reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Renia to dobrze że wszystko w porządku z bioderkami.
Co do spania do u nas jest różnie czasem budzi się o 4 czasem o 4.30 a czasem ok 2-3.Ostatnio było tak że jedną noc chciał jeść ok 2 potem 4.30 i 7.30.Następną noc tylko 4.30 i 7.30 a następną znowu 2,4.30 i 7.30 także na przemian jedną noc budzi się raz następną 2 :-) ciekawe jaka będzie dzisiejsza.Wychodzi ze powinien przespać do 4.30.
Też jestem zaskoczona ta fridą.Ale ja tez stosuję ją tylko raz dziennie i to nie co dziennie ,katarku nie ma.Soli nie stosuję tylko wodę morską.Pierwszy raz coś takiego słyszę o fridzie.
Survivor,co do tych kupek twojej córci to może spróbuj dać jej raz dziennie co jakiś czas mleczko hipp.Moja koleżanka miała taką samą sytuację.Pokarmu ma dużo i nie musi dokarmiać ale poradziłyśmy jej tego hippa gdyż zarówno mój synek jak i córka drugiej kolezanki rewelacyjnie się po nim wypróżniają.Kolezanka spróbowała i mała się tak wypróżniłą że trzeba ją było myć pod prysznicem i teraz jak nie robi kupki to co 2 dzień stsuje tego hippa.

Ostatnia edycja:
reklama
dla chorowitych też polecam tamtum,sama stosuję jak mnie coś w gardełko drapie:-)
o fridzie nie słyszałam że coś może być z nią nie tak, zaskoczona jestem, ale też stosuejmy ją sporadycznie, na szczęście mała nie miała jeszcze katarku tylko kozki małe:-)

renia dobrze że bioderka ok:-)
u nas też na razie dobrze, teraz wzieliśmy skierowanie do alergologa bo mała miała podejrzenie skazy białkowej ale badanie ige nic nie wykazało a po maści Elidel wszystko ładnie zeszło! niepokoję się bo znów jakiś plam i krosteczek dostaje, ma problemy z brzuszkiem i suchą skóre - a że ja namiętna alergiczka, mąż alergik niezdiagnozowany więc i ona ma duże szanse na jakies paskudztwa:-( no zobaczymy

a co do spania to u nas genialnie, mała przesypia po 8 godzin a nieraz i 10 się zdarzy także cała noc z głowy - az czasami sie zastanawiam czy to nie za długie przerwy w niejedzeniu sobie robi?

madzia - wysokich lotów i miłego wypoczynku:-)

Ahaa zadroszcze takich nocek:-Dmi lekarka powiedziałą ze jak dziecko dobrze przybiera na wadze to mam nie budzićdo karmienia bo jak bedzie rzeczywiście głodne to sie obudzi także moim zdaniem nie masz sie czym przejmować

Kamu może ja mam też wode a nie sól morska?:dry:nie wiem czym to się różni:sorry2:
Renia dobrze ze z bioderkami wszystko gra , my idziemy na kontrole 13,10 ale ja pielu****e zobaczymy co teraz pan dr powie:tak:

no ja frdy używam od niedawna wcześniej męczyłąm się gruszką:sorry2:teraz czyszcze małemu nosek 2-3 razy, niby mu z noska nie cieknie ale słysze że cos tam mu siedzi:baffled:nic, spróbuje mniej tego używać:sorry2:

Ahaa zadroszcze takich nocek:-Dmi lekarka powiedziałą ze jak dziecko dobrze przybiera na wadze to mam nie budzićdo karmienia bo jak bedzie rzeczywiście głodne to sie obudzi także moim zdaniem nie masz sie czym przejmować

to mnie trochę uspokoiłaś bo już myślałam że jestem wyrodną matką i się cieszę ze spokojnie śpię kosztem mojej niuni!
a z przybieraniem na wadze to aż za dobrze, już do 6 kg pewnie dobiła...a wcale dużo nie jje i w dzień też robi sobie dłuższe przerwy....

Surv, mam nasivin w domu ale na ulotce jest napisane, że można stosowac u dzieci powyżej roku:confused:Może ja mam jakieś nie teges?:confused:
Z fridą to mnie zaskoczyłaś, bo nie wyobrażam sobie jak mogłabym pomóc małej jak ewidentnie siedzą jej daleko i głęboko takie zbite glutki i skutecznie utrudniaja oddychanie, spanie i jedzenie... Nic a nic jej nie wycieka...
Jutro idę na szczepienie z Olgą, ale czuję, że przez ten katar, to załapiemy sie tylko na konsultację:sorry2:

Aaa, juz wszystko jasne! Wyszukałam w necie o nasivinie i ma kilka werski (w zależności od %) i ja mam faktycznie ten dla dzieci powyżej roku...

Ostatnia edycja:
No właśnie, ten dla niemowląt to jest roztwór 0,01% - z tym że, ciekawostka, w ulotce wewnątrz opakowania pisze, żeby nie dawać dzieciom poniżej 3 roku życia, a na opakowaniu stoi jak wół "dla niemowląt". Florci jak na razie dość pomaga, więc się ulotką nie stresuję;-) Jej też gdzieś tam głębiej furkocze, ale dość często kicha i po kroplach wylatuje, więc na razie zgodnie z zaleceniem lekarza bez Fridy się obywam, ale ponieważ nadal kaszle to wieczorem będę dzwonić po ponowną radę do lekarza. A poza tym mała śpi cały dzień, po 3 godziny naraz budzi się tylko na jedzenie - szkoda, że to tylko skutki choroby:-p Ja oczywiście do przychodni dodzwonić się nie mogę, a pani w aptece powiedziała, że oprócz apapu i tantum verde nie wolno mi brać nic, więc na razie się męczę kichając na wyścigi ze swoim dzieckiem:baffled:
Kamu, a to mleko Hipp to są różne rodzaje? Które dokładnie na brzuszek pomaga?

zmykam trochę się położyć przy małej, korzystając z okazji, że znowu śpi;-)

Hej, jejku Dziewczyny chyba Was zaraziłam:baffled::zawstydzona/y::-p
Zdrówka dla Maluszków i ich Mamusiek:-D
u mnie nieco lżej, ale ciągle poleguje z Małym:-( ja brałam Apap a teraz biorę Panadol - tego drugiego bałam się wziąć, ale nie miałam wyjścia i biorę - chyba Małemu nic nie jest bo (odpukać) nic się nie dzieje:blink: On korzystając z okazji ciągle cycuje i nie wiem kto będzie Go później nosił:-p miłego wieczoru;-)

Survivor tej mojej koleżance ogólnie pomaga to niebieskie,ale nie wiem czy to rózowe nie jeszcze lżej strawne.Lekarka powiedziała że jak by w razie dziecko nie zaakceptowało to wtedy ewentualnie podać to różowe.na tym mleczku jest nawet napisane że jest lekko strawne,może wam pomoże

Z fridą to mnie zaskoczyłaś, bo nie wyobrażam sobie jak mogłabym pomóc małej jak ewidentnie siedzą jej daleko i głęboko takie zbite glutki i skutecznie utrudniaja oddychanie, spanie i jedzenie... Nic a nic jej nie wycieka....

u mnie identycznie, tylko mały już obczaił że jak blisko podchodze z jakąś żyłką to bedzie czyszczenie noska i sie strasznie wierci:dry:

reklama
AHaa - na 100% nie ma się czym przejmować jeżeli chodzi o przesypianie przez maluszka nocek. Jak dziewczyny pisały: jeżeli normalnie przybiera na wadze, to korzystaj:tak: U nas podobna sytuacja. Julcia zasypia (nadal wdrażamy metodę Tracy Hogg) w okolicach 21 i potrafi spać do 6 rano. Dzisiaj wstała o 5.40 na żarełko, a zasnęła wczoraj tuż przed 21. Skoro nie budzi się w nocy, to znaczy, że nie jest głodna. Ja bynajmniej wybudzać jej nie zamierzam. W dzień wystarczająco daje mi w kość, więc w nocy korzystam:-) Mam nadzieję, że mi się dziecko nie zepsuje:szok: warunkiem jest naturalnie kontrolowanie przyrostu masy ciała:-) Pozdrawiam:cool2:

Do góry