reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam wszystkie lipcóweczki :) Podczytuję Was codziennie (takie mam ostatnio hobby :-)), ale jakoś tak rzadko się odzywam :zawstydzona/y:...
Duże te Wasze bąbelki rosną ;) Moja córcia na usg w 29 tyg. ważyła tylko 1050g. Bardzo malusia w porównaniu z innymi lipcowymi maluszkami :-( ale lekarz twierdzi, że wszysto jest ok. i taka widocznie jej "uroda"..... Hm, trochę się martwię.
Co prawda mój synek też nie urodził sie jakiś wielki (3110 g i 51 cm) ale ... to jednak dużo mniej niż u "statystycznego" dzidziolka w tym wieku ...

reklama
Powiem szczerze,ze jestem troszke zazdrosna o te wszystkie informacje jakie posiadacie o swoich dzieciaczkach:zawstydzona/y:.Ja niestety nie wiem jak moj maly Macius rosnie,ile wazy no i tak bardzo chcialabym go jeszcze zobaczyc jak sobie siedzi w brzuszku:-(Ostatnie usg mialam w 25 tc,a to i tak bylo jedno ponadplanowe,bo ostatnie(drugie) usg robia tu w 21 tc,a pozniej do porodu juz nic,tylko mierza brzuch.Wiec po rozmiarze mojego brzucha,polozna stwierdzila,ze wielkosc malucha jest w normie (jak zawsze wszystko ok,albo bardzo dobrze,zadnych szczegolowych badan ani informacji),ale tak naprawde,na wykresie w karcie plasujemy sie na gornej kresce,czyli ponadprzecietnie:-).
No ale chcialabym wiedziec i sie ewentualnie przygotowac na porod malego olbrzymka:tak:, termin z pierwszego usg na 4 lipca,z OM wyszlo n 8 lipca,a z ostaniego USG,ze tydzien wczesniej,czyli 1 lipca.Ciekawe co by teraz wyszlo na usg:confused:

wow dziewczyny jestem pod wrażeniem!! moja corcia też duża:-) coś lipcowe dzieci dorodne będą:-)
roni już na początek czerwca?? wow, to sezon rozpoczniesz:-)
a mi się z tego wszystkeigo dziś śniło że urodziłam dziecko ponad 5,5 kg:-) ale nie wygladała na zapaśnika sumo:-)

Oj, z tymi terminami to tylko jest problem, bo już się nastawimy na jakis konkretny, a potem tylko czekać, czekać aż szlag trafia. Ja się nastawiam na najpóźniejszy jak narazie, czyli 17 lipca, a zobaczymy co wyjdzie. Ostatnie usg na początku czerwca i wtedy zobaczę jak malutka się rozwija.

a pamietam, że lekarz mi mówił że najbardziej wiarygodne terminy to termin wg OM, i termin pierwszego usg, które zwykle robią w 6-8 tyg. Potem to juz dzieci różnie sie rozwijają i dlatego są takie rozbieżności...

Ja myślę, że jak Roni urodzi (typuję początek czerwca;-)) to zaczniemy na wyścigi latać na izby przyjęć z prawdziwymi i urojonymi objawami porodu:-D

Magdzia rozumiem Cię bo ja Marcela oglądałam ostatnio w 22tc i strasznie już mi się dłużyło czekanie na to USG! Szkoda że tam nie robią chociaż jednego kontrolnego USG między połówkowym a porodem. Ten rozmiar brzucha może być mylący, bo ja się wczoraj dowiedziałam że brzuszek mam malutki (na 26 tc) a Marcel sporo dłuższy niż przewiduje norma. Więc nie ma takiej bezpośredniej zależności.

reklama
Ech, to ja czekam do końca... Mam termin na 28 lipca :))
Chyba pęknę jak będziecie sie chwaliły swoimi maluszkami :-)......a ja wtedy będę sapać i zipać z wielkim arbuzem z przodu czekając na swoją kolej :-D

Do góry