reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

beaa - jeśli ktoś ma dziś wolne to jest długi weekand:-) Mój M pracował dziś dlatego wczoarj wróciliśmy już z działki.
Młoda mi wstała z drzemki z gorączką:sorry::baffled: ma 38,3 stopnia, dałam narazie Ibufen w syropku. Co dajecie jeszcze na zbicie gorączki??? Pozatym ma się wyśmienicie - apetyt jest, humor też, bawi sie ładnie, kaszlu nie ma, troszkę kataru ale to już od 3 dni....chyba dzis posiedzimy w domu, bo z gorączką chyba się nie wychodzi, nie??

reklama
jak gorączka spadła to oki..ibufen wystarczy, ja nie daję nic innego.. Surv cos pisała że na zbicie gorączki czopki są dobre:tak:

No to może młodej zęby rosną :tak::tak::tak::tak: u nas po 3 dniowych marudach ewidentnie ulżyło i nawet wieczorne mleczko da się wypić...coś czuję że za 3-4 tygodnie coś się wykluje:-):tak: ale chyba znowu na dole bo góra wogóle nie spuchnięta

No weekend długi jak nic...mój m. też w pracy a nawet gdyby nie to my i tak mało mobilni bo ja średnio wyrabiam już:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: więc pewnie i tak byśmy w domku siedzieli..
U nas za oknem raz deszcz raz słońce i zimno brr

Beaa no w PL było Boże Ciało i gro ludzi wzieło piątek wolny i ma długi weekend:tak:
paszportu nie poszlismy załatwić bo nam sie nie chciało ale dobrze że mi napisałaś to wezmiemy zdjęcia i wyrobimy małemu paszport i bedzie spokój:tak:
Kupiłam sobie kiecke:tak::tak::tak::-):-):-)M mi już zrobił zdjęcia ale wkleje potem bo teraz nie mam czasu:sorry:wychodzimy zaraz na huśtawki bo u nas pogoda fajna:tak:
post jakoś tak sie rano zdecydowaliśmy ze gdzies sie przejedziemy bo szkoda siedzieć w domu i padło na Ojców bo niedaleko od nas:tak:

Witajcie!
My siedzimy w domku ale na nic czasu nie mam.Ciagle gdzies wychodzimy i dni leca.Pogoda do niczego wiec jutro raczej na planowane ognisko sie nie wybiore:baffled:M oczywiscie pojdzie nawet jak bedzie burza z piorunami bo on nie odpusci zadej imprezy:eek::tak:Ja wole isc za tydzien gdyz w szczecinie jest noc klubow wiec pewnie z siostra sie wybierzemy;-):-D
Ciesze sie ze u Was Ok
Dobrze ze Zainab i Ty Beaa macie sie lepiej:tak:
Milego leniuchowania dla wszytskich:-)

u nas bez zmian, temp trochę spadła po godzinie od podania ibufenu, ale teraz mam wrażenie że znów jest gorąca. Kupiłam jeszcze paracetamol, ale w syropie. Czopków nie mam. Teraz mała padła, więc jak wstanie to znów jej dam. pozatym wszystko jest ok. Mała śpi, m śpi tylko ja czuwam...

Pabla- ja tez podaje malej na goraczke paracetamol w plynie, tutaj nazywa sie Calpol i ibuprofen- tez w plynie. Moja lekarka rodzinna twierdzi, ze wlasnie paracetamol jest najlepszy na goraczke (dla dzieci).

Pabla oby to tylko malutkie podziebienie ja tez dawalam tylko paracetamol,goraczka lubi wychodzic wieczorem wiec pewnie dlatego Lenka jet teraz goraca.

Nooo, wreszcie dotarłam.
Wczorajsza impreza udała się na medal (Tosika wielkie dzięki za czara mara i życzenia dla Mikiego!) Zaczęliśmy o 11, skończyliśmy o 15 i po 5 minutach jak weszliśmy do mieszkania, to lunęło jak z cebra:szok: Miki zadowolony (w sumie był w szoku od takiej ilości prezentów), goście też, więc super.
A dziś byłam sama, bo u nas mieliśmy dzień wolny od pracy a m nie. I przy moim duecie usiąść przy kompie to mega sztuka:sorry:

Kasiu to będziemy mieli moze znajomego księdza, ba może biskupa:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

:szok:nie strasz!:szok: Brawo dla Kornelka - mądry chłopczyk:tak:

Pabla i jak Lenka? Ja na gorączkę daję nurofen - dla mnie super (dodatkowo działa przeciwzapalnie)

reklama
Do góry