reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kic wiem ze takich okazji jest malo ale teraz nie damy rady kupic:eek: Ja tez osobiscie wole skretne kola:tak:Trzymam kciuki zeby sie wyjasnilo z ta 13-tka pozytywnie dla Ciebie:tak:

reklama
Kasia jak angielski?
Dorka ja sobie tez nie wyobrazam bez skretnych kolek:sorry: Jak sa pompowane to nawet na sniegu nie trzeba blokowac,bo super ida.

Hej wieczorkiem:)
Liwka już śpi, Kuba ogląda tv i też zaraz lulu. Ja muszę odbębnić ćwiczenia bo rano nie miałam czasu:confused2:
Madzia miałam pytać,jak Ty robisz 300brzuszków???:szok:ja po 6W robię 100 i jestem lekko zmęczona tym wszystkim:sorry:najlepsze jest to że po ćwiczeniach byłam cięższa o 10dag:-p:-D:-D
uciekam na kolację:)
spokojnej nocki!

Ale wyprało mi mózg na tym angielskim! Mam mieszane uczucia niestety. Co z tego, że większość rozumiałam jak odpowiedzi były takie, że trzeba je było traktować na logikę. No i kto wymyślił jednokrotne słuchanie listenigu?:crazy:Jeszcze w sobotę ustny i mam nadzieję, że zdałam.
Dziś byłam na zebraniu u Miśka w przedszkolu - pani opowiadała o chwaleniu, w jaki sposób to robić. Poza tym można było dowiedzieć się jak te nasze dzieciaki zachowują się w grupie. I powiem Wam, że mnie zaskoczyła, bo powiedziała, że Miki jest trochę przywódczy i chłopaki mają przed nim respekt. No opad kopary! Oczywiście nie jest wyrywny, zdystansowany, sam się nie zgłosi, ale wywołany odpowie, baaardzo wysportowany i gibki - to wszystko wiedziałam, ale ta dominacja totalnie mnie zaskoczyła:szok::-) A 1 marca ma Miki badanie przez psychologa. No ciekawa jestem co przez 15-20 minut pani/pan z niego wydusi ;-) Badanie logopedyczne już miał i jest wszystko w porządku. Aha, babcie i dziadki będą mieli intensywny dzień w przedszkolu w przyszłą środę, bo najpierw o 10.30 są u Olgi a o 14 u Miśka:-D
Kic, jak zajęcia z dogoterapii? Był psiak? Obstawiam Labka lub Goldena ;-) Sama z wielką chęcią uczestniczyłabym w takich:tak:
Piję winko po dniu pełnym stresu - Wasze zdrowie!

Kasia bo nasze dzieciaki są całkowicie inne w p-lu:tak:niejednokrotnie chwaliłam dziecko za coś czego rodzice by w zyciu nie pomyśleli- tak jak w tamtym roku, gdzie "moja" Martynka spróbowała ryby czy chleba z masłem:-p:-D
co do psiaków to były 4:tak:jaka rasa hmmm mogę ci powiedzieć były dwa duże -jeden czarny (ponoć mieszaniec labradora z "czymś") drugi rudy z rodowodem ale rasy niet :-pi dwa małe z długimi uszkami, długowłose, śliczne!jeden czarny w białe plamki drugi brązowy z białym:-pbyło super!pośmiałam się i odprężyłam :) zostałam wylizana i obwąchana za wsze czasy:-p:-Dmam koleżankę, która z kolei szkoli psy dla niepełnosprawnych-obecnie ma czarnego labradorka:tak:dwa kata temu była u mnie na zajęciach i dzieciaki były wniebowzięte:tak::-)
trzymam kciuki żeby ang był na 100%!

Melduję że jutro 7 dzień 6W:-p:-Defektów oczywiście nie ma:-pzobaczymy jak dojdę do tego 42:-p
dzieciarnia śpi, M smaży jajecznicę :)

Melduję się na posterunku hodowcy kur - dziś od 5.30:-) no ale wczoraj znowu zasnęłam o 20, podobno Florka się awanturowała, ale nic nie słyszałam w taką spiączkę zapadłam:-p

Kic, Ty wcale wagowo schudnąć od 6W nie musisz, bo Ci masa mięśniowa rośnie;-) Ale na pewno zobaczysz różnicę wizualną a o to przecież głównie chodzi - wagi na czole wypisanej nie masz:-D No i podziwiam samozaparcie!

Kasia, no na takim poziomie zaawansowania to już forow nie ma, wychodza z założenia zapewne, że masz rozumieć jezyk mówiony, tak jak odbywa się to naturalnie, czyli od pierwszego razu i bez powtórek - a wyniki kiedy? No i fajnie, ze się okazało, że Twój synek w grupie sobie świetnie radzi;-) Ja podejrzewałabym, że u nas jest odwrotnie, czyli Flo w domu jest bossem a w przedszkolu odwrotnie, gdyby nie to, że raz ukradkiem ją podejrzałam w grupie jak siedziała otoczona wianuszkiem dziewczynek i prowadzila jakieś działania wychowawcze, a wszystkie nabożnie słuchały:-D

Oj, ja bym chciała labradora do domu, ale po konsultacji z R uznaliśmy, że weźmiemy jednak psa ze schroniska...zwłaszcza, ze R się nadal upiera, że pies powinien na dworze mieszkać...po moim trupie, prędzej sama się do budy wyprowadzę:-p

Renia, jak wizyta??

Madzia, dzięki za info, aczkolwiek ja do Tesco też mam strasznie daleko:-( W sobotę robię sob ie wychodne to może chociaż w galerii za wyprzedazami się rozejrze, aczkolwiek to z czystej pasji zakupowej, bo dzieci mają zapas ubranek na pol roku, a sobie nie bedę kupować, bo i po co w obecnym stanie:-p

A dziś mam wizytę i mam nadzieję, że wszystko ok - ostatnio Sara mniej się rusza, ale to pewnie dlatego, że ściśnięta cały dzień przy kompie siedzi:sorry2:

Surv, daj koniecznie znać jak po wizycie! Wynika za 7-8 tygodni:dry:Ale wiesz, nawet na dworcu, czy lotnisku powtarzaja komunikaty po kilka razy a nam tylko raz (a właśnie mieliśmy też m.in. info na lotnisku i dworcu). A jak ktoś coś do mnie mówi, to też mogę go poprosić, żeby powtórzył. Ech, nie ma co przeżywać, będzie jak będzie. Jeszcze jutro 20 minut wstydu na ustnym i będę po.
Kic, no jak to nie znasz ras:szok::-D Ale faaajnie, zazdroszczę przeogromnie!
U nas dziś masakrycznie ślisko - normalnie szklanka na chodnikach. Olga to podobno jeździła jak na lodowisku

Kasia dobrze będzie ;-) No i jedynie pogratulowac takiego odwaznego syna ;-) Tez bym sie pewnie zdziwila,chociaz juz teraz czasem karpia strzelam,jak mi panie mowia,ze Maciek sam wszystko zjada:szok:
Kicrym no robie 200 normalnych i 100 skrętnych,potem hula hop z tymi kulkami,ale przyznam sie szczerze,ze drugi tydzien sie lenie,tzn brzuszki ze dwa razy tylko w tym tygodniu zrobilam,w zeszlym wcale i hula hop tez nie uzywane stoi:sorry2: no nie ma czasu,bo co zaczynam cwiczyc to sie mloda budzi,a przy niej tez hula hopem sie boje krecic,bo nie daj boze jakby dostala to:szok::szok::szok:
Survivor ja to tez mam dzieciowy zapas,ale jak jest cos w promocji to czlowiek durnieje:-D tzn kombinezon akurat potrzebowalam taki gruby,bo cienszy mam,ale nie chce mi sie mlodej w dwie warstwy pod spod zakladac ,zwlaszcza jak sie zbieram rano z dwojka,tak to ja tylko w spiochach do tego grubego wkladam i wio.Za rok sprzedam,moze ktoras z was bedzie chciala dla dziewczynki,bo to rozmiar 6-9 m-cy,kolor sliwkowy.
Powodzenia na wizycie!
Renia a jakie u Ciebie wiesci?

U nas snieg sie topi w najlepsze. Wlasnie wrocilysmy z przedszkola i z zakupow,mysza juz sie wierci ,choc myslalam ze troche dluzej pospi w foteliku jak to zwykle bywa,a tak to nawet sniadania nie zdazylam zjesc:sorry2:

Witam, u nas wczoraj wieczorem padal deszcz,snieg zniknal,a dzis rano patrze a tu znowu lezy snieg:baffled:Tylko ze temp dodatnia i chlapa na dworzu:angry:Dzis mamy gosci wieczorem,wiec trzeba troche ogarnac mieszkanie,a mi sie tak nie chceeeeee:no:
Kic ale jestes wytrwala:tak:Fajne te zajecia :tak:
Survi to daj znac jak po wizycie:tak:Ja jak za duzo siedze to moj maluch wiecej sie rusza:tak:Nawet ostatnio jak w samochodzie jechalam to wiercil sie jak szalony:-D
Kasia jak pani mi mowila jak Misia sie zachowywala w przedszkolu to powiem szczerze ze mnie nie zaskoczyla:tak:Ja mam takie dzieci akurat mam takie dzieci:sorry2:Seba tez zawsze taki byl i jest wszyscy wiedza co sie po nim spodziewac:-D Co do egzaminu wszystko bedzie dobrze, za jutro trzymam kciuki:tak:
Madzia 300 brzuszkow robisz:szok: Ja nawet 100 nie zrobie:no:Po porodzie trzeba bedzie zaczac:tak:Tylko ze ja bede musiala odczekac ok 4 miesiecy:baffled:
Ciekawe co u Reni po wizycie?
Wczoraj tesciowa dala nam kilka ciuszkow dla malucha, prawie same typowo chlopiece:laugh2:Fajne, juz sie nie moge doczekac kiedy bede je ukladac w szafie(tylko trzeba wymyslic jakas szafke:baffled:):tak:
Spadam pozniej zajrze jeszcze.

reklama
WItam:)
Madzia no to mięśnie masz wyrobione i opony brak pewnie.U mnie brzuch masakrycznie duży i jeszcze z 10kg bym chciała zrzucić ale coś mi nie wychodzi, czekam aż przestanę karmić i wio z Dukanem:-pja kupiłam małej kurteczkę właśnie taką śliwkową:tak:
Kasia no nie znam się na tych rasach:zawstydzona/y:jakby któryś przyjechał wózkiem to bym Ci powiedziała jakiej firmy:-pu nas też lód:baffled:
Dorka ja też muszę coś ogarnąć i też mi się nie chce:dry:
Surv no żebym jeszcze widziała że ta masa mięśniowa wzrasta a tłuszczowa maleje to bym cyferki na wadze odpuściła, ale jednak efektów wizualnych brak:-pzobaczymy jak pójdzie dalej:happy:

Liwka się bawi a ja idę jakieś śniadanko sobie zrobić, muszę jeszcze jakiś obiad machnąć bo z wczorajszych mielonych nic nie zostało-Kuba zjadł 3-tyle ile M:szok::-D
U nas pogoda nie napawa do spaceru-mżawka, śnieg się topi, brrrr
miłego dnia!

Do góry