reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

wszystkiego najsłodszego z okazji dnia dziecka dla małych i dużych
u nas dziś DD pod hasłem "kupka"
syn po raz pierwszy na spacer daleki bez pieluchy i okazało się, że siusiu i kupkę na trawkę zrobił:baffled::-)
tak sie chłopak odblokował, że w domu jeszcze 2 razy zaliczył w tym 1 na nocnik;-)
teraz moja konsekwencja i bedzie sukces:-)

PABLA oby skakanie pomogło:-);-)
kamu ale super z tym wozem strażackim, Tymon by padł z zachwytu
u nas teraz króluje piosenka ''w Kwaśniewicach stanął w ogniu dom" i wszystko co ze strażą ogniową związane jest naj naj:-D:-D
zdrówka dla Cinka i Maciusia
przez te prezenty dziecko dziś nie spało więc ide kąpać i spać
miłego wieczoru

reklama
Witam i ja. Wszystkiego najlepszego malym i duzym dziecia
Pabla to skacz,skacz a noz sie uda:-)
Kate ja tez bym przytrzymala w domu:tak:
Kamu naprawde super DD mial Maks:tak:
Kic ale szalejesz, wszedzie na pieszo czy autobusem?U nas Misia tez co chwile cos dostaje wiec dzis tylko slodkosci, a Seba dostal kaske:tak:
Renia niezle z ta kupa;-) Misia tez raz zrobila na trawke kupe bo miala rozwolnienie,a teraz ciagle chce robic na trawke kupe:tak:
Survi to lecisz z robota:tak:Flo to prawdziwa mamusia, a Dzien Matki miala;-)?
Haszi dobrze ze u Was lepiej. Fajnie ze sie odzywasz:tak:
U nas dalej katar i kaszel do tego doszlo ropnienie oczu:-( Przemywamy sola fizjologiczna moze jest lepiej ale budzi sie po 6 i ma atak kaszlu. Wczoraj jak wrocilam rano z nocki to mala przywitala mnie w drzwiach ale jeszcze pospala do 10 i potem wziela ja opiekunka:tak: Dzis bylo to samo ale juz opiekunka nie przyszla a Misia juz zle spala:eek: Bylismy na DD u naszej chrzesniaczki i wrocilismy o 19 a ja sie zdrzemnelam do 21 bo nie dalam rady nic zrobic:baffled:
Teraz mam wolne a wekeend do pracy na pierwsza zmiane:no:Juz mi sie nie chce:sorry:Dobra ide przygotowac na jutro obiad bo rano jade do kolezanki i wroce po 15:-)

Pabla, no poskakaj, ja zakupiłam piłkę po sukcesach Madzi i mnie też pomogła:-)
a wrazenie i ja pamiętam, a jak wrócisz ze szpitala z młodą to Ci Lenka wyda sie taka dorosła:tak::tak:.
Renia..dzięki ale my póki co zdrowi:tak:
Kate, zdrówka, oj tam oj tam, jutro mu się pewnie spodoba:tak:, przeczekaj go:-)
Surv..ooo kupujecie dom? super, i jak tam Flo, wszystkie dzieci prezent dostały?

u nas oczywiście wyrywanie prezentów,
oj wogóle ciężki dzień i padam
napierw wycieczka do szpitala z ojcem, potem do pracy.
no i muszę lecieć bo mam obiad jeszcze do zrobienia, spakowanie się na wyjazd, lista zakupów na piątek,
pa

Dzień doby moje drogie!
Pabla zamelduj się;-) No rzeczywiście niewiele zasu tylko z Leną wam zostało,ale i tak będzie fajnie:tak:
Renia no to gratki dla Tymusia!!! Teraz cierpliwości życzę !

Kurcze no nie da rady z tym szogunem pisac,bo włazi na głowę dosłownie,dobrze,ze chociaż w nocy ładnie spał i wstał dopiero o 6.15 ;-),a żeby zwlec mnie z łóżka to koniecznie już chciał śniadanko_O 10.30 idziemy do kontroli.
Lecę,bo zszedł ze mnie,ale coś się wali w kuchni.
Paaaa

I ja się witam!
Pabla, czekamy na meldunek:tak:O tak, Lenka będzie wielkim człowiekiem przy Sonii:-)
Kate, ja właśnie małpki kupiłam Oldze na urodziny, ale wiem, że będzie zadowlona, bo u kuzynki synek ma i bardzo chciała w to grać. Rozumiem Twój ból, bo mój Miki jeszcze niedawno cieszył sie tylko z samochodów, a teraz ze wszystkiego, choć samochody rządzą. Ale sie obłowił wczoraj z Hot Wheelsami. Generalnie prezenty bardzo udane, mało miejsca zajmują (!);-) więc super. A dzis Misiek pojechał z przedszkolem do mini zoo. Pierwsza jego wycieczka bez rodziców i autokarem ;-)
Wczoraj byliśmy u dentysty z dzieciakami na przeglądzie. Były zuchami. Ząbki posmarowane i do kontroli za jakiś czas.
Post, ale robisz wicher! Zaglądnij do nas na dłużej:tak:
Madzia, u nas też po pierwszej dawce antybiotyku wracała moc:tak:

Pabla, hop hop? Skakanie na ludziach i rzeczach pomogło?:-)Edit: widzę, że jednak niekoniecznie...
Widzę, że dzieciaki zadowolone z prezentów, choć mamy niekoniecznie:-p Flo też, ponieważ prezent w zasadzie był także dla dzieci, bo jeszcze jej R w pracy dorobił dwa łóżeczka dla zwierzaków..teraz dom stał się koniecznością, bo po rozłożeniu wózków, łóżeczek i bujaczków u Flo w pokoju centymetra wolnego na podłodze nie ma:-p

Madzia, Dorka zdrówka dla dzieciaków!

U nas oczywiście wielkiej burzy nie było, nawet nie popadało...a dziś znowu wisi i grozi:-p Ja już obróciłam ze żłobka, bo R znowu na wyjeździe, teraz robota, potem trzeba spychacz uruchomić i cały bajzel w łazience zamknąć, bo inspekcja z Drezna przyjeżdża:-)

Witam, niestety już po ptokach z przedszkolem bo Mały i dzisiaj poszedł, ale nie gorączkuję, dobrze wygląda więc te 4 godzinki bo na dłużej nie chodzi jakoś przeżyje:zawstydzona/y: ale jak ktoś teraz napiszę, że jest wyrodną matką to mnie już nie pobije:-:)-p
Pabla to aby do piątku:-)
Madzia powodzenia na pogaduchach;-);-)
Kasia super, że Miki jedzie sam na wycieczkę, u nas wczoraj też byli autokarem na całe 2 godziny u takiego pana co robi ludowe rzeźby i opowiada jakieś historie z regionu i ponoć mój Syn był najbardziej grzeczny, aż mnie jakaś mama zaczepiła pod przedszkolem żeby Go pochwalić:-p
Surv to Ci matka polka rośnie:-) ale to musi być słodki widok, ja uwielbiam patrzeć na takie małe mamusie:-D:-D:-D

zdrówka dla Wszystkich Chorowitków:-)
jeny no ten mój M to mnie do szału doprowadzi:wściekła/y: planuje ten nasz weekend w góry i wymyśla, żeby po pierwsze nie zabierzemy wózka niech Antek sobie chodzi - taa i po przejściu 0,5 km będzie wołał na rączki, po drugie chce z nim się gramolić do jakieś jaskini - taa po skalnych schodach i uwaga po trzecie chce z Antkiem obejść Morskie Oko w koło jak On w zeszłym roku ledwo zszedł na dół bo tam mokro i ślisko:szok: no dekiel, jak jeździliśmy bez dziecka to tylko kombinował, żeby usiąść w jakimś barze i się piwa napić, a teraz wielki baca się zrobił, będzie wspinaczki uskuteczniał - jak Go nie zabić???:szok: dobrze, że idę na popołudnie to może nie będzie patologii w rodzinie, szkoda mi tylko Antosia bo M też ma popołudnie, więc zostanie z babcia:zawstydzona/y: na szczęście jutro mam wolne, więc poszalejemy sobie:-) miłego dnia:tak:

Survivor rozbroiłaś mnie tą inspekcją z Drezna:-D:-D
Kate a no nic tylko zabić ;-) co do Antka to ja mam zamiar w poniedziałek młodego juz posłac do żłoba,chociaż w pon ostatni dzień antybiotykowy.Także nie ty jedna... ;-)
Kasia ludzie,jakie to musiało byc przeżycie dla takich maluchów:szok: Mój jest cały posr..y ja k jedzie autobusem,a jeszcze sam i do tego zoo..o laboga:-)

U nas króluje policja,więc w ramach DD sa nowe radiowozy duplo,policjanci i złodziejszaki jak to maciek mówi.Nie odstępuje tego na krok.Teściowa mu jeszcze puzzle kupiła,ale widze ,ze tam 300 elementów to chyba nie ten przedział wiekowy:sorry2:moze ja sobie któregoś wieczoru ułożę ;-),bo maciek narazie samodzielnie układa te duże gdzie są 24 elementy.
u lekarza spoko,możemy na dwór wychodzić z zatkanym uszkiem..uff
Jak wstanie to tornado to się moze do casto i praktikera kopsniemy,bo trzeba w końcu balkon urządzić,wypłata jest to moze wreszcie zaszaleć,zwłaszcza,że K dostał podwyżkę :-)

reklama
Witam :)
Dopiero dotarłam do domu, byłam na mieście i u mamy w mieszkaniu zrobić przegląd w ciuchach po Kubie i szczerze to wszystko będę musiała kupić nowe:wściekła/y::-(okazuje się że część pozyczonych rzeczy do mnie nie wróciła a to co zostało już raczej się nadaje do spania a nie do noszenia na co dzień, już nie wspominam o kolorze czy fasonie totalnie chłopięcym:confused2::confused2::confused2:trochę się wkurzyłam bo obecnie z kasą kiepsko, miałam nadzieję że choć tych pierwszych ciuszków nie będę musiała kupić a tu d***:confused2:
Kasia super że ząbki piękne i zdrowe:tak:
Surv wpadnij i do mnie, bo mam mega syf w domu, niby siedzę na L4 a na nic czasu nie mam:dry:dziś poprzebierałam pościel, wrzuciłam pranie i pomyłam naczynia no i już ta godzina:szok:dobrze że obiad jakiś mam:-p
KATE no nie widzę takiej wyprawy bez wózka czy nosidła, tym bardziej na Morskie Oko, no chyba że podjedziecie dorożką (zaopatrz się w grubą kasę!!!bo wjazd "konikami" to chyba ze 40zł od osoby o ile dobrze pamiętam:cool2:) no i to istnie oblegane miejsce więc może gdzieś gdzie tyle ludzi nie ma:-p(o ile takie w zakopcu jest:-p) Myśmy mieli nosidło i wózek ale to było w wakacje, obydwa sprzęty się przydały:tak:
Madzia szalej, szalej. U nas chwilowo znudzenie puzzlami, lepsza ciastolina:tak: no i 300 el. wow to na długi, deszczowy wieczór:-p;-):-D
Pabla i jak?ja się ekscytuję chyba bardziej niż Ty:-p
Post czyli wycieczka z tatą udana:happy2:
Renia teraz bądź konsekwentna i sukces murowany:tak:
nie wiem czy mam chwalić bo zawsze potem jest regres, ale co tam:-pKuba śpi bez pieluchy i wstaje suchy, tzn raz w nocy go odsadzam a nad ranem sam wstaje i robi siku, mam nadzieję że mimo zdarzających się wpadek nie wrócimy już do nocnego pampka:tak::happy2:

Do góry