4 i wtedy po 8 już :-) tak więc daje mamusi pospać troszkę... w ciągu dnia zaczyna troszke popłakiwać z brzuszkiem ale to wynik tej nietolerancji laktozy (powoduje wzdęcia i bóle brzuszka)... a tak to normalnie aniołek! :-)

Noc w miarę przespana, tylko 2 pobudki, więć jest ok. Oby tak dalej :-) Od rana tylko mała się pręży jakby kupki nie mogła zrobić,:baffled: zobaczymy jak będzie w ciągu dnia...
Ja zaopatrzyłam się w pas poporodowy (ale czekam jeszcze na niego, gdyż zamawiałam przez allegro), bo brzuszek pozostał mi dość spory, kg zresztą też :-D
Obiecałam sobie, że od przyszłego poniedziałku zaczynam ćwiczyć, bo tak zostać przecież nie może, bo wyglądam, jak stwierdził mój M, jak mały słoń :blink:

Noc w miarę przespana, tylko 2 pobudki, więć jest ok. Oby tak dalej :-) Od rana tylko mała się pręży jakby kupki nie mogła zrobić,:baffled: zobaczymy jak będzie w ciągu dnia...

u mnie identycznie od kilku dni:-)
tylko małyżerłok najada się straaaaaaaaasznie na noc, nieraz nawet wymiotuje i potem odpada i śpi jaby jej nie było:-) muszę ją chyba w dzień wybudzaći częściej karmić.....
a u mnie był nalot rodzinki, siostra z dzieciakami:-)
majeczka grzeczne dziecko siedziała z teściową w domku a my lataliśmy wszędzie, od czasu do czasu wpadałam na karmienie albo szła butla odciągniętego albo sztuczniak:-)
teraz mamuśka przyjechała wiec też luz.....

dziś jadę na zakupy i muszę kupić chyba nową butlę, mam caampola z odpowietrzaniem i strasznie sie z niej leje przy karmieniu........też tak macie czy ta jakaś wypaczona??

reklama
Witam u nas tez nocka spokojna tylko dwie pobudki:-)ale u mnie to jedna noc spokojna, druga juz nerwowa nie wiem czym to spowodowane:confused:jak narazie nie narzekam chociaz Mloda czasami wieczorami to daje popalic, potem ze zmeczenia to juz grzecznie spi, ale najlepiej to oczywiscie jej sie zasypia przy cycku:no:potem staram sie ja przenosic do lozeczka, ale nie zawsze z powodzeniem:dry:no nic zobaczymy jak to sie bedzie dalej rozwijalo:tak:wszystkim zycze spokojnego dzionka:-)

Do góry