reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

hehe to co ja mam powiedziec? moja mloda jest z usg 3 tyg starsza wg usg niz z om, wg ostatniego pomiaru ze szpitala juz jej w brzuchu nie ma bo za wielka, a ja dalej w cizy chodze a mala wyjsc nie zamierza

reklama
Dzień dobry kobitki:happy:

Przepraszam, że tak wpadam do Was, ale jestem lipcówką 2007 i z nostalgią ;-)wracam do wydarzeń sprzed roku. Miałam termin na 28 lipca. 25 lipca byłam jeszcze w pracy, a w nocy 25/26 lipca pojechałam na porodówkę...... Dzisiaj Kuba ma prawie 11 mies. i trudno mi uwierzyć, że jeszcze rok temu nie było go z nami. Pozdrawiam ciepło, życzę siły i wytrwałości i kibicuję Wam nadal.

sensi - dzięki wielkie za posta! Takich właśnie newsów nam trzeba:tak: Teraz większości z nas nie do śmiechu ale jak już przytulimy nasze Szkrabki to będziemy wniebowzięte i może za roczek tez zaglądniemy do lipcówek 2009 i podbudujemy przyszłe mamusie choć troszkę:-)

Hej Kobitki! Ale pedzicie z tymi postami. Mój synal od 5.30 na nogach więc ja czuje się ... mega śpiąca. Do tego ta pogoda... U nas była burza, ale tak szybko jak przyszła, tak szybko sobie poszła i dalej duchota na maksa:baffled:

Oleńka - ja do 6 mca chodziłam w starych dzinsach...i prawie nic nie przytyłam. Do tej pory brzuch nie jest za duzy,a tu juz tylko 3 tyg do końca. I tez sie martwiłam tak jak Ty, ale jeśli lekarz twierdzi, że wszystko jest w porządku to i z dzidzią jest wszystko ok, nie masz sie czym martwić. Dziewczyny z forum mi wytłumaczyły, że rozmiar brzucha nie ma żadnego znaczenia:-)
Sensi - dzieki za wsparcie:-)
Izabelka pisze, że KTG wykazało gotowość skurczową ale oprócz tego nic sie nie dzieje. Więc wciaz czeka. Pozdrawia nas wszystkie.

Sensi jak milo ;-) wszystkie dziekujemy za wsparcie, i Tobie rowniez zyczymy powodzenia a synkowi zdrowka, niech rosnie dzielnie:-)
Olenka mysle ze nie masz sie czym martwic :-) wielkosc brzuszka to sprawa bardzo indywidualna. Jedne beda mialy widoczny juz w 3 miesiacu inne dopiero w 6-7 ;-) zobaczysz teraz jest jeszcze malutki, ale jak wystrzeli to jak z procy- sama bedziesz sie dziwic jak moze urosnac w tak krotkim czasie :-) ja mam wiele kolezanek, ktore ciazowo wygladaly dopiero po 6m-cu a dzieciaczki urodzily sie zdrowe i dorodne, tak wiec glowa do gory i nie zamartwiaj sie niepotrzebnie ! Tym bardziej ze lekarz mowi ze jest ok :-)
izabelka trzymamy kciukasy !!

Oleńka nic się nie martw tylko ciesz że masz taki mały brzuszek.Ja do 5 mies też jeszcze chodziłam w moich biodrówkach.Moja mama brała ślub jak była ze mną w 5 mies ciąży miała dopasowaną sukienkę w talii i nikt nawet nie wiedział ze jest w ciąży.
Chociaż fakt że ja się urodziłam dosyć mała.Ale jeśli lekarz mówi że jest wszytko ok to tego się trzymaj i nie zamartwiaj się niepotrzebnie.Znam tez taką dziewczynę która ogólnie była dosyć przy tuszy,w ciąży przytyła 30 kg także ważyła ponad 100kg a dziecko urodziła malutkie bo trochę ponad 2kg.
Co do tego puchnięcia to u mnie też jest to dosyć nieznaczne ale najbardziej jestem zła na siebie że temu szewcowi kazałam zwęzić ta gumkę a on zrobił to tak że gumka już się w ogóle nie rozciąga i będę musiała sobie kupić jakieś japonki.Będzie dobry pretekst bo i tak to chciałam zrobić

reklama
Nieźle się rozpisałyście, odpuścic Was na 3 dni i 16 stron do nadrabiania:szok:
My teraz byłyśmy na działce- po raz ostatni w tym roku rekreacyjnie:-(
brzuch mi sie coraz częściej stawia, spojenie łonowe nie daje o sobie zapomniec, więc mam nadzieje że wcześniej sie wysypie, cho mój gin mówił ,że powinnam dotrwa do terminu.
Oleńka moja mamuśka w każdej z 3 ciąż miała tylko malutką piłeczke- ledwo widoczną więc sie nie przejmuj tylko ciesz figurą:-D

Do góry