reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Hejka:)
a co tu takie pustki??
Wszystkie śpią??
Dorka rodzisz???
Renia i jak się czujesz??

U nas pogoda fajna, mama zabiera Kubusia na wieś więc będę miała luz jako taki z Liwką;-)
Wczoraj Kuba pojeździł na rowerze - niby naprawiony, bo dopiero co odebrany z serwisu- i d*** znowu to samo:wściekła/y:już nie piszę o poziomie tego serwisu, bo jakiejkolwiek obsługi brak, więc dziś znowu idę z tym rowerkiem niech naprawią porządnie bo kasę wzięli:dry:

Miłego dnia!

reklama
hejka,
moja młodsza właśnie wciągnęła owsiankę z jabłkiem, Lena płatki z mlekiem, M pojechał na mecz i cały dzień jestem sama z babami. Dziś na szczęście umówiłam się z kolegą i jego synkiem po południu więc dzień jakoś zleci.
Dorka- trzymaj się Kochana i nie dołuj! w końcu Franek wyjdzie! spróbuj tak sobie pomyśleć że lada moment będzie po, ciąża nie będzie to trwało wiecznie, buziaki!
Renia - jak się czujecie?
Surv - a jak tam u Was?

Ja sie tylko melduje 2w1:tak:Niby objawow typowo porodowych brak,ale jest nadzieja bo poniedzialek blisko:-DMaly cos mniej sie rusza mam nadzieje ze to wlasnie jeden z objawow(oby!!!)
Milego dnia zycze :tak:dam zanc jak co:tak:

Dorka, dwa dni zostały to już jakoś dotrzymasz, a w poniedzialek muszą Ci Franka wywolać, więc luzik:tak:

Renia, jak tam? Mykasz już jak fryga?:-) Ja po trzech tygodniach już prawie w formie, brzuch ciagnie czasem i kregosłup niestety się odzywa, ale to nieuniknione skutki ciąży, a poza tym już spoko.

Kic
, no wiadomo, że domowe pierogi biją na głowę nawet najlepsze kupne, tylko roboty strasznie dużo:dry: Ja zbieram siły na produkcję pierogów z wiśniami, bo przy kilkunastu owocujących drzewkach bedzie co robić. A dziś wstawiam mleko od krowy na twaróg, bo w końcu znalazłam jedynego chlopa we wsi, co jeszcze prawdziwą krowę ma:-D

Dziewczynki w nocy o dziwo obie grzeczne, mlodsza teraz dosypia i zaraz lecimy do sadu. wczoraj gips udalo się zdjąć już po 15 minutach moczenia i wrzasku:-p Nóżki moim zdaniem wcale się nie naprostowały, to chyba trzeba w szyny włozyć, żeby się wyrównało, ale zobaczymy w srodę. A Sara bez gipsu w końcu zwazona porządnie i dziewczynka 800 gram przybrała w 3 tygodnie:szok:

Witam popołudniem :)
Kuby brak i jest błoga cisza:-pLiwa niedawno wstała z drzemki, zaraz chyba na spacer pójdziemy:tak:
Surv no ja na razie robiłam tylko ruskie, mam zamiar spróbować zrobić kluski z jakimiś owocami-może truskawki jak przyjdzie sezon:happy2:to u Was rzeczywiście taka wieś nie wieś:-pmy mamy krowy za płotem u sąsiada:-D:-D
Dorka no do poniedziałku już nie długo:tak:
Pabla wow co za śniadania Twoja Sonia jada. Moja nadal mm rano,ale może też spróbuję takie płatki jej dać, miksujesz to jakoś?

Hej
Melduję sie z domu
Szczęśliwa ze na swoim:-) a padnieta strasznie
Zaraz Ignasia budziły i karmimy
Cyce szaleją musze co 3 godz przyzwyczaić przestawiać

Dorka oj pełno na porodowce takich z przeterminowaniem
Strasznie wqrwnych bo czekających

Surv zazdroszczę mleka od krowy

hej
ja na chwilkę
Dorka trzymam kciuki :tak:
Renia super w domku, no nie? jak smyku zareagowal na malego?

Renia - super że w domku już!!
Kic - moja generalnie co rano owsiankę z jabłkiem lub bananem, co kilka dni smażę jej placki kukurydziane lub jakieś z jabłuszkiem, czasami kaszę mannę z jakimś owocem lub kaszę kukurydzianą z owocem. Wszystko gotuję na wodzie, płatków owsianych nie miksuję bo one pogotowane 3-4 min robią się bardzo miękkie i spokojnie dziecko, nawet bezzębne jak moje, może to zjeść. Jak ugotuję to dodaję starte jabłko lub rozgniecionego widelcem banana, mieszkam i do dzioba:-)

no i melduję sie z posterunku
wreszcie siedzę przy biurku i swobodnie klikam na moim lapiku;-)
oj jak miło w domku
Ignas póki co grzeczny
ssał o 24tej, o 4.30 i teraz o 6.40 :-)
następne liczę koło 9.30 i tak co 3h jak polecała lekarka w szpitalu
jest ciut zażółcony ale w sumie żadnych innych objawów chorobowych brak
dzieki temu, że ja zdrowa byłam i nie miąłam problemów z moczem i żadnego podwyższonego crp nie robili jakis dodatkowych kontroli
ale pełno dzieciaków przez infekcje mam na antybiotyku i 5 dni dłużej w szpitalu
oj jak ja się wczoraj nastresowałam czy po wizytach mnie wypisza czy nie - ale dzieki Bogu udało się

Dorka jutro poniedziałek;-)

Surv super, że juz smigasz - ja jeszcze słabo bo boli, ciągnie i piecze rana
ale mama mnie pocieszyła, że ma ketonal więc w razie czego będe łykać bo oczywiście wypisując polecili paracetamol przeciwbólowo a na mnie w sumie tylko specyfik anestezjologiczny działał dobrze - reszta 0 skutku
no a jak często małą przystawiasz?
no i jak z gazowaniem i ulewaniem?
matko moje ulewa - Tymi bardzo rzadko - i je strasznie łapczywie i po karmieniu jest masakra gazowa
jestem ciekawa czy cos na to oprócz oczywiście odbijania jest z apteki
Troche jak pierworódka czuję sie z tym maluchem:cool2:

Tymi szczęśliwy, że mama w domu ale taki zmieniony
dostał od brata klocki lego city posterunek policji i od wczoraj nie wychodzi z pokoju bawiąc się nimi
bynajmniej taka radość z narodzin brata;-)

Pabla ale pyszności przygotowujesz Soni
też mam zamiar takie na śniadania sobie robić;-)

dobra ide przypilnować starszaka przy śniadaniu bo sie rozbestwił
wykorzystuje babcię na maksa - księciuniu pełną gębą
oczywiście babcia się daje - podaje wszystko do rączki, ubiera, rozbiera, podnosi jak upadnie - szok normalnie co tu sie dzieje

reklama
Renia, u nas teraz w nocy cyckowanie co 2 godziny, w dzień co 3, a jak na dworze siedzi albo gdzieś autem jedziemy to i co 4. Młoda też strasznie łapczywa, regularnie krztusi się przy jedzeniu i z paszczy się wylewa bo ciągnie szybciej niż połykać umie...no a potem brzuszek boli, bo nie nadąża z przetwarzaniem, ale przecież jedzenia nie odmówię:sorry2: Na duże bóle brzuszka daję Sab Simplex i coś tam pomaga, ale nie jakoś spektakularnie. W Niemczech stosują też (do masowania chyba) olejek z czarnuszki - siostra ma mi w czerwcu przywieźć, to zobaczymy. N a brzuszek można tez kłaść ciepłą pieluchę, albo masowac czy nóżki do brzuszka podciągać;-) No i młoda robi się coraz bystrzejsza, już nie tylko je, spi i wydala, ale często lezy i wślepia się okrągłymi oczkami w siostrę, matkę czy misia;-) A Ty gdzieś za tydzień powinnaś już dawać radę nawet bez paracetamolu, mnie w sumie zaczęło odpuszczać, jak ze szpitala wyszłam.:tak:

Mysmy dziś babcię z powrotem do domu wyprawiły, więc pewnie Flo będzie nieznośna, ale trudno, ma obiecane lody po kościele, a potem obowiązkowy wypas na dworze:-p

Dorka, i jak tam - nie chcesz dziś zaskoczyć swojego lekarza i urodzić przed wywołaniem?:-)

Do góry