reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

i ja się medluję bo weekendzie na polu walki z chorobą.
Gorączka nie odpuściła,tzn odpuszcza na kilka godzin po nurofenie czy panadolu,ale wraca,dotego gardło boli -na mur beton zapalenie gardła.K idzie dzisiaj z młodym do lekarza,a ja musiałam przyjść do rpacy urlop wypisac i podokańczać różne pierdoły.
Takze przede mna 2 tyg urlopu:tak: i tak musiałam wziąść aby mi gruszkę wypłacili,a do konca czerwca na L4 nie moge iść,także mam przymusowo wolne.Młody wyzdrowieje-mam nadzieję w tym tygodniu,a później chatę poogarniam,okna umyje i poodpoczywam o.

Iza ale się zawzięłaś,no idobrze,tak trzymaj!!!
Pabla oj leniuszek z Sonii,ale w tym tygoniu urodzisz napewno:tak:
Kicrym to sie pobyczyłaś,ale się należało:tak: z tą wypłatą to przesada:wściekła/y: ja się musze dopytać czy na takim L4 ciążowym premia też jest doliczana,bo normalnie to nie,a jak nie to będzie trochę lipa:dry:

Dobra mykam z robotą się policzyć,bo nagle wszyscy coś do mnie mają,a ja miałam dzisiaj tylko biurko porządkować.

reklama
witam w piękny słoneczny dzień
Pabla jak samopoczucie? To czekanie to chyba najgorsze, ale oby na usg powiedzieli ze wszystko dobrze i można już się "rozpakowywać" :-)
Izabelka życzę wytrwałości w nauczaniu męża. Oj te chłopy:dry:
Kic super, że wypoczęłaś
Madzia zdrówka
Surv ja też dziś podejdę do przedszkola bo w sumie dalej nic nie załatwiam, a wrzesien tuż tuż

ja dalej z bólem gardła ale ciut lżej
dziś po południu trawkę na tarasik zamontujemy, bo właśnie przyszła:-) i to mnie motywuje do dzialania mimo napięcia przed@:-)

Witam po beer tour. Cytat na ulotce "Always look on the beer side of life" bardzo do Pragi pasuje ;-) Było świetnie! Surv, nie dziwię Ci sie, że jeździsz do Czech na wakacje, bo bardzo przyjazny kraj i fajniejsze drogi mają ;-)
Kic, wielkie gratulacje!!!
Surv, ale czad z przedszkolem. Gratki!
Izabelka, siły i nie daj się!
Madzia, zdrówka dla Maciusia
Pabla, trzymaj do czerwca :-)
Kate, super, że umowa przedłużona. Działajcie

Witam ,ja tak na szybko bo koncze obiad-leczo-i ide sie troche zdrzemnac przed nocka:tak:
Madzia wspolczuje choroby Macka:tak: Wypocznij choc troche na urlopie:tak: U nas zwolnienie w ciazy 100% ale oni jakos licza srednia z ilus tam miesiecy:eek:
Kasia super ze wypad sie udal:tak:
Pabla to naprawde uparciuszek z Soni ale juz nie dlugo bedzie z Wami:tak:
Iza tak trzymaj!!!Ja nie moge narzekac bo G i ugotuje i posprzata i mala przypilnuje wiec jest ok:tak:
Survi ale imprezowalas:-)
Dobra koncze zaraz przyjdzie G z pracy to ja ide lulu, jutro pewnie nie bede do Was zagladac bo bede caly dzien spac:eek:

Iza i bardzo dobrze , niech zobaczy jak to jest , jak ty przecież nic nie robisz, trzeba tym facetom od czasu do czasu pokazać
Surv to mieliście rozrywkowy weekend aż 5 solenizantów
Kic zapomniałam Ci pogratulować mgr!!!!
Kate super,że jest umowa,nie potrzebnie się denerwowałaś .
Madzia zdróweczka dla Maciusia
I chyba zapomniałam co dalej komu
A mnie jest trochę smutno, wczoraj zostawiliśmy Maksa u teściów prawie na tydzień,a mnie się już za nim tęskni. W zasadzie to już wczoraj mi się tęskniło ,nim go jeszcze zostawiliśmy. No ale niech się nim dziadki też na cieszą,a moja mama przy okazji też odpocznie .

Witam i ja :)
Jakoś dziś szybko dzień zleciał, piekłam siostrze ciasto na zaległą imprezkę urodzinową, niech ma:-pprzy okazji sobie do domu, potem szybkie zakupy, no a zaraz się zbieram do przedszkola:tak:
Izabelka i dobrze, mój też taki zazdrośnik, ech te chłopy:dry:
Madzia zdrówka dla Maciusia, ja nie ma stałej premii więc nie wiem jak to jest na L4:sorry:
Pabla oj już nie długo:happy2: ja zaczynam kompletować torbę dla siebie i dla "fasolinki":tak::-)
Kamu eee tam, poodpoczywasz a dziadki się na nacieszą:tak:
Kasia fajnie że wypadzik udany:tak:
znowu mi net szwankuje:wściekła/y: do wieczorka:happy2:

Kasia - witaj po udanym weekandzie!!!
Iza - mam nadzieję że dojdziecie do kompromisu z M.
Kamu - to i Wy chwilę odpoczniecie, ale rozumiem Cię, mnie na myśl że miałabym Lenę zawieźć na dłuzej do dziadków smutek ogarnia, ale chyba nie będzie takiej potrzeby.
usg wyszło ok, lekarz kazał się już kłaść do szpitala, ale rozmawiałam z moją położną i jeszcze chwilkę poczekamy. Jutro wolne od lekarzy i szpitala:tak::tak:, w środę ktg i zobaczymy. Trzymajcie kciuki za jutrzejsze popołudnie, bo położna ma ustalić z lekarką, że jakby się nic nie zadziało do piątku, to żeby w piątek rano mnie położyć i od razu wywoływać a nie testy robić. Bardzo by mi to pasowało.
Post - zapomniałam podziękować!!! dziś dotarła przesyłka!!!! CUDO!!!!!! DZIĘKI!!!!

Ostatnia edycja:
i ja się witam
Pabla..oj już niedługo już, i fakt poród w piątek, marzenie, Lenka z tatą przez weekend i jskoś będzie:tak:
No i cieszę się że wkońcu doszła:tak:, matko polecony priorytet prawie tydzień bo wysłane w zeszły wtorek. aa i bardzo proszę:tak::-), to mogę juz na bloga wkleić:tak::-)
Kamu..oj rozumiem, z jednej strony fajnie a z drugiej tęskno, ale jak Kic mówi, dziadki się nacieszą a Wy odpoczniecie:tak: a tydzień minie jak nic:tak:
Ja weekend pod znakiem obrabiania zdjęć i wkońcu wczoraj wysłałam album do druku i może jutro będzie do odbioru. Dodatkowo robi się kolaż w ramki, ufff wygląda na to że zdążymy.
poza tym, w środę jadę z ojcem do szpitala na konsultacje, sama samochodem:szok:, i to z takim gderającym pasażerem:szok::szok::szok: a w czwartek jadę na wyjazd integracyjny, wracam popołudniu w piątek i potem muszę machnąć dwa torty, ciasto i sałatkę bo w sobotę jedziemy do teściów na tą rocznicę:szok:
no ot taki sobie kolejny lajtowy tydzień
no nic, muszę poszukać jeszcze jakieś dekoracje na tort, tylko czy zdążę, nie wiem:szok:
oki
miłego wieczorku
sorki że tak mało ale ja wam kiedyś takiego posta walne że normalnie dłuższy będzie niż Tosiki:-):-):-):-)
ale to w przyszłym tygodniu
ale jutro do Was zerknę
buźka

hejka:)
Post wow ale masz napięty grafik:sorry:no i rozbroiło mnie "machnąć 2 torty":-Ddasz radę, dojedziesz na miejsce,a gderający pasażer, no cóż chyba tylko zatyczki pomogą:-p
Pabla no to trzymam kciuki żeby plan poszedł po Waszej myśli i żeby Sonia przyszła na świat w piątek:tak:
a ja wczoraj warsztatowo spędziłam popołudnie i jakoś tak brakuje mi pracy z dzieciakami:tak::happy2:, a pomyśleć że do pracy wracam teoretycznie dopiero we wrześniu 2012:sorry2:
zaraz lecę na zastrzyk, potem odebrać zdjęcia od M na zaliczenie no i jakieś owocki kupić, mmm mam dziką ochotę na truskawki:-p
u nas pogoda cuuuudna, zastanawiamy się czy basenu nie wyciągnąć hi hi hi:-D

reklama
ja robię tylko szum medialny, bo co prawda tortów machać nie muszę, ale kupę zleceń i owszem:-( Upał u nas wściekły, ale jutro ma być 20 stopni, więc z tą myślą zamierzam przetrwać pod klimatyzatorem:-p

Kic, eee...bedziesz miala dwójke dzieci, to uczestników warsztatów Ci nie zabraknie, proponuję na początek szybkie szkolenie dla starszego "jak zająć się nowo narodzoną siostrą, żeby mama mogła się przespać":-D

Kamu, ja jako matka wyrodna, bym natychmiast po wyjeździe dziecka szampana otworzyła:-)Tak serio, to pewnie bym tęskniła troszkę, no ale raczej nie sprawdzę, bo wszyscy dziadkowie niewydolni wychowawczo:-p

Pabla, czyli na piątek szykujemy się z wirtualną popijawą?;-)

I więcej nie pamiętam, mykam dalej do roboty; w sobotę jedziemy domy oglądać...wczoraj jakiś bachor, ktorego matka nie uważała za stosowne stosować antykoncepcji gdy był ku temu czas, wyrżnął nam w przedniej szybie auta dziurę kamieniem...tydzień temu to samo przydarzylo się sąsiadowi...mamy dość:wściekła/y: A przy wyprowadzce zakopiemy na środku podwórka małą bombkę z opóźnionym zapłonem a na wabia zostawimy skrzynkę piwa i tym sposobem rozwiążemy za jednym zamachem problem braku miejsca w przedszkolach, wyłudzeń w mopsach i alkoholizmu w dzielnicy:-p:-p:-p

Do góry