reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Madzia, w tym niespaniu w dzień nie ma tego złego...dziecko Ci wraca do domu wyjechane z trampek i grzecznie zasypia o 19:-D My z sikaniem mamy odwrotny problem - w żłobku sika do nocnika, w domu w gacie:baffled:

Tosika, ja też bym z przedszkolem spróbowała - jak przed urodzeniem dziecka nie byłam przekonana do żłobków, tak teraz będę do końca życia wychwalać pod niebiosa tę instytucję:-D Fakt, myśmy trafili wyjątkowo dobrze, ale myślę, ze wraz z wzrostem popularności klubów malucha, coraz więcej jest takich dobrych placówek, bo przy tej konkurencji panie po prostu muszą się starać, żeby utrzymać się na rynku. Myślę, że Flo tak ładnie się rozwija społecznie, mimo ciężkiego charakteru, właśnie dzięki żłobkowi:tak:

Ja mam dziś kiepski dzień, @ dostałam z takimi bólami, że do żłobka jechałyśmy taksówką, bo bym nie doszła:baffled: A na popołudnie 2 zlecenia czekają, więc też za wiele nie odpocznę....tyle dobrego, że wczoraj posprzątałam oba pokoje po remoncie i pierwszy raz od wieków pracuję, bez totalnego sajgonu przewalającego się za plecami:-D no i najważniejsze: maszyna odkopana, można szyć:tak::tak::tak:

reklama
Survivor Macius pomimo tego ,ze w dzien śpi 1,5-2,5 h to o 20 i tak jest wyjechany z trampek i idzie grzecznie spać:tak: także wolałabym żeby jednak w dzień spał.
No to teraz czekamy na jakieś nowe hendmejdy:-D
a Flo w żłobku bez pampka chodzi?

Survivor Macius pomimo tego ,ze w dzien śpi 1,5-2,5 h to o 20 i tak jest wyjechany z trampek i idzie grzecznie spać:tak: także wolałabym żeby jednak w dzień spał.?

A to przepraszam...Flo jak śpi w dzień do 2 godzin, to potem zasypia o 22, więc mnie by przymusowe niespanie w żłobku bardzo urządzało:-p

a Flo w żłobku bez pampka chodzi?
Ano bez....i jak Pani sadza na nocnik, to Flo idzie i siada i nie potrzebuje do tego czekoladki na zachętę, groźby nieprzyniesienia prezentu przez Mikołaja czy innych bodźców...;-)

Kurczę, coś mnie rozkłada fest...chyba załatwię szybkie zakupy i się trochę polożę:baffled:

Mam już dosyć wczoraj pisałam wieczorem posta nie ma go, godzinę temu pisałam też nie ma:wściekła/y:
Kate może warto było by iść d jakiegoś dobrego pryatnego lekarza. A nie proponowali ci berodualu do inhalacji, Maksowi szybko po tym katar przechodzi. A ta Istebna to dosyć fajna sprawa bo jeśli jest taka konieczność to wykonują bardzo specjalistyczne badania które można wykonać tylko w kilku miejscach w Polsce.
Tosika szkoda z tą nianią.
Madzaia podaj z tymi babkami że nie chcesz aby Maciek chodził w pampersie, a jak to nic nie da to idź do dyrektorki.
My musimy przedszkole odpuścić aż Maks będzie miał uregulowane immunoglobuliny

Kamu a berodual jest na receptę? Co do pampersów to miał dzisiaj K znów pogadac o tym właśnie z dyrektorka,sęk w tym,ze to ona te pampki każe zakładać,bo się o swoje dywany boi:baffled:

Hejka!! Ja tak w sumie na chwilkę się melduję póki dzieciaki śpią...

U mnie wszystko ok, troszkę zmęczona jestem ale bardziej krwotokami niż dziećmi... Tosia bardzo grzeczna choć ma lekką nietolerancję laktozy i pobolewa ją brzuszek ale da się przeżyć a to podobno ma przejść... Zu opiekuje się siostrą i tylko odrobinkę jest zazdrosna...

A co do krwotoków to nie wiem czy tak powinien wyglądać połóg... nic mnie nie boli a leci ze mnie jak z kranu... dzisiaj prawie zeemdlałam na toalecie bo normalnie "wątróbki drobiowe" poszły i chyba z litr krwi. Jutro do lekarza i mam nadzieje, że powie, ze tylko panikuje i tak organizm się oczyszcza... uhh..

Buziaki dla was wszystkich i jak tylko będe mogła to będę się odzywać!! :-)

Witam, ale pogoda dzisiaj nieszczególna, aż się nosa nie chce wytknąć z domu:baffled:
Madzia oj ta dyrektorka to jakaś wariatka:baffled: dywany, a rozwój dzieci ich samodzielność to gdzie i to jeszcze za taką grubą kase:szok: wcale Ci sie nie dziwię, że się wkurzasz;-)
Kamu u nas przez tyle chorób jeszcze ani razu nie było mowy o inhalacjach:szok: sama nie wiem czemu:dry: nie chce nigdy nic lekarce sugerować bo i tak ma mnie za przemądrzałą małolatę:cool2:
Julia powiem Ci szczerze, że takie krwotoki to coś nieciekawa sprawa, na początku to jeszcze, ale Ty już chyba z 2tyg jestes po porodzie to na tym etapie to mi już mało co leciało, ale może po kolejnej ciąży jest inaczej?:dry: najważniejsze, że idziesz do lekarza to sprawa się wyjaśni;-)
co do spania w dzień to Antek nie śpi w dzień już od dość dawna i często zasypia po 20ej, ale czasem też walczy do 22ej:-p ostatnio robimy Mu prawie 0,5 litra mleka na noc i ciągle słychać "mama ja chce am", nie wiem co się dzieje, że tak za tym mleczkiem szaleje:sorry2::-p
a z najnowszych wieści to dzwoniłam dziś do poradni i mieliśmy wstepny termin na 31 styczna :szok::szok::szok::szok: ale pani nas nie zarejestrowała bo chciała żebym jej przeczytała co mam na skierowaniu napisane, a pani dr mi go jeszcze nie dała bo stwierdziła, że wypisze mi przed wizytą:baffled: no i taki zonk, że zdzira nas nie zarejestrowała bo stwierdziła, że ona mi miejsce zaklepie a ja nie oddzwonię i nie powiem co napisała mi lekarka na skierowaniu:wściekła/y: no heloł:no: chyba babsko nie sikało dzisiaj:no: tak więc ostatecznie załatwiałam skierowanie i jutro dzwonie znowu i pewnie dostaniemy termin na luty:cool: jednak już postanowiłam, że jak tylko dostane grafik na listopad bo musze wiedzieć jak będę pracować to od razu umawiam się prywatnie bo do lutego to Mały mi się jeszcze z 10 razy rozchoruje:baffled: paranoja z tą służbą zdrowia:wściekła/y: zmykam, miłego wieczoru;-)

hejka:)
Madzia tak ogólnie to metoda propagująca swobodę dziecka, rozwój w spokoju bez poganiania czy podawania jedenj dobrej drogi rozwiązania. n-ciel jest od tego aby pokazywac różne drogi, stopniować trudnosć itd - to tak w skrócie,dokładniej to bym musiała doczytac w notatkach bo już nie pamiętam :/ co do pampresa to zazwyczaj w żłobkach, przedszkolach są dywany a jednak dzieciaki sie oducza sikać, także dla nie to nie wymówka:dry:
Julia ze mnie tak nie leciało w połogu, skonsultuj się z lekarzem:tak:super że dzieciaki fajnie się dogadują:tak:
Tosika ciekawe czy to prywatne przedszkole same taka stawke proponują bo ogólnie "swiezy" nauczyciel ma niewiele więcej ale brutto:cool2:no i szkoda że musicie od nowa szukać niani:(
Surv fajowo że remoncik skończony, oby to nie zadna choroba cie brała:)
KATE ja bym to skonsultowała z innym pediatrą z tego co piszesz to Antek bardzo często wam choruje, a przeciez jest w domu, co będzie jak pójdzie do dzieci???
Kuba spi w dzień ok 1 - 1,5 i o 19/20 już idzie spać i zasypia bez zadnych ceregieli:tak:
ok idziemy sie kąpać:happy2:
spokojennj nocki

reklama
Do góry