reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Całą noc to na 100% nie będzie wstawał,ale nie odpuszcze mu,no chyba ze przyjdzie w kiepskim stanie ale mu tego nie daruje

Kamu, i jak poszło? bo mój M kolejną noc się wykpił, twierdząc że umiera ze zmęczenia po pracy:wściekła/y: Pewnie bym zrobiła awanturę, ale wieczorem mi się już nei chciało, a rano mi przeszło, bo..... uwaga.... Flora przespała całą noc:-D:-D:-D Gwoli szczerości, to gdzieś koło 3 się obudziła na moment, ale nawet nie ryczała, pogłaskałam po główce i po 5 minutach zasnęła:tak:
Teraz jeszcze nauczyć siebie przesypiania całej nocy i będzie git:-)

reklama
Beaa, super z tym szczepieniem macie.

Andula
, spokojnej drogi! Na pewno będzie dobrze. Dzieci lubią latać.

Tosika,
fajnie że decyzję wakacyjną już podjęliście. Ja to czekam aż Jula będzie chodzić, bo raczkujący dzieciak jakoś do mnie nie przemawia. Zresztą my zawsze po sezonie jeździmy (przez sezon kasę zbieramy). Byłaś już w Tunezji? Ja mam na nią ochotę, ale za czas jakiś chyba dopiero. I my jak już jedziemy, to od razu na dwa tygodnie, bo pierwszy zawsze Tymek ma katar :-), a potem już odpoczywamy spokojnie :-) No i że ze znajomymi, to naprawdę git. Nasi w ogóle nigdzie nie wyjeżdżają, a jak już to na kilka dni.

Surv, gratki wielkie! Ile Wam to zajęło?

Wyje :wściekła/y: Śpiąca, kurka, a od 3 rano jaździocha była. Zwariuję niedługo.

Ech, napisałam się i zżarło:baffled: no to jeszcze raz:
Mondzi, spania w nocy uczę od paru tygodni, ze zmiennym szczęściem, ale z każdym tygodniem było lepiej. Tyle, ze Młoda nadal śpi z nami i kolejnym etapem będzie spanie we własnym łóżeczku, jak mi nerwów starczy:-p
Andula, spokojnego lotu!
My na wakacje nei jedziemy w tym roku, tylko spot BB i może jakieś weekendowe wypady, bo staramy się oszczędzić na wyjazd na Islandię jesienią.....z oszczędzaniem na razie idzie kiepsko, ale najwyżej obrobię fundusz Młodej, który jej dziadek założył........w końcu to też przyjemność dla niej, taki wyjazd, więc może się dołożyć, nie?:-D:-D

A zaraz zmykamy do mojej may - pogoda w końcxu piękna, chociaż trochę się chmurzy, więc pójdziemy pewnie na długi spacer, bo koło mamy jest fantastyczny wielki park, więc niech mała pooddycha świeżym powietrzem a nie śródmiejskimi spalinami:tak: Miłego dnia wszystkim, a Oldze wszystkiego naj z okazji kolejnej rocznicy!:-)

Surv - a jednak!!!! Może to już stały trend w zachowaniu Florki??? Gratulacje:tak:

U nas nocka wyborna - co prawda zamiast o 19.30 dziecię poszło spać godzinę później, ale przespało elegancko całą nockę. Była jedna pobudka na picie, ale co to jest jedna 1 minutowa pobudka:tak::tak::tak: Ciekawa jestem jak na Julcię wpłynie dzisiejsza zmiana czasu:-D Miłego dnia - my zmykamy na basen, a potem w gości:tak:

hej,
ja weny do pisania nie mam wcale.....
z tego co pamiętam
Surv - oby takich nocy było teraz jak najwięcej!!!
Tosika- super ze zakupy już w domu i jesteś zadowolona.
Mondzi - ja też szczepie na pneumo po roku, od wrzesnia młoda do żłobka idzie
My na basen dzis nie pojechaliśmy bo auto po raz pierwszy odmówiło nam posłuszeństwa i dziad nie odpalił:no: no nic, trudno się mówi.
Mnie cos łapie, gardło mnie boli, głowa, katar......koszmar....
Kasia - BUZIAKI OGROMNE DLA OLGI Z OKAZJI 9 MCA!!!!!

Ooo widzę, ze nie tylko mi się poszczęściło. Mały zjadł butle o 22 i spal do 5, potem dałam wody, wzięłam do łóżka i zaczęłam łaskotać w stópki :-D. Szok, w życiu bym nie pomyślała, że ktoś może zasypiać od łaskotania w stopy:szok: Żadne głaskanie po główce i pleckach, trzymanie za rączkę, drapanie nie skutkuje a to tak. No i spal do 6:40:-)

Olgusia Sto Lat!
pabla trzymaj się i nie daj sie choróbsku.
Kamu wyciągajcie tą shishe :) Popuszczamy razem dymka :-D Wtedy zapodaliśmy dwa jabłuszka z dodatkiem miety, w dzbanie żubrówka (troche) z listkiem mięty. Do tego grzane winko. Mrrrr, wieczór był udany.
Pearl nie przejmój sięo nich albo można się przyzwyczaić albo wysłać na księżyc, edukowanie to wyższa szkoła jazdy. Już ustaliłyśmy z dziewczynami, że większośc facetów ma takie podejście :-(
Tosika gartuluje udanych zakupów, zwłaszcza fotelik chyba sie udał i fajnego wyjazdu w planach. My jak tak dalej pójdzie to nie wiem czy gdzieś wyskoczymy, no może chociaż w Bieszczady albo na żagle.
Andula trzymam kciuki za udana podróż.
Surv jedż. Należy ci się. To ty miałaś mdłości bóle i rozstępy, niech teraz m pocierpi:tak: Ja jak starszy miał 8 mc na studia zaczełam jeździć. Śmiali się ze mnie jak o 8 mówiłam "ahhh ale się wyspałam"

Widze, że wczoraj był dzień chłopskich rozrywek. Mój jak na kawke z kumplem o 21 wyjechał to mnie juz nie zastał w świecie przytomnych.
No ale musze mu oddać sprawiedliwość , że zrobił kompleksowe sprzątanie pokoju młodego (bez mycia podług a ja tego nie cieeerpieee). No ale od rana mnie wkurza. Obudzony o 9 (potrzebiowałam nieocenionej pomocy jego szlachetnych ramion) stwierdził ,że przesadzam bo mi się stale zmniejsza tolerancja dla jego snu. No bo kiedys to mógł w sobote nawet do 13 spać wrrrrrrr

Ostatnia edycja:
Olga wszystkiego naj naj naj!!! Dużooooo zdrówka i radości!!! Cmokaski od Tosi:-):-):-):-)

Andula- szerokich lotow:tak: i bezpiecznego ladowania...

tosika z tego co piszesz wnioskuje, ze malej spodobal sie nowy fotelik samochodowy. Nasz fotelik jest zamontowany w moim aucie, ale czasem jak gdzies musimy jechac drugim autem i nie ma czasu na przekladanie fotelika to zabieram poprzedni fotelik-nosidelko i Zainab bardzo, ale to bardzo protestuje. No ale wiadomo, do lepszego zawsze latwiej sie przyzwyczaic.

Beaa my mamy po prostu małe kobietki, które cenią sobie komfort jazdy:cool2::-p:-D;-):rofl2: i rzeczywiście masz rację, też myślę że fotelik jej bardzo podpasował:tak: Zresztą mój M się wcześniej zastanawiał, czy ten dyskonfort jazdy nie jest spowodowany tym, że jej już nie wygodnie było w tym nosidełku a nie jak mama myslała fochami księżniczki:baffled:

Andula szerokich lotów!! Wreszcie będziecie razem:tak:
Surv suuuper!! Wreszcie Florcia dała mamie pospać:-)
Mondzi nie byliśmy jeszcze w Tunezji, ale nasi jedni przyjaciele raz byli i są zachwyceni, dlatego teraz też lecą:tak: I mało tego jak oni byli to nie dosć że małym dwulatkiem, to jeszcze ta moja koleżanka była w ciąży (tam sie o tym dowiedziała nome omen;-)) Osobiscie to ja za bardzo nie chciałam na inny kontynent, ale po pierwsze przegłosowano a po drugie ze wzgledu na Kornela, która czuje ze jest teraz n a drugim miejscu:-( (z przyczyn wiadomych) i odbiera nas - rodziców, że najpierw spełniamy "zachcianki" Tosi a później jego:no: Oprócz tego z nami jadą same małżeństwa z dziecmi (i w wieku Kornela i Tosi) i to mnie bardzo cieszy, bo mały bedzie miał z kim się bawić i hasać:tak: i na koniec co istotne, Tunezja nie jest droga:tak:
Haszi dobry ten Twój mały:-D:-D:-D:-D:-D się uśmiałam:-D:-D
Pabla nie daj sie choróbsku!!!!
acha Magdzik, Surv coś chyba dzisiaj w nocy dobrego w powietrzu wisiało, bo moja gwaizdka jak poszła spać o 18tej (w ramach drugiej drzemki) to wstała o 7mej:szok::szok::szok: z dwoma przerwami na cyca:tak:

Witam,
Olga duzo zdrowka i sloneczka na kazdy dzien
Tosika niezle, mala chyba byla w szoku:-DBrawo dla Tosi za przespana nocke,
Andula trzymam kciuki za Miska Fiska:tak:
Survi brawo dla Florki, oby to sie czesto powtarzalo:tak:Survi ja tez jestem za tym zebys wyjechala na weekend.Malej na pewno nic nie bedzie
Pabla nie daj sie chorobsku,
Madzik jedna pobutka to juz niezle:tak:
Beaa fajnie z tymi szczepieniami macie:tak:
A u nas zawitala wiosna:-)Sloneczka swieci i jest dosc cieplo:tak:A wczoraj prawie caly czas padal deszcz. Nie mialam nawet czasu zagladnac na BB. Bylismy u mojego brata.Mala dusza towarzystwa normalnie:-DWszystkim rozdawla buziaki.

reklama
Witam!
Nie miałam 2 dni netu:baffled:, teraz muszę nadrobić:-)!
Bardzo się cieszę ze zmiany czasu, teraz mała będzie znowu wstawać przed 7;-)
My jedziemy nad Bałtyk, do miejsca przystosowanego dla dzieci (nawet jest tam kompleks basenów krytych). Mała pewnie nie skorzysta z tego za bardzo, ale zawsze jest co robić w razie niepogody! Chcieliśmy gdzieś poza granicami spędzić czas, ale ja mam obawy! Byliśmy w Bułgarii, miejsce dla dzieci super, ale trochę za gorąco:-D, a ja po tym maju i czerwcu ciążowym, upalnym zraziłam się do wysokiej temperatury;-) No i w nasze góry, w Izery, bo blisko!
Mamy opiekunkę nagraną od września! Ale 5 zł za godzinę:baffled: Nie wiem, czy opłaca mi się pracować... Odliczę opiekunkę, dojazdy i zostanie mi z 400 zł:baffled: Tyle że ja chcę pracować:tak:

Do góry