reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Byłam na chwilkę u tej mojej przyjaciółki co urodziła.Widziałam tą malutką jest taka maleńka,w sumie jest taka jaki był Maksiu ale aż mi się nie chce wierzyć że mój synek był taki malusi,cały czas o tym myślę,przecież to było tak niedawno a ja już zapomniałam

reklama
a ja M odprawilam na spacer z Malym i sie delektuje samotnoscia:-) az nie wiem co z nia zrobic ale chyba pojde sie zdrzemnac bo naprawde juz kiepsko ze mna:-(
Dziewczyny cierpliwosci do M chociaz i mi jej czesto brakuje i tak sie wyzywamy ze az wstyd gadac...i tez mysle o rozstaniu zeby Maly nie musial patrzec ale pozniej wszystko jest ok i zaluje ze tak wogole myslalam.
Kate moj M taki sam i tez taki "oszczednis":wściekła/y:

Liwus, ściskam mocno i cierpliwości życzę! Myśmy z siostrą już dawno doszły do wniosku, że heteroseksualizm jest przereklamowany i życie z drugą kobietą byłoby o niebo łatwiejsze:-D No ale jak się powiedziało "a", to trzeba ten kierat ciągnąć:-p Z rozwodem zawsze zdążysz, a może na razie starczy kilka dni odpoczynku od wkurzającego współmieszkańca?:tak:
Kate 30 zł za wodę to ja bym chciała płacić:-p Zapraszam Twojego M do nas na miesiąc, jak zobaczy rachunki w "wielkim mieście"- właśnie 7 stów za gaz przyszło:baffled:- to może doceni, to jak malo płaci:-p
U nas pobudka znowu o 6....czyżby z głodu?:-D Trochę się martwię, że mój mały elfik przerodzi się w wielkiego krasnoluda, jak będzie tyle pochłaniać, ale z drugiej strony pewnie przez te choroby musi nadganiać. No i boję się czy się od siostry córeczki nie zaraziła, która wczoraj po całodniowym wymiotowaniu i gorączce trafiła do szpitala:baffled: Jak tak dalej pójdzie, to naszej rodzinie pomocy lekarskiej przestaną udzielać, bo wykorzystaliśmy już w tym miesiącu limit wojewódzki:-p:-p
Idę posnuć się jeszcze po Internecie, niepedagogicznie spacyfikowawszy Młodą telewizją:-D Miłego dnia!

Liwus buziaczek!daj sobie kilka dni na ochłonięcie z emocji:tak:chyba nie ma związku w którym byłoby idealnie:happy:
KATE tak jak surv pisze 30 zł to u nas np za wywóz śmieci:szok:nie wspomne ile płacę za czynsz niespełna 60 metrowgo mieszkania:wściekła/y:
Surv Was to chyba rzeczywiście jakiś rodzinny pech złapał:baffled:ale teraz na bank zaczną się hurtowo radosne wieści:tak:
Justine to super że dzieciaczki tak za sobą przepadają, tylko pozazdrościć takiej parki:tak:
Kamu a no ja też jak widze takie maleństwo to zastanawiam się kiedy Kubuś taki był:happy:
Andula współczuję takiej migreny

Surv współczuje,to siostrzenica ma pewnie rotawirusa,biedactwo.
Ja zjadłam śniadanko i zaraz szykuję się do pracy.Ta zima mnie dobija,już mam serdecznie dosyć.Znowu dziś wstałam a tu śnieg pada:crazy:

Liwus kiedy opadna emocje napewno wszystko sie ulozy. Ja tez jek sie pokloce z moim G to tez mysle o roztaniu( o rozwodzie jeszcze nie myslalam). Trzymam kciuki zeby sie poprawila sytuacja:tak:
Survi mojej kolezanki synek tez wymiotowal i mial goraczke trafil do szpitala ale nie mial rotawirusa.Mam nadzieje ze Laura tez nie ma i ze Florka sie nie zarazila od niej.
Kate 30zl za wode:szok: My ostatnio pierwszy raz mielismy niedoplate 100zl:tak:
Andula,Izabelka wspolczuje migreny. Sama czasami mam migrene i wiem co przezywacie.

Liwus, chłopy są wkurzające i tego nie da się zmienić chyba. Ja na mojego psioczę non stop. Już nawet sobie dzisiaj pomyślałam, że może przez ten domowo - firmowy stres mleko mam oszukane i przez to Julka nie przybiera na wadze. Ogólnie jak patrzę na mężów koleżanek, to wszystkich bym ich do jednego wora zapodała. Pewnie dziś już ochłonęłaś i masz się lepiej, co? Trzymaj się!

Co do bezstresowego wychowania, to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Tymek jest bardzo grzeczny i nigdy u nikogo nie zachowuje się jak u siebie. Liczę na to, że z Julką będzie podobnie. Ale... Wiele rzeczy, które mnie kiedyś dziwiły, ba bulwersowały, teraz jakoś inaczej postrzegam. Juliś był malutki, a moja ciotka nie mogła sobie poradzić z roczną wtedy wnuczką na przewijaku, żeby ją z kupska przebrać. Cały przewijak był umorusany. Nie mogłam zrozumieć czemu w tyłek nie dostanie. A jakiś miesiąc temu sama musiałam z przewijaka zrezygnować, bo Julka tak się wierciła, że było to niebezpieczne. Teraz biorę ją na matę i swoje nogi daję tak, żeby nie mogła przekręcać się na brzuch - sytuacja jest opanowana, ale ustępstwo było z mojej strony.

Co do mojego zęba, to boli dalej. Da się ten ból wytrzymać, nic nie zażywam, ale wkurza mnie to bardzo, no bo ileż można. Nie wiem czy iść do swojej dentystki, czy tam gdzie byłam. Czy też zwyczajnie założyć, że tak ma być i już.

Wczoraj byliśmy w Sosnowcu na targach turystycznych. Bardzo fajna imprezka. Tymkowi bardzo się podobało, Julka grzecznie siedziała w wózku (chyba ze trzy godziny), a i dla mnie była to jakaś odmiana. Potem Mc donald i Decathlon, bo mają wyprzedać. A Tymi dzisiaj siostrze w przedszkolu wszystko wyopowiadał, łącznie z niechlubnym miejscem "obiadu" i niedzielnymi zakupami :zawstydzona/y: No nic... Trzeba się było z tym liczyć. Tatuś się pod ziemię nie zapadł, więc jest dobrze.

Mondzi ty się nie zastanawiał tylko pędem do dentysty kobieto!!! Moja teściowa jest stomatologiem i nie raz mi mówiła że wbrew pozorom zęby to bardzo poważna sprawa.Od zęba można nabawić się sepsy a nawet śmierci i nie to że straszę ale to prawda.Ząb może zainfekować cały organizm!

Hej, ja też dzis mam nerwa jak cholera, młoda wyje od rana i cierpliwości mi już brakuje, M mnie wkurza samą swoją obecnością....eh...

Mam znów pytanie odnośnie ściągania filmów - jeśli ściągnęłam jakis film po angielsku to jest mozliwość w jakiś sposób znaleźć polskie napisy??? Jako tako rozumiem co mówią ale chciałabym film poprzeżywać sobie, a po angielsku nie umiem sie wczuc bo więcej czasu zajmuje mi zrozmienie co mówią:zawstydzona/y:

reklama
Liwus cierpliwości i wytrwałości, kochana życzę:tak: Kicrym ma rację - nie ma chlopów idealnych!! Ja też parokrotnie (ba paresetkrotnie:-p) w ciągu 12 letniego stażu małżeńskiego albo bym sie rozwiodla, albo wyprowadziła, albo bym poćwiartkowała:baffled:;-) (i szczerze przyznam, że nie znam babki, która nie myślała chociaż przez chwilę podobnie). Ale nadal kocham tego mojego M ( może nie raz nie lubię, ale cały czas serduszko pyka w rytmie czacza:-p) i pomysl kochana, ze wszystkie chłopy są takie same (czyli nigdy lepiej nie trafisz:-p) i jak Surv piszę, ze jedynie kobieta-kobietę zrozumie, ale mamy naturę hetero i w zasadzie dobrze nam z tym:rofl2: Oprócz tego pamiętaj kochana, że mam drzwi otwarte i jak potrzebujesz pogadać, to dawaj do mnie (dobra kawusia czeka:tak:)

Surv biedulko....szkoda mi ciebie:tak: ale wiedz, ze po burzy wychodzi słoneczko i ja już z takiej odległości widzę promienie wychylające się zza chmur:tak:

Kate kurcze wyślij M na tydzień do mnie (płacę niebotyczne rachunki, szczegolnie za prąd i wodę) w te pędy na kolanach do Ciebie przybdzie i będzie dziękować Bogu za taką żonę:-)

Mondzi coś z tym zębem kochana masz nie teges:no: tak długo boli??? lepiej idź z tym do lekarza, a co by jakieś zgorzel się nie zrobił:baffled:

Kamu różnica w nogawce 32 i 30 w cm jest ok. 3-4cm ( zależy to od modelu dżinów)

A u nas dzisiaj szro, buro i ponuro i w związku z tym siedzę jeszcze w betach i strajkuje - nie idę na spacer:sorry2:

Do góry