reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam pierwsza :)
Moje dzieci wstały po 6:dry:coś ostatnio Liwka nie preferuje spania do 8:dry:pewnie dlatego, że M ją budzi do żłobka właśnie w okolicy 6.30:dry:

Ja też jestem na 0 z prasowaniem, ale już mam ciemne w pralce, więc znowu kupeczka urośnie, a jeszcze pościel dzieciakom zmienię więc kolejne szmatki dojdą:-p

Na razie na dworze zimno i brzydko:dry:wczoraj się nam udało wyjść na godzinkę ale oczywiście deszcz nas nie ominął.

Miłego dnia!

reklama
hejka ;-)
moje dzieci też często się razem bawią ;-) Wercia jeździ samochodani, bawi się potworami, cuż jak chce się bawić z bratem to musi się dostosować :-p ale Oskar też czasami na piknik pójdzie :-)
moim czasami trzeba podsuwać pomysły, bo mamooooooooo nudzę się, nie mam zabawek :-p:-p:-p:-p ostatnio hitem jest książka z origami-produkcja na całego; Oskar sam robi, ja z Wercią :tak: dużo rysują i malują-Wera dostała swój piórnik i jest w nim zakochana (niby nic takiego, ale uwielbia go); też ciastolina, klocki lego, buduję im domek z koca i krzeseł; robimy razem ciasto lub ciastka (dobre z pożytecznym); też tańce i muzyka :-) książki-uwielbiają czytanie; kiedy nie mam czasu i cierpliwości, to proszę je żeby poszli do siebie do pokoju; oni oczywiście, że tam nudno, to im mówię, że niech sobie wybiorą zabawę albo leżą z nudów na łóżku (dzieci w tym wieku już same potrafią się zająć, tylko z lenistwa mamują; często chcą żebym z nimi się bawił; to wybieram grę planszową, czy bierki, karty);

idę dzisiaj po buty zimowe dla nich, jak ja tego nie lubię :no:

Kic moja wstała przed 6 :wściekła/y: ale w łóżku ze mna do 7 poleżała; tylko, że nie usnęłam, bo kaszle strasznie :-(
Tobie też miłego dnia :tak:

Maciek u babci, więc nie wiem o której wstał,ale pewnie przed 7 (wczoraj o 6),a mała tez jakos szybciej sie budzi,bo i na mleko już o 4 (a bywało,że o 6), a definitywnie o 7 wstała.
Ciągle zasmarkana,jedyne dobre,że w nocy nie ma nosa zatkanego, bo mucofluidem psikam i faktycznie pomaga.

Kicrym u Maćka w przedszkolu jeszcze śpią,więc w domu tez go kładę. Bez drzemki też wytrzyma,ale jak nie ma konkretnego zajęcia to jęczy okropnie.
Majka też jęczy, bo ją przestawiam na jedną drzemkę i jak mi wstanie ok 13 to już o 17 jest maruda. Wczoraj po 18 w huśtawce zasypiała,ale udało się do 19.30 przeciągnąć.
Tak więc jak mam mieć dwie marudy po południu to lepiej,żeby Maciek się zdrzemnął.

Jesli chodzi o zajęcia domowe, to młody żadnych prac plastycznych nie lubi, ciastek i ciastoliny też nie, chwile się zajmie,ale szybko mu się nudzi,chyba się w tatę wdał:sorry2:

Ja z małą dzisiaj same, bo K w pracy, jak będzie wracał to dopiero Macieja przywiezie.
Nie wiem czy z nią taką zagilowaną na dwór wychodzić, chociaż ciepło ma być.
Póki co mykam śniadanie młodej zapodać.

Ostatnia edycja:
Jak widać rodzeństwo to najlepsza opcja ,czekam na chwile kiedy dzieckiaki bedą sie razem bawić choć to szybko nie nastąpi:tak: Dzis pójdziemy na cmentarz pozbieramy liście i porobimy jakieś prace :tak:

Izabelka jak akurat zakupy ciuchowe lubie dla siebie i dzieci :-) jeden z niewielu nałogów jakie mam:tak:My juz na zime zaopatrzeni kurtke dla Misia kupilismy w Kapphal i jestem mega zadowolona choc M uważa że damska ale on sie nie zna ;-)
Buty pierwszy chyba raz kupiliśmy w CCC Misiek Mac queena nie mógł nam odpuścić:tak:

Misiek w przedszkolu tez jeszcze śpi ale ona wstaje przed 7 wiec bez problemu zasypia,lecz w domu w dzień nie śpi dobre 1.5 roku może nawet dłuzej ale ona jak Ewy nie bylo potrafil wstać o 10 :-)
Ewcia wstala o 7:30 do tej pory gada w łóżeczku a Misiek o 8 wiec zle nie jest ale mimo to nocka pod znakiem obserwacji Michała:wściekła/y:

Wczoraj wieczorem zgłaszał mi ze swedzi go miejsce po wkłóciu szczepionki ,wieczorem caly sie już drapał i w kilku miejscach miał pokrzywke .Miejsc iniekcji bardzo sie zaogniło i spuchło i rozlało sie na całe przedramie.M zabrał go przed 23 do lekarza.Wczesniej dałąm Młodemu wapno i lek przeciw alergii i chyba pomogło ,lekarz powiedział ze trzeba obserwowac i w razie w jechać na pogotowie:tak:Na sczescie dzis już lepiej:tak:Kurde zawsze boje sie szczepień i jak widac nie bezpodstawnie:no:

Miłeo dnia bez marudzenia i żelazka w reku;-)

Ostatnia edycja:
Andula a no co ta szczepionka? mamy teraz jakieś w kalendarzu??
Ja mam iść z małą na szczepienie te po roku (chyba odra, świnka, rózyczka o ile sie nie mylę) i na pneumo,ale jak zwykle w okolicach szczepienia jest katar. Mam plan na piątek.

nie udało mi się małej dzisiaj przetrzymać do 11,bo marudziła już od 9, padła o 10 bez jęknięcia. Trudno, będą dwie drzemki,a to nawet lepiej, bo mamy iść do znajomych po południu to lepiej żeby się przed tym jeszcze raz kimnęła.

ech...nic mi się nie chce, codziennie sprzątam to dzisiaj odpuszczę:-p

heloł

Kasiu nie wyprasowałam
wczoraj juz miąłam dość
byliśmy na zakupach i po powrocie totalnie bez sił padłam
dziś nadrobie bo nie znosze na niedzielę zostawiać sterty a specjalnie dla motywacji w salonie na krześle leży

Andula Ignaś bardzo ruchliwy
pełza na całego po odłodze
specjalnie zakupiliśmy dywan dla niego coby było miękko w razie walenia głową, która służy do odpychania się póki co;-
u nas z zzabawami róznie
T potrafi bardzo fajnie bawić sie sam - układa drogi, tory, buduje domy z drewnianych klocków czy jakieś pojazdy z lego
niestety bajki uwielbia ponad miare i jak mu proponuję rysowanie czy ciastoline to nie chce, tzn ochote ma ale po 5 min ma dość i tylko sprzątanie zostawia
dlatego u nas pozwalam na wymyślanie zabaw rzez niego samego
ostatnio przebiera się w kombinezon rajdowca, kask na głowę, kierownicę zabawkową Ignasia i udaje rajdowców
i tak przez godzinę a nawet dłużej biega

Kic no ja póki co zadowolona ze stokka
i ta stara raczka mnie się bardzo podoba i wygodna jak dla mnie
u nas w p-lu zawsze się informowało czy dziecko będzie czy nie tzn panie wcześniej dawały listę i było wiadomo kto będzie a kto robi sobie dłuższą przerwę jak wypadały tak świeta jak teraz

dziewczyny mam pytanie
czy któraś z Was może wie czy można i jak cos to gdzie zakupić ciuchy z "potworzycami" z Monster High?
moja chrześnica za tydzien kończy 7 lat i chciałabym jej cos ciuchowego z tymi wampirzycami kupić a w hm nie widziałam w smyku były tylko spodnie
jak cos wdzieczna ędę za podpowiedz
kurcze jednak etap z hello kitty był fajniejszy;-)

dobra zmykam bo dzis c.d. poszukiwań dzieciakowych kurtek

Madzia Michał mial szczpeionke zaległą błonica,terzec,krztusiec:tak: wiec Wy juz pewnie macie ja dawno za soba:tak:

Renia moja Ewcia pełza ale tylko do tyłu i to nie zawsze zależy od motywacji;-) i chęci:tak:
Jak juz pisałam kurtke mamy zakupiona Kombinezon - KappAhl, Moda & Ubrania w sieci

Taki wzor właśnie i jak dla mnie jest ekstra,wogóle bardzo lubie ciuszki z Kappahla:tak:
Reniu moja siostrzenica też uwielbia Monster High kupilam jej fajny kubek z jej imieniem na Allegro a ciuszki myśłe ze też najłatwiej bedzie na aukcji kupić.Jest spory wybór od torebek po kosmetyki itd.Fajny jest taki pamietnik właśnie z monsterkami:-) Prezent sprawdził sie u nas w rodzinie dla 9 letniej fanki
http://allegro.pl/monster-high-upiorny-pamietnik-v1137-i2761633730.html

My juz po zakupach spożywczych,M przyprawia szaszłyki i lecimy do siostry na ogródek na grilla;-):-)

Ostatnia edycja:
Madzia moja Liwka dziś też wcześniej padła, nie wytrzymała do 12, pewnie zaraz wstanie, bo śpi średnio 2 godziny.Fajnie, że Maciejo jeszcze śpi przynajmniej masz trochę czasu:tak:Ja w sumie nie kładę dla własnej wygody, żeby potem poszli razem spać wieczorem koło 20:-pa tak jak Kuba spał w południe to larmował do 22:dry:
Andula oj ja też lubię Kapphala no i H&M (dziewczyn wiedzą, bo zawsze im zdaję relację kiedy w h&m jakaś przecena;-):-p)ostatnio w kapphalu znowu obkupiłam dzieciaki w promocji 50%:-pKombinezon ma Kuba z Kaxa, ale czarny, zresztą spodnie na narty też:tak:Liwce kupiłam różowe (na wyprzedaży w lutym) no i Kubie pierwszy raz softshela i jestem bardzo zadowolona:tak:
Renia mnie najbardziej wkurzało podbijanie w stokke jak napakowałam torbę, nawet dokupiłam tą pielęgnacyjną ale i tak było tak sobie:-pa tak na serio to szukałam pretekstu żeby sprzedać i kupić joolza:-pfajnie że na te nowe stelaże pasuje też siedzisko z xplory:tak:ech jakbym wygrała w totka:-p:-p:-D
Iza oj, ja tak jak Andula - uwielbiam zakupy:-Dmniej dla siebie bo nadal mam zbyt dużo kg ale dla dzieciaków zawsze i o każdej porze:-p:-D

Idę kończyć zupę:) drugie już M zrobił, więc obiad prawie gotowy:)

reklama
U mnie tez na szczęście poprasowane ale solidaryzuje się z Kasią w bólu- pralka już działa.
W ogóle mam dzisiaj mega- porządki bo chłopaki wybyły [Tosia nadal tfu, tfu śpi] do babć to można powywalać co popsute, umyć podłogi bez ryzyka małych śladów itp.

U nas dzieciaki najchętniej wspólnie układają klocki i rysują albo bawią się w robienie domku lub chowanego [obłędna jest Tosia bo liczy 1,2,3,11,12 a potem się chowa :-D].
Ale chyba najbardziej chłopaki lubią planszówki ale niestety nie umieją się jeszcze dogadać i w połowie gry mam dość.
Adnula, renia Te laleczki Monsterki strasznie mi się podobają. Ale ich ceny :szok: A myślałam, że chłopięce zabawki są drogie.
Ok lecę dalej bo jak się rozpisze to mi taka sterta na środku pokoju zostanie

Do góry