reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2008

Dzieki za zyczenia cioteczki :-)
My za to Sarulkowi i Ewci na te pol roczku zyczymy samych usmiechow i przespanych nocek !

Kicrym a jak u was nocki?
Z ta mama to faktycznie przesada.

Dorka a bylas u lekarza z siusiakiem? No i juz niebawem o pracy,a co z Franiem?

Andula moi tez sie tak kochaja,chociaz mala juz mobilna i coraz czesciej jest "mamo a ona mi zepsula"

Moi dzis w domu zostali. Mala miala isc na adaptacje juz na sniadanie,ale gile po pas,wiec odlozone do poniedzialku,a mlody tez byl zapisany,ale w sumie niech sobie w domu posiedzi,bo z ich grupy chyba tylko 4 os.mialy byc.

Oki ide szkodnikom sniadanie robic.

reklama
hej

Kic oczywiście od razu po przeczytaniu weszłam na stokka;-)
fajnie, że jest nowość
jak obejrzałam filmik to jakoś skojarzyło mi się, że ten new gondola to takie połączenie stokka starego z murą;-)
rączka inna taka podobna jak w murce i gondola dzieki temu zyskuje na wielkości
ja dalej na spacery z gondolą murowa chodze, a w stokku już siedzisko bo się młode nie mieściło chłopisko

no własnie Tymi mnie zawołał, że Ignaś leży na podłodze
ne wiem jak on to zrobił ale nawet nie pisnął i nie wiem kiedy przewędrował przez łóżko i zleciał czy sie osunął bo przy boku dałam łóżeczko jako zaporę
mały kaskader
ale mam nadzieję, ze nic się nie stało

Kasiu ja dziś za zelazko chwytam

no nic zmykam bo już z tych wrażen to nie wiem co pisać
ide do Ignasia
miłego dzionka

Hejka:tak:

Nawet wyspana:-)Ewka dosypia.R zaprowadził Miśka do przedszkola,chcialam go dziś zostawić w ale tak sie wczoraj ze mną wynudził:zawstydzona/y: ze pół dnia przesiedział przed tv.Nie umiem mu czasu zorganizować:zawstydzona/y::-( Dziewczyny jak Wy zajmujecie czas starszakom jak zostają w domu??Ide na jakąś kawkę i ciacho:-)

Ostatnia edycja:
hej hej
Andula fajnie że wróciłaś :) a propos zabaw to są takie księżki z pomysłami na zabawy jakby coś :) ja nie muszę specjalnie wymyslać bo sami sobie wymyślają, czasami razem rysujemy budujemy, skaczemy czytamy albo gramy w jakąś planszówkę. Widzę że mogę wprowadzać już jakieś zabawy plastyczne bo mi cinek domu juź nie rozniesie. Malowanie np. koszulki farbą do tkanin.Dla dzieciaków fajna sprawa i teraz młodego to jest ulubiona koszuka,fabrki można kupić na allegro a koszulki kupiłam w secondhendzie :)
Dziewczyny poczytalam zaległości ale muszę iść pobiegać z piesą bo jej czacha dymi. Mam dzisiaj wolne ale jakbym nie miała bo biegam z jednego miejsca w drugie. Zawiozłam dzieciaki, zakupy zrobiłam, oporządziłam ojca, dopijam kawkę i idę się zająć 4tym dzieckiem a potem jeszcze mam długą listę ale nie wiem co z tego zdążę, po południu przyjeżdża fryzjerka na grupowe ścinanie :)
Napewno odezwę się wieczorem na dłuższe pisanie.
paaa

ps.
Aa Kasia wszystkiego naj naj naj

Surv wszystkiego naj dla Sarulka, buziak taka duża już panna. ja poproszę więcej zdjęć bo od jej uśmiechu mi się micha cieszy:)
lecę

Ja już po pracy :) Szybko zleciało:) Dzieciaków 14, a zapisanych 23:wściekła/y:kurcze rozumiem że ktoś się mógł rozchorować ale to wypadałoby przynajmniej zgłosić że dziecko nie przyjdzie:dry:
Andula oj u nas różne zabawy:) Teraz jest już fajnie, bo Liwka też uczestniczy, więc jest masa solna,ciastolina, kredki+flamastry, puszczam muzykę dość głośno i tańcujemy:-pwszelkiego typu wygłupiania, gilgotania itd puzzle (Kuba uwielbia i ostatnio 70elemnetów układa bardzo fajnie, bez mojej pomocy tylko wtedy muszę Liwkę czymś innym zająć bo mu zabiera)no i zabawy dowolne czyli wszelkie zabawy traktorkami (hobby Kuby) oczywiście tv też włączam :tak:co do wózka to ja mam na ich punkcie fioła:-pnavington dość nowa firma na rynku (kolejna odnoga deltimu;-)) a jaki masz model??
Post widzę zabiegana jak zawsze;-)
Dorka przewertowałam internet w kwestii zmywarek i chyba stanie na bosch'u:dry:sama nie wiem na co zwrócić uwagę, najważniejsze żeby dokładnie myła i cicho pracowała.Wody może pobierać ile chce bo i tak nie mam liczników:-pw wolnej chwili przetrzepię jeszcze szafę i co zostało to Ci wyślę, chyba że różowe też chcesz:-p;-):-D
Madzia u nas nocki średnio. Ostatnimi czasy Liwka robi problem z zasypianiem-trzeba siedzieć przy łóżeczku aż się powierci i zaśnie, potem zazwyczaj pierwsza pobudka w okolicy 00.30-01.30 i śpi zazwyczaj do 5-6, jak się uda w odpowiednim momencie wcisnąć smoka to śpi to 7-8 a jak nie to wstaje o tej 6:dry:czasami jest jeszcze pobudka np koło 3 (na smoka) całej nocki jeszcze nie przespała:dry:
Renia a mi się kojarzy ta gondola z "bebe confortową":-)ale faaajne te nowości, ale ta cena:szok:no jak na stokke przystało:baffled:a ja w czwartek jadę po moje bee+:tak::-Djak mi tym razem nie przypasuje to chyba się załamię:-p

Ech jak mi się chce spać, a dzieciaki dziś w domu, więc nic nie odpocznę:-p

Miłego dnia!

Ja swoje położyłam i młoda w sekundę zasnęła,a Maciej się dalej wierci. Najpierw leżał i nas na łóżku, teraz już sie przeniósł, w sumie jego pora, bo w p-lu chyba jako tak chodzą spać, wstał o 6,więc tym bardziej powinien juz zasnać i dac mi chwilę spokoju:-p

Andula
Maciek to najchętniej sie lego bawi,ale wiadomo,że jak mała w pobliżu to nie da rady. Co to on dzisiaj robił...troche bajki pooglądał,ale niewiele, jakies tam hipki sobie ustawiał, 3 razy się posikał, tunel im wyjęłam to sie razem pobawili i tyle.
Co do dodawania fotek, to wejdz na odp.edycja zaawansowana, potem u góry masz taki spinacz "załączniki" pokaże ci się nowe okienko i tam po prawej stronie u góry,bedzie takie zielone kółeczko z + "dodaj pliki" , pokaże się kolejne okienko i u dołu będzie "wybierz pliki" kliknij i wybierz zdjęcie z kompa, następnie wciśnij "wgraj pliki". Te wgrane powinny się pokazać w okienku na dole i tam kliknij "done". Brzmi skomplikownie,ale dasz radę;-)

a jeszcze co do dokarmiania, to moja była na cycu i pediatra ok 4,5 m-ca kazał juz zacząć wprowadzac stałe pokarmy.Stwierdził,że baba duża to trzeba jej porządne żarcie zacząć dawać. Może faktycznie jakieś nowe wytyczne są.

Renia ja właśnie też się na prasowanie nastawiłam,ale najpierw postanowiłam kompa odpalić ;-)
Majka kiedys tez tak sie K z kanapy ześliznęła,ale nawet nie jęknęła. Stary się wystraszył jak przyszedł a dziecka na kanapie nie było,a ona na podłodze zadowolona leżała:sorry2:

Kicrym to i tak chyba niezłe te nocki w porównaniu do tego co było.
Moja dzisiaj od 1 co godzinę się wierciła:baffled: potem po 4 dostała flachę,a przed 7 wstała.

Idę obczaić aukcje na all.

aaa Survivor kombinezon dziś przyszedł. Dzięki :-)

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny za pomysły:tak:Post farbki do tkanin zakupie napewno:tak:Misiek lego równiez bardzo lubi z puzzlami gozej.Ostatnio miał faze nauczyć sie pisać :tak:Mama,tata,Ewa ,Miś juz potrafi koślawo ale idzie rozczytać:tak:Tańcować tez uwielbia,tylko jak juz zaczniemy sie wydurniać nie umie skończyć i na końcu najcześciej sie pokłócimy;-):tak:
Planszowe gry akurat Młody uwielbia teraz mamy na tapecie chińczyka i monopol:-)

Madzia dzieki za instrukcje wczoraj jakoś sama doszłam do tego ale głowa już nie ta,podziwiam Cie za te studia ja juz chyba bym rady nie dała:baffled:

Kic mamy Navington Cadet i w sumie zadowolona jestem ,jeszcze kilka miesiecy i przeniesiemy sie do Michała XLR :tak:

Renia jak Ignaś wiercipiętka?Moja az tak mobilna nie jest przekreca sie ale najczesciej na brzuszek odwrotnie tylko od czasu do czasu ,troche sie tym martwię ale lekarka mówi ze sie czepiam:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Uff na reszcie wieczór:-p
Moje dzieciaki właśnie zasnęły:) Szybka kolacja i sama idę też spać, bo coś ostatnio nie wyspana chodzę:dry:

Andula mój Kuba też miał fazę na pisanie:tak:ale on to raczej w wannie kredkami, albo na tej tablicy zmazywanej, bo zmaże i błędów nie widać:-p:-Dchociaż widzę że na pracach w p-lu sam się podpisuje, czasami mu wyjdzie KUAB ale ważne że próbuje:-D
Madzia to Maciek w p-lu śpi:szok::szok:u nas młodszaki (czyli rocznikowo 4 latki) już nie śpią, śpią tylko maluchy (3 latki) i to też nie wszystkie, bo obecnie mamy rozdzielone grupy na "śpiące" i "nieśpiące":tak:Kuba choćby nie wiem jaki zmęczony był w dzień się nie położy:dry::baffled:a nocki rzeczywiście lepsze niż jeszcze przed kilku m-cy, przynajmniej nie ma 6-8 pobudek tylko 2-3:tak:no i wstajemy na zmianę z M bo bym w ogóle nie spała:cool2:do tego Kuby siku, pić i inne i nocka z głowy:dry:

Spokojnej nocki babeczki:happy2:

Hejka wieczorkiem:) My po wizytach u rodziny. Misia padla bardzo szybko,moody troche sie wiercil ale juz od godziny spi:D
Madzia bylam u lekarza,juz jest ok,wrocil moj aniolek :)
I wiecej nie pamietam co komu,pisze z komorki G i nawet nie moge podejrzec postow:( Jutro tez wyjezdzamy na caly dzień. Jak dam rade napisze z kompa i odpisze na wszystkie posty. Milej nocki

reklama
Witam wieczorkiem!
Renia i jak wyprasowałaś? Ja tak i jesyem na zero. Żeby nie było różowo - jutro odpalam pralkę i zaś będzie się kolejne suszyć...
Post, naszej suni też czacha dymiła, dlatego pojechaliśmy do znajomych na więci i czarna wyszalana w lesie i na podwórku z dwoma psiakami. Oaj super mają pieski przy domach. Nasza taka poszkodowana, choć staramy się dostarczać jej ruchu.
Poza tym jakoś tak szybko ten dzień zleciał...
Andula, u nas 2 lata różnicy i dzieciaki praktycznie cały czas bawią się razem. Jak jedno tworzy, tzn. rusyuje maluje, to drugie też chce; jedynie przy samochodach, tzn. zabawia nimi Miki bawi się sam, a Olga raczej nie bawi się w takie typowo dziewczęce zabawy. Może w przedszkolu? Jak jedno ogląda bajki, to drugie też:-) No i jak łobuzują i maja głupawkę, to mam to w podwójnej ilości

Do góry