reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

dziewczyny!ja dzisiaj bylam na usg- normalnym i myślalam ze sie wkoncu czegos dowiem bo czekam na usg i czekam, a tu pani dr (nie prowadzi mnie) ani me ani be:wściekła/y: mowie jej ze chce wiedziec plec to ona nic, mowie ze chcialabym wydruk to ona nic tylko pisze jakies cyferki nie mowiac mi co one oznaczaja:wściekła/y: wiec ubralam sie i pytam czy bylo widac plec na to ona ironicznym glosem ze nie i daje mi kartke zapisana cyferkami i mowi do widzienia. Myslalam ze szlag mnie trafi:wściekła/y:wiec efekcie nic nie widzialam i nic nie wiem:wściekła/y: tak sie zdenerwowalam ze poszlam do innej przychodni umowic sie na 4d-( tak mi pani powiedziala) no i poprawil mi sie odrobine humor:-( zaplace ale przynajmniej bede miala malenstwo na plytce nagrane.

Ale mam do was pytanie czy to nie za wczesnie na takie usg i czy bedzie widac wszystko wiecie nozki raczki itd no i chcialabym wkoncu wiedziec czy bedzie Kubus czy Julka, bo widze ze wszystkie z was juz wiedzą.

co do pogody to u mnie swietna slonce swieci i jest cieplutko, a ze spaniem to ja wrecz przeciwnie długo śpie he he takze nie wiem jak sobie poradze ze wstawaniem do maluszka he he

reklama
kicrym, ale Cię babsztyl potraktował:crazy: Współczuję. Co do tego co będzie widać, to widać wszystko! Czy to na 4d, czy na zwykłym - szkoda, że nie pokazała Ci monitora, to może bez jej gadania zobaczylabyś co nieco:dry:

U nas tez pięknie, a ja mam jakieś przesilenie wiosenne - nic mi się nie chce, humor też kiepskawy... Oj chyba się po prostu nie wyspałam (od 5.30 na nogach...)

hej laseczki
ja padam na twarz, astma nie daje mi spokoju, zeby Jaska tez nie
zabkujace dziecko to jakis koszmar :crazy:

ja jestem zmeczona ale chyba ciaza nie ma z tym nic wspolnego
strasznie bym chciala chodzic spac o 21 :sorry2:

kicrym co to za kretynka? :angry: rozumiem ze panstwowo?
co do zalecen na 4d i 3d
jak bylam z Jaskiem w ciazy bylo zalecenie ze robi sie je miedzy 20-24 tc
teraz kolezanka mi powiedziala ze zalecenia zmienily sie na 26-28 tc bo im pozniej, ale przed 32 tc tym lepiej
mi lekarz tez kaza robic ak najblizej 28 tc
wiec wyciagajac srednia to robisz w dobrym czasie
a na kiedy sie umowilas?
a co do wykrywania plci na 3d to troche moze sie takie usg mylic o ile nie ma dopplera
(komputer "dorysowuje" jadra jesli jest pepowina miedzy nogami, jesli usg ma doppler a wiekszosc ma, lekarz w takiej sytulacji sprawdza przeplyw krwi czy jakos tak)

Ale mam do was pytanie czy to nie za wczesnie na takie usg i czy bedzie widac wszystko wiecie nozki raczki itd no i chcialabym wkoncu wiedziec czy bedzie Kubus czy Julka, bo widze ze wszystkie z was juz wiedzą.

nie wszystkie;-) Ja mam tylko głęboką nadzieję popartą mocno naciąganą konstatacją lekarza, że być może... ale nie widać.... ale tak o parę procent wiecej szansy... że to dziewczynka:-) Generalnie jednak na 3/4 D zobaczysz wszystko, zresztą jak pisze Kasia i na zwykłym też już widać na tym etapie, na tyle wyraźnie, że możesz sobie sama policzyć paluszki, kończyny i inne części ciała malucha:) Z rozpoznawaniem płci sama możesz sobie nie poradzić, ale dobry lekarz bez żadnej łaski Ci powie, o ile tylko dziecko się odpowiednio ułoży.

Witajcie:-)
ja pojawiam się i znikam, a to znów przez problemy z netem! nawet nie miałam kiedy pochwalić się moim szczęściem!
w sobotę byliśmy na usg4d ale płytkę mamy nagraną z normalnego bo dzidzia nie chciała wogóle buźki pokazać - złośnica:-)

okazało się że będzie dziewczynka!!!!!!!!! szok, ale bardzo pozytywny!! to za sprawą dobrych fluidków z forum, bo tu wysyp dziewczynek chyba:-) a do tej pory wszyscy obstawialiśmy małego filipa:-)
tylko ja już porobiłam sweterki i kupiłam trochę rzeczy - trzeba będzie poprzerabiać teraz:-)

pozdrowionka w ten cieplutki dzionek

Kasia, ja tam na zwyklym nic nie widzialam hehe
mam nadzieje ze na 3d cos zobacze, ale sie nie napalam na rewelacje
z Jaskiem jakos mi to w niczym nie pomoglo

tez mam jakis dziwnawy humor :dry:
troche mnie wszyscy strasza ze juz nie duzo zostalo a ja nic nie mam...
buuuuu

tak jak pisałam ja poszłam na 4d a nic z tego nie wyszło! lekarz robił wszystkie pomiary na 2d i co ciekawsze momenty przełączał nam na 4d - i takie fragmenty zgrał też na płytkę! mówił ze 3,4d to w sumie na pamiątkę, a jak malutka nie pokazała dobrze buźki to chyba nie ma sensu przełaczać i nagrywać na 4 d, i policzył nam normalnie jak za zwykłe 2d! ale naprawdę wszystko jest dobrze widać, nawet narządy świadczące ze to dziewczynka:-) na badaniu byliśmy na tyle w szoku że rzeczywiście nie wszystko sie dostrzegło, ale w domku na spokojnie - tak:-)

więc nie nalęży tak się nastawiąć że nagranie się uda:-) ale mi najbardziej chodziło o pomiry i nie ukrywam że o poznanie płci:-)

troche mnie wszyscy strasza ze juz nie duzo zostalo a ja nic nie mam...
buuuuu
Dużo, niedużo...zależy z której strony;-) Jak sobie pomyślę, że jeszcze 15 tygodni uciążliwości ciążowych to mi się wydaje, że to cała wieczność...ale jak sobie pomyślę, jak wiele rzeczy mieliśmy mieć załatwione do urodzin dziecka, to wpadam w mocną panikę, że to tylko 15 tygodni:baffled:

Jeśli o zakupy chodzi, to teoretycznie można to załatwic jednego dnia, trzeba tylko podjąć decyzję, z czym ja mam spore problemy........teoretycznie rynek niemowlęcy mam zbadany dogłębnie, ale jak coś już wybiorę, to akurat pieniędzy nie ma, a jak pieniądze są, to z kolei nie ma tych rzeczy, które bym kupić chciała:-) Pozostaje chyba tylko metoda przymusu bezpośredniego: czyli nie wyjdę z Allegro/ze sklepu dopóki nie wykreślę wszystkiego z listy zakupowej:-)

Hej Dziewczynki,
ja od rana zabiegana, wzielam sie za porzadki domowe i laze wszedzie w towarzystwie szmaty i srodkow czyszczacych :-)
kicrym co za wstretny babsztyl:wściekła/y: az sie krew w czlowieku gotuje, jak sie slyszy ze po swiecie chodza takie jedzy, a w dodtaku sa lekarzami i maja pomagac ludziom:no: co do usg 4d ja bylam tydzien temu i lekarz powiedzial ze wybralam najlepszy moment. Tak wiec i Twoj etap ciazy jest idealny. Zrobia Ci wszystkie pomiary dzidzi o ile jest tam doplerowskie usg, ale podejrzewam ze na pewno, zwazy, zbada wszystkie narzady i plec pewnie tez zidentyfikuje, o ile Maluch zechce sie pokazac ;-) oni funkcje 3d wlaczaja na jakis czas tylko , wiec nie nastawiaj sie ze przez cale badanie bedziesz ogladac dzidziusia w 3-wymiarze;-) jednak naprawde mimo tego wrazenia sa super i szczerze polecam!! ja poszlam z tych samych wzgedow co Ty, co prawda lekarza mam super, ale moja Antoska nie chciala pokazac buzki, i jedynie plecami byla odwrocona juz drugi raz z rzedu, wiec z checi ujrzenia jej zdecydowalam sie na 4d :-) aa i nie martw sie Maluszek na tym etapie ciazy wyglada juz jak maly czlowieczek :-) wiec jak tylko dzidzka ladnie sie ulozy, zobaczysz i nozki i raczki i nosek i wszystko :-)
Roni wspolczuje Ci biedulko tej astmy i do tego jeszcze zabkowania Jasia ;-( trzymaj sie laska!
AHaa gratuluje panienki :-) wybraliscie juz imie dla Malej ?? :-) ja tez myslalam na poczatku ze bedzie synek, a ku mojemu wielkiemu zdziwieniu wyszo ze dziewuszka :-)

reklama
Hej Dziewczynki,
ja od rana zabiegana, wzielam sie za porzadki domowe i laze wszedzie w towarzystwie szmaty i srodkow czyszczacych :-)

AHaa gratuluje panienki :-) wybraliscie juz imie dla Malej ?? :-) ja tez myslalam na poczatku ze bedzie synek, a ku mojemu wielkiemu zdziwieniu wyszo ze dziewuszka :-)

a mi się dziś nic nie chce robić!przez cały weekend strasznie boli mnie zołądek i cały bok z lewej strony:-( miałyście tak? cóż to może być? nie wiem czy poczekać jeszcze czy dziś do lekarza lecieć? może samo przejdzie, jakiś wirus może...

Imienia jeszcze nie mamy, będzie problem teraz:-) zawsze się sprzeczaliśmy i odkładaliśmy wybór jak będzie dziewczynka, i stało się:-)

Do góry