reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kiwaczka, to poprostu taka uroda oich dzieci ze sa naprawde "dorodne"
z synkiem mialam identyczna rozbieznosc i dotrzymalam do terminu...

no to bedzie dlugonogo facecik :-D
wielkie gratulacje :-)

reklama
Ach czyli dzieciaczki poprostu duże, a ja myślałam że to wynika z błędu pomiaru lub czegoś takiego.
Moja siostra tez miała ogromną córę, bo 4,5kg i nie tyle że dotrzymała do terminu to jeszcze wybłagała wymuszenie porodu bo już nie miała siły jej dzwigać. A małej było dobrze i wcale się nie śpieszyła. Mam nadziej że u Was będzie tak samo :tak:

moj synek wazyl dokladnie 4520 w dniu urodzin
lekarz mowi ze Mloda nie bedzie mniejsza, a wrecz przeciwnie...
ale cesarke zrobia dopiero jak sie zacznie akcja porodowa...
jakby nie mogli mi wczesniej ulzyc :sorry2:

4520?:szok:o kurde ale ogromny byl:-D dziewczyny ja wlasnie nie wiem na mooim suwaczku mam ze jestem w 30 tc a ginka wczoraj w karcie wpisala ze 32tc to o co chodzi zle policzyla czy co? zauwazylam to w domu bo tak to bym sie jej zapytala, do tej pory suwaczek szedl zgodnie z karta ciazy:tak:nie nastawilam sie jeszcze ze to by mialo nastapic za 8 tyg:szok:

To moja mała jak krasnoludek przy Waszych:-D Aż żal, że się źle do wyjscia ustawia, bo przy takich parametrach to by można nawet o poród naturalny się pokusić;-)
Kicrym: Może lekarka wpisała Ci wiek ciążowy wg parametrów USG właśnie, żebyś nie musiala czekać do końca pierwotnego terminu? Mi moja powiedziała, że skoro i tak cesarka, to niby już w 38 tygodniu można robić...czyli za 6 tygodni:szok: No ale jednocześnie dodała, że bez akcji porodowej to mnie raczej wcześniej nie przyjmą, i to samo mówiła co u Roni, że lepiej ciać, jak już poród trwa..........byle nie zapomnieli w trakcie, że ma być cięcie:-)

dzoby dzionek
Roni wow. Czytam te wymiary twoich pociech i jestem pod wrażeniem a rozbieżność co do terminu całkiem całkiem.
Dużo zdrówka i przygotowania chyba u Ciebie juz pełną parą
kiwaczka super że Marcel zdrowy a jeszcze się odwróci
kicrym a może pani dr sie pomyliła i źle wpisała. Moj lekarz ostatnio po ważeniu mowi do mnie ze waga 85kg to ja sie zaśmiałam i nic. Później jednak pytam ile tak na prawde waże a on patrzy w karte i mowi 85kg:-)
Ja oczy:szok: bo to niemożliwe no i okazalo sie ze czeski bląd;-)

A w sumie i pomyłka może być....ostatnio starłam się z położną, bo mi usiłowała w 30 tygodniu wpisać 27..dopiero jak uprzejmie spytałam, czy teraz będziemy liczyć do zera z powrotem to się opamiętała:))

Ale super, że dzieciaczki tak pięknie rosną. Oj może być dużo niespodzianek która po kolei będzie rodzić;-):tak::-D

Dzien dobry.
Powiem szczerze ze u mnie lekarz tez wpisuje inny tydzien niz mam na suwaczku.Wg USG mam teraz 31tydz. Ale slyszalam ze jak dziedzi sa duze to z USG wynika szybszy termin. Z moim synem mialam TP z miesiaczki 29styczen a z USG 21styczen a syn urodzil sie 1lutego z waga 3800g.

reklama
survivor26 planowane cc jest zawsze w 38tyg, nie czekaja do konca ani na rozpoczecie akcji porodowej poprostu jak tylko skonczysz 37tydzien to praktycznie na drugi dzien juz jestes w szpitalu a nastepnego tną, trzeba sie liczyc ze dzidzia moze byc troszke mniejsza (no bo 2-4tyg wczesnie j) moja e 37tyg na cc byla 3,200 a długa na 52 dlatego w przypadku jak wiesz ze bedzie wczesniej przygotuj sobie ciut ciuszków w rozmiarze 52.

co do suwaczka i karty, to pod koniec ciązy lekaze czesto po rozmiarach dziecka zmieniają tydzien czasem dodoa a czasem odejmie, ale wiadomo ciąze liczą 40tyg plus 2do przodu lub 2do tyłu, wiec od tego 38tyg. trzeba byc gotowym....

Do góry